Back to Question Center
0

Bot som skriver Wiki Artiklar - Semalt Expert

1 answers:

Du kanske tror att det är inte riktigt att skriva 15 000 artiklar på en dag, men det är möjligt för en svensk som kallas Sverker Johansson. Ivan Konovalov, Semalt expert, berättar att den här personen framgångsrikt har skapat ett datorprogram som kan skriva miljontals artiklar. Han skrev över 2,7 miljoner Wikipedia-artiklar och förvånade världen med sitt enorma arbete. Enligt Wall Street Journal blev Johansson världens mest produktiva författare, och hans bidrag har utgjort 8,5 procent av Wikipedia-artiklar.

Hur kan bots skriva flera artiklar?

Enligt Johansson kan hans bot skriva hundratals till tusentals Wikipedia-artiklar per dag. Han är en vetenskapslärare med avancerade grader inom civilingenjör, lingvistik, ekonomi och fysik. Johansson berättade för Wall Street Journal att hans bot skrapar informationen från flera betrodda resurser och cobbles materialet tillsammans. Oftast täcker denna programvara artiklar relaterade till taxonomi av små djur som betes och fjärilar. Det kan också skriva historier om små städer och byar i Filippinerna.

Johanssons botens namn:

Johanssons skapelse heter Lsjbot. Denna specifika bot är definitivt inte avsedd att skriva artiklar för mänskliga ögon..Till exempel meddelade Associated Press att det skulle använda särskilda robotar att skriva hundratals innehållsdelar, och olika nyhetswebbplatser använder bots för att skriva nyheterna dagligen. De omfattar främst historier relaterade till finans och sport. På Wikipedia redigeras hälften av alla artiklar med hjälp av bots. Vissa långsiktiga redaktörer av Wikipedia är inte glada eftersom icke-människor har skrivit olika artiklar. Johansson försvarar dock botten och påpekar att artiklarna den har skrivit är korrekta och upp till märket.

Lsjbot hade till exempel skrivit stubartikel om städerna Basey, Filippinerna. När tyfonen Yolanda slog den där staden och orsakade dödsfall kunde många människor besöka stubbarna och rädda ett stort antal offer.

Hur fungerar Lsjbot?

De miljoner artiklarna Lsjbot skrev är korrekta och till den punkten. Denna bot samlar in data från olika källor och sammanställer informationen i det format som passar Wikipedia. Boten har hittills skapat mer än 454 000 artiklar, och hälften är på svenska. Den svenska Wikipedia-gemenskapen lärde sig lektionen från olika konflikter om artikelskapande robotar men var nyfiken på att veta mer om Johanssons bot. Den svenska Wikipedia-redaktören granskade artiklarna och sa att Lsjbot hade gjort ett bra jobb. Han tillåter dock inte att denna bot skriver kontroversiella ämnen, eftersom Lsjbot inte kunde känna mekaniska saker.

Kritik av Johanssons bot:

Massor av människor kritiserade Johanssons bot, inklusive Achim Raschka från tysk Wikipedia. Han klagade över meningsstrukturen och sa att Lsjbot inte kunde skriva långa artiklar. Denna bot använder olika dataset men lämnar olika autentiska källor bakom när du skriver något. Kritikens uppsida är att alla uttalanden av artiklar inte stödde riktiga referenser. Det betyder att Lsjbot skulle lägga till många referenser till Wikipedia. Med denna bot blir det lättare att skapa ett stort antal artiklar. Men vi behöver fortfarande mänskliga redaktörer och författare för att hjälpa till att klargöra sakerna Source .

November 29, 2017