Back to Question Center
0

Hur informerar en sökmotor om texten i en bild? - Semalt

1 answers:

Jag har en bildfil som innehåller flera meningar av text och en illustration.

Hur kan jag informera en sökmotor om innehållet i texten i min bild?

Jag kan inte använda alt attributet eftersom texten i bilden är längre så att de maximala orden begränsar att sökmotorerna tillåter attributet Source .

February 12, 2018

Om du har tillgång till källan kan du överväga att använda SVG, så att Google kan läsa texten. - från Simon Hayter i kommentarer

Om du bara vill att texten ska indexeras för sökmotorer och inte bryr sig om tillgänglighet, kan du lägga till en bildtext på bilden i webbplatskartan:

  https: // exempel. com / bild. Om du har så mycket text i en bild, skulle jag seriöst överväga att ta bort den från bilden och placera den i HTML-filen normalt. 

Använd alt attributet:

 
                
                
                
                              

Du bör observera att texten kring din bild är korrelerad med vad bilden ska vara, så kanske det bästa sättet är att lägga till en sammanfattning av din innehållstext (den som ligger inuti din bild) precis i närheten av din bild. Försök också använda rich anchortext (med nyckelord som sammanfattar huvudsantanten av din bild, inte all text) för att länka till din bild. Då kan du också inkludera / skapa rik metakod direkt i din bildfil, som det är möjligt i programvara som acdsee.

Exempel med text inbäddad i metadatafält:

Can google read text inside images? It can read metadata

Metadata-taggar med eller utan strukturerad data Lägg bara till

För att lägga till detta som strukturerad dataanvändning http: // schema. org / ImageObject som låter dig ange en licens och författare också. beskrivning kan innehålla texten, och nyckelord kan lägga till ytterligare sammanhang.

SEO beror på om en web- eller bildsökning används

Exempel: 19 ord citat, sökte utan att bifoga citat och som webbsökning

ibland är det människorna som ingen föreställer sig om vem som gör de saker som ingen kan föreställa sig

De bästa resultaten är bilder från pinterest och tumblr, följt av viskning Men bilden har fortfarande den bästa SEO för den frasen på bara 8 månader . Inklusive texten i alt på en mycket högt rankad webbplats som pinterest är viktig för SEO. Du kan antingen stifta alla bilder själv eller skapa mycket pinnable bilder, användare i Pinterest kan klicka på bilden direkt för att besöka din webbplats.

Lägg till texten till bildens filnamn SEO

I exemplet citat ovan efter att ha utelämnat sociala medier bilder de två bästa resultaten båda kom från bilder på från en sida som innehåller sökord från citatet i sidans namn - http: // moviezmagazine. Googles namngivningsråd bekräftar detta, filnamnet är läsbart även om texten inte är (ännu).

Överträdelser av upphovsrätt och tips för SEO

Pinterest fungerar bra för hänvisningar i, men kommer att innebära flera kopior av dina bilder som visas över hela webben, oavsett vilken licens du ställer in. Eftersom vi pratar om text inom bilderna borde det vara mindre ett problem än att göra detta med original konst som är till salu.

Du kan ge en "pin it" -knapp som söker efter dina befintliga stift från sidan istället för att skapa nya. Jag rekommenderar inte att du laddar upp bilder direkt till pinterest eftersom det inte länkar dem till din webbplats - istället stifta direkt från webbplatsen och verifiera ditt pinterest-konto. Detta borde få efterföljare för dig och kommer att meddela dem varje gång du pekar på en ny bild - så nya bilder ska öka träffarna till sidan mycket snabbt och öka i SEO rankningar snabbt Google. com / keep / answer / 2888263? hl = en & ref_topic = 6262828 & vid = 1-635774786797099602-21970129 "rel =" nofollow noreferrer "> Google Keep kan läsa text i bilder

 • Google translate kan läsa och översätta text inuti bilder