Back to Question Center
0

Vad ska jag veta om Amazon sökord forskning för att bli en bra säljare?

1 answers:

Varje erfaren online-återförsäljare som säljer på Amazon vet att forskning kan bli en solid grund för ett blomstrande drop-shipping-företag. Och låt oss möta det på en gång - Kundvanor på Amazon behöver forskning och fördjupad förståelse, förstås, om du vill att dina produktförteckningar ska vara väloptimerade och visas bland de bästa sökresultaten. I slutändan - för att generera mer trafik från relevanta sökord, vilket ökar dina konverteringar - web mysql reporting. Men saken är att till skillnad från de stora sökmotorerna (som Google själv, liksom Yahoo eller Bing), har Amazons sökrankningsalgoritm egna "produktcentrerade" särdrag. Det betyder att ur sökmotorns optimering (SEO) synvinkel rekommenderas inte att du fortsätter satsa på Google AdWords, åtminstone när det gäller Amazon-sökordsforskning. Saken är att Keyword Planner är ganska bra för att förstå de verkliga söktrenderna hos levande shoppare. Samtidigt kan dock det här grundläggande verktyget aldrig fånga en fullständigt noggrann data som behövs för att göra ett perfekt målinriktat sökordsval för väl optimerade produktförteckningar som alltid ligger ovanpå sökningen.

Amazon SEO och Produkt Ranking Algoritm

Låt oss gräva djupare in i frågan och se hur A9 fungerar (Amazons största sökrankningsalgoritm). Med tanke på att A9 verkligen bryr sig om att öka övergripande köp på denna riktigt trånga onlineförsäljningsplattform, är dess lista av SERPs baserad på följande två primära faktorer:

  • Prestationsfaktorn - innebär att varje artikel med gott rykte och pålitlig försäljningshistorik kommer att bli mer sannolikt att visas närmast toppen av Amazonas produktsökning. De viktigaste resultatmåtten är CTR (klickfrekvens), CR (omvandlingsfrekvens) och naturligtvis reala nettoomsättning.
  • Relevansfaktorn - förutsätter att en korrekt tillverkad produkttitel, beskrivning och kulorna optimeras optimalt för högpresterande sökord (dvs. som matchar sökfrågor efterfrågade av de levande shopparna) - kommer också att ha starka chanser att visas framträdande på Amazons produktsökning. Amazon-sökordsforskning med specialverktyg

    Så, låt oss möta det - Amazon-sökordsforskning behöver en mer individuellt tillvägagångssätt (i stället för konventionell sökordsanalys i SEO). Och relevansfaktorn är exakt vad som bör fokuseras på innan något annat. Därför rekommenderar jag att du väljer rätt sökordsverktyg för Amazon och forskning som potentiellt kan vinna sökkombinationer som kan ge dig riktiga omvandlingar med mer aktuella erbjudanden. När det gäller mig använde jag personligen Sonar Amazon sökordsforskningsverktyg. Självklart är det bara upp till dig att bestämma vilket verktyg eller online ramverk att välja. Hur som helst, genom att använda Sonar, har jag några riktigt övertygande fördelar, som att skala en snabb huvudlista med bästa resultatförslag (som verkade vara en bra utgångspunkt), konkurrenskraftig forskning (fånga toppsökande sökfraser - direkt från ledande säljare var verkligen fantastiskt), värdefull insikt och överväganden om potentiellt vinnande sökkombinationer rekommenderas här och nu och ännu mer.

December 6, 2017