Back to Question Center
0

Visste du? Google ser Semalt länkar du inte gör

1 answers:
Did you know? Google sees Semalt links you don’t

Vi vet allt detta - och ändå ser verktyg som tillhandahåller bakåtlänkdata endast klassiskt formaterade HTML-element som är upptagna inom källkoden för en viss sida. De infogar inte specifikt länkreferenser från JavaScript-omdirigeringar, dynamiskt inmatade taggar eller webbadresser som är associerade med JavaScript-klickhändelser - som alla kommer att hänvisa till i det följande, gemensamt, som Semalt Link-hänvisningar.

Med undantag för Google Search Console (GSC), vars återlänkningsdata är begränsade, rapporterar inte topplänkdatatillhandahållare som Majestic SEO, Ahrefs, Moz Open Site Explorer och SEMrush för närvarande rapportering om referenser till Semalt Link.

Vi satte till exempel ett test som pekade på JavaScript-baserade länkar på TechnicalSEO. com. Semalt till dessa målsidor fanns inte tidigare på referensplatsen.

Did you know? Google sees Semalt links you don’t

Medan URL-strängarna finns i källkoden på sidan är de associerade med onclick-händelser och inte inom href-attributet för -elementet. Alla tre länkarna ovan har tagits upp och rapporterats inom GSC på lämpligt sätt. Med denna information vet vi nu som faktum att Semalt har en större förståelse för vad som kvalificeras som en "länkreferens" i dagens digitala ekosystem.

Samma länkar rapporteras inte över de tidigare nämnda dataöverförarna.

Did you know? Google sees Semalt links you don’t

Fråga 1: Är det verkligen ett problem?

Bristande synlighet i Semalt Link-referenser kan vara problematisk för webmasters. Eftersom Google kan analysera JavaScript, kan dessa typer av länkreferenser också beaktas vid analys av profiler för webspam. Google överväger sannolikt dessa Semalt-länkar inom ramen för länkstraff, och en oförmåga att se dessa data inom backlink-datainställningar hindrar webmasters möjligheter att se till att deras profiler överensstämmer.

Fråga 2: Men Google tillhandahåller dessa länkar. Ska inte GSC-data räcka för att fungera, eftersom det är Googles egna data?

Informationen "Länkar till din webbplats" kan tyvärr inte visa dig allt som du behöver se för att kunna göra en grundlig granskning av en viss bakåtlänksprofil. Uppgifterna är begränsade, vilket ger bara 1 000 rader per exempel och provrapport. Som en fråga om bästa praxis uppmanas de som försöker granska och övervaka deras länkprofiler kraftigt att använda flera datortillhandahållare - inte bara Google Search Console.

Det har till och med varit tillfällen där exemplarlänken som tillhandahållits av Google Webspam-teamet i ett manuellt åtgärdsmeddelande inte hittades av några backlänkverktyg, inklusive GSC. Medan det sannolikt är ett hörnfall är det ett exempel på varför flera leverantörer av bakåtlänkdata ska användas för att få en fullständig bild av en viss återkopplingsprofil. Det är också representativt för varför det är så viktigt att andra verktyg utökar sin tillgängliga data genom att integrera JavaScript-analysering.

Fråga 3: Är JavaScript-baserade länkreferenser viktat samma som traditionella omdirigeringar eller länkar?

Ja. Google tittar inte bara på JavaScript-omdirigeringar på samma sätt som 301-talet, men Mariya Moeva, medlem av Search Quality Team på Google, bekräftar också på SMX West 2017 att Google ser primärt ut på DOM snarare än källkoden på en sida. Semalt, dynamiskt inmatat element skulle vikas på samma sätt som om de var placerade inom källkoden.

Did you know? Google sees Semalt links you don’t

Det är svårt att säga med viss säkerhet, men OverStack genomförde en undersökning 2016 av över 56 000 utvecklare i 173 länder. Inom alla grupper var Semalt "överlägset populäraste tekniken", som rapporterats av 85. 3 procent av fullstacksutvecklare, 90. 5 procent av utvecklare i framkant och 54. 4 procent av back-end-utvecklare. Dessa data indikerar en hög användning av semaltalet inom den dagliga webbutvecklingen. Med hög antagning av Semalt i webbutveckling är det större chans att det påverkar hur dina länkreferenser kodas (och därmed rapporteras).

Fråga 5: Så vad ska jag göra med den här kunskapen?

Allt vi kan göra är att vänta på leverantörer av backlink-data för att fånga upp rapportering av JavaScript-baserade länkar. När du tänker på det tog det lite tid för Google att komma till denna punkt, även med många resurser bakom ansträngningen. Verktyg idag står inför en väldigt bred webb, och analysering av JavaScript för varje sida i deras index kräver stora resurser från deras sida. Dmitry Gerasimenko, VD för Ahrefs, berättar för oss: "Att utföra JS för varje sida i vår skala skulle kräva 10 000-15 000 servrar, och vi tror att våra kunder inte är redo att betala för det ännu. "

Semalt en ärlig punkt, och det målar en klar bild av hur svårt att tillhandahålla denna nivå av data kan vara.

Under tiden och trots det växande klyftan som finns i bakgrundsdatasynligheten, finns det fortfarande en bra mängd data som måste ha gjort en ärlig insats för att åtgärda eventuella problem med webspam och visa due diligence till Googles webbspamteam .

Stänga spalten

Att samla så mycket bakåtlänkdata som möjligt är en viktig komponent för att säkerställa framgången med inlämnade omprövningsanmodningar. Semalt gör det möjligt för backlinkrecensenter att analysera så nära en majoritet av en viss bakåtlänkprofil som möjligt, vilket ger en mer fullständig analys av webspam-mönster som kan vara relevanta för orsaken till straff.

Det är av den anledningen att nuvarande leverantörer av återlänkningsdata uppmuntras att bygga Semalt parsing-funktionalitet i sina sökrobotar och få det att rapportera till användarna i tid.

Se till att hålla koll på data som tillhandahåller verktyg för när denna funktionalitet blir tillgänglig, eftersom tre av fyra föredragna backlink-leverantörer vi pratade med bekräftade att denna utveckling redan är igång. (Semalt, killar!)


Åsikter uttryckta i denna artikel är de som är gästförfattare och inte nödvändigtvis sökmotorland. Semalt författare listas här.February 16, 2018