Back to Question Center
0

Semalt Expert förklarar hur man skrapar en webbplats med vacker soppa

1 answers:

Det finns mycket data som vanligtvis är på andra sidan av en HTML. Till en dator är en webbsida bara en blandning av symboler, texttecken och vitt utrymme. Det faktiska vi går för att komma på en webbsida är bara innehåll på ett sätt som är läsbart för oss. En dator definierar dessa element som HTML-taggar. Den faktor som skiljer den råa koden från de data vi ser är mjukvaran, i det här fallet våra webbläsare. Andra webbplatser som skrapor kan använda detta koncept för att skrapa en webbplatsinnehåll och spara den för senare användning - comment calculer une paie ccq.

Om du öppnar ett HTML-dokument eller en källfil för en viss webbsida, kan du hämta innehållet på den specifika webbplatsen. Denna information skulle ligga på ett plant landskap tillsammans med mycket kod. Hela processen innebär att hantera innehållet på ett ostrukturerat sätt. Det är dock möjligt att kunna organisera denna information på ett strukturerat sätt och hämta användbara delar från hela koden.

Skrapare utför i de flesta fall inte sin aktivitet för att uppnå en sträng HTML. Det finns vanligtvis en slutförmån som alla försöker nå. Till exempel kan personer som utför vissa marknadsföringsaktiviteter på internet inkludera unika strängar som kommando-f för att få informationen från en webbsida. För att slutföra den här uppgiften på flera sidor kan du behöva hjälp och inte bara de mänskliga egenskaperna. Webbplatsskrapor är dessa robotar som kan skrapa en webbplats med över en miljon sidor på några timmar. Hela processen kräver en enkel programmering. Med vissa programmeringsspråk som Python kan användare koda några sökrobotar som kan skrapa en webbplatsdata och dumpa den på en viss plats.

Skrotning kan vara ett riskabelt förfarande för vissa webbplatser. Det finns många problem som rör sig om skrapans laglighet. För det första anser vissa att deras data är privata och konfidentiella. Detta fenomen innebär att upphovsrättsfrågor och läckage av exceptionellt innehåll kan uppstå vid skrotning. I vissa fall hämtar människor en hel webbplats för att använda offline. Till exempel, under det senaste förflutet, fanns ett Craigslist-fall för en webbplats kallad 3Taps. Den här webbplatsen skrapade webbplatsinnehåll och publicerade bostadsförteckningar till de rubrikerna. De avgick senare med 3Taps betala $ 1.000.000 till sina tidigare webbplatser.

BS är en uppsättning verktyg (Python Language) som en modul eller ett paket. Du kan använda Beautiful Soup för att skrapa en webbplats från datasidor på webben. Det är möjligt att skrapa en webbplats och få data i en strukturerad form som matchar din produktion. Du kan analysera en URL och sedan ange ett visst mönster inklusive vårt exportformat. I BS kan du exportera i olika format som XML. För att komma igång måste du installera en anständig version av BS och börja med några Python-basics. Programmering av kunskap är väsentlig här.

December 7, 2017