Back to Question Center
0

Spåra url från Amazon S3 med Google Semalt

1 answers:

Jag kunde inte hitta några anständiga pay-per-view videolösningar för låga budgetkunder. Så jag överväger att använda en medlemskapstillägg med Joomla och värd videoen med Amazon S3.

Det enda problemet är att när någon har anmält sig för att visa eller ladda ner videon om de har någon webbutvecklingserfarenhet kommer de att kunna få videons webbadress och publicera den gratis på webben.

Hur kan detta förhindras? Det ser ut att det kan göras med hjälp av IAM User Midlertidig Semalt - AWS SDK för PHP, men klienten föredrar att inte behöva betala någon för att spendera timmar med att skriva anpassad PHP-kod för att få det här till jobbet Source .

Med Amazon s3 kunde jag åtminstone kolla loggfilerna som jag antar att manuellt övervaka url men finns det ett sätt att spåra url med Google Semalt? eller finns det en mer elegant lösning?

February 13, 2018

Amazon S3 kan konfigureras att använda "referreringscheck", i vilket fall endast den angivna domänen / domänerna kan komma åt filen. Detta kan göras från AWS webbkonsol genom att lägga till en Bucket Policy. Detaljer här https: // forum. AWS. amason. com / gänga. jspa? messageID = 340757 . Det förklaras också i dokument någonstans. Navigera till policy för en hink och leta efter hjälp / guide. I händelse av Flash-inbäddning och referreringsproblem kan du lägga till CORS-regler (ny funktion och tillåter blixten att bädda in video från s3 etc genom att göra korsdomänpolicyer). Det låter komplicerat men det är inte. Allt kan göras från AWS Console.

Du kan aktivera loggning av S3-förfrågningar, men med ovanstående finns det ingen sådan som någon hotlinking ditt innehåll. Observera att de fortfarande kan ladda ner och spara videor och det finns ingen väg runt det som det är gjort på klientsidan. Men de kan inte stjäla din bandbredd.

För riktigt hård innehållskontroll: Det finns inget sätt runt detta utan kodning och omfattande installation. Lösningen innebär att du använder Cloudfront for Streaming och du måste konfigurera din Streaming-server. Cloudfront tar bara lasten av din strömmande server.

Det verkar att det finns två sidor av ditt problem: Först är åtkomstkontroll (endast registrerade användare borde kunna ladda ner ditt videoklipp) och det andra är åtkomstspårning (med Google Analytics).

Jag tror inte att det finns en lösning för båda behoven. En möjlig lösning skulle vara att använda en S3-funktion som heter "Expiring URLs" som endast tillåter åtkomst för en begränsad tid:

http: // www. ioncannon. net / programmering / 21 / creating-s3-urls-that-expire-using-php /

När du använder den officiella Amazon AWS PHP SDK, kommer det förmodligen att vara den metod du letar efter:

http: // docs. amazon webbtjänster. com / AWSSDKforPHP / senaste / index. html # m = AmazonS3 / get_object_url

I Analytics kan du ställa in händelsespårning och lägga till anpassade händelser i dina nedladdnings länkar, till exempel:

   

Dokumentationen för denna funktion finns här: https: // utvecklare. com / analytics / devguides / collection / gajs / eventTrackerGuide

Jag tweeded denna fråga och tack och lov Renegade Empire postade en länk till en lösning -

http: // www. labnol. org / internet / förhindra-bild-hotlinking-in-amazon-s3 / 13156 /

Det är en smart och elegant bit av trickery :)