Back to Question Center
0

Hur man bygger en effektiv Amazon-sökmotoroptimeringsstrategi?

1 answers:

I vår tid anses Amazon vara den största och mest lönsamma e-handelsplattformen med nästan 80 miljoner aktiva användare. Amazon ranking system är byggt på ett sådant sätt att användare kan köpa alla tillgängliga produkter på en plattform. De försöker ge kunderna den bästa shoppingupplevelsen för att få dem att komma tillbaka för mer. Med hjälp av A9-algoritmen ger Amazon användarna de mest exakta sökresultaten baserat på deras personliga preferenser och sökhistorik - peru travel packages. Med andra ord gör Amazon allt möjligt för att göra det enklare för dem att göra ett köp.

Så, allt vi behöver göra för att lyckas på Amazon är att optimera din notering enligt Amazon ranking riktlinjer. De tre primära aspekterna som påverkar produktens rang på Amazon inkluderar relevans, omvandlingsfrekvens och produktmyndighet. I den här korta inlägget hittar du hur man bygger en effektiv Amazon SEO-strategi och förbättrar produkt ranking i dessa tre områden.

Öka relevansen av din produktsida

Det väsentliga elementet i Amazon ranking algoritmen är att matcha relevanta produkter med användarens fråga. Det betyder att relevansen av din produktsida direkt påverkar din produktrankning. Det finns minst sju viktiga delar av din produktlista som du måste ta hänsyn till:

 • Titel

Amazon-titeloptimering är mycket mer komplicerat än på Google. Amazon har sina krav på titeloptimering, eftersom denna faktor kan påverka användarens köpbeslut. Det betyder att om din titel inte är korrekt optimerad kommer du aldrig att ranka högt på Amazon SERP. Här bör du inte bry dig om dina riktade sökord. Du bör bryr dig mer om din titelbeskrivningsförmåga. Det är rimligt att skriva om produktens primära egenskaper och egenskaper, med undantag av all ytterligare information. Det är värt att nämna att Amazon har börjat rätta till och standardisera titeln.

 • Kula punkter

Denna notering sektion är placerad strax ovanför titeln. Här måste du beskriva viktiga produktpunkter, vilket ger en accent på fördelarna. Bullet-poäng är korta meningar som kort beskriver ett säljobjekt. Läsning av denna information, Amazon shopper bör förstå om han behöver köpa en produkt, eller inte.

 • Beskrivning

Produktbeskrivningen ger mer detaljerad information än kulor. Detta fält tjänar till att svara på alla möjliga användares frågor och hjälpa dem att fatta ett korrekt köpbeslut. Det är rimligt att optimera produktbeskrivningen och infoga de mest relevanta söktermerna. Det kommer att påverka din produkt ranking och öka försäljningen positivt.

 • Märke och tillverkare

Om du säljer de märkesvaror som är kända för människor måste du inkludera tillverkarens nummer i din titel.

 • Kategorier

Amazonas sökresultat visas enligt kategorin. Det är därför du måste sätta varor under rätt kategori.

 • Sökord

Som jag nämnde ovan finns det sju främsta kategorier på Amazon. Det är rimligt att inkludera dina riktade sökord i var och en för att göra din notering synlig på Amazon SERP. Det är värt att nämna att du behöver undvika nyckelordrepetitioner eftersom det kan påverka din marknadsföringskampanj på Amazon negativt.

 • URLs

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt optimering av webbadresser i Amazon, eftersom det är ett perfekt sätt att bestämma relevansen av noteringen och sökningen. Ett vanligt webbadressschema ser ut som "keyword = your products + keyword. "Du kan förkorta det med hjälp av speciell online-programvara, och slutligen driva trafik till den. Som ett resultat kommer Amazon att bestämma besökarna har sökt dina produkter för dina målsökord.

Gör din notering välkonverterad

Gör din notering välkonverterad är nödvändig för höga Amazon-rankningar. Om du har en hög konverteringsfrekvens, visar den Amazon som användarna älskar dina produkter, och sannolikt kommer din lista att visas på TOP of Amazon sökning. Följande punkter bör noteras för att höja din produktomsättningskurs.

 • Försäljning

Den mest effektiva rankningsfaktorn på Amazon är försäljningen. Om du har en lång och positiv försäljningshistorik, rankar du högre på Amazon SERP. Produkterna med den högsta försäljningen rankas alltid på Amazonas främsta sida eftersom de ger mer intäkter till Amazon.

 • Kundrecensioner

En annan viktig faktor för Amazon ranking är antalet och kvaliteten på produktrecensioner. Innan du köper, kontrollerar användarna vanligtvis de tidigare kundrecensionerna för att se vilka andra användare som säger om det. Du behöver skapa fler organiska recensioner, särskilt när du skickar in en ny notering. Se dock till att du inte uppmuntrar dina kunder att skriva positiva recensioner eftersom det kan påverka dina rankningar negativt.

 • Q'A

Jag vet inte exakt hur frågorna och svaren påverkar produktplaceringar, men det är viktigt när det gäller notering på grund av dess förmåga att påverka konverteringsfrekvensen. Om det inte finns några tydliga svar på kundernas frågor kan de anse att du inte är bekant med produkten eller att du är för lat för att ta hand om dina kunders krav.

 • Bilder

Kvaliteten på dina produktbilder är också avgörande för Amazon-rankningar. Du måste ge användarna möjlighet att kontrollera varje produkts vinkel. Det är därför föredraget att bildpunktsdimensionen ska vara minst 1000 px eller högre. Se till att du har ytterligare bilder på din bild för att visa alla nödvändiga uppgifter.

 • Prispolitik

Om du är en Amazon-återförsäljare, kommer du med största sannolikhet att delta i priskrig. Användare brukar köpa de billigaste produkterna på marknaden. Det är därför du behöver behålla din prissättning konkurrenskraftig. Dessutom är det en av faktorerna om en säljare kan vinna Köp-rutan.

 • Minska studsfrekvensen

Avvisningsfrekvensen, liksom den tid en användare spenderar på din produktsida, kan påverka din konverteringsfrekvens. Om köparen stannar länge på din sida kommer det att påverka din konverteringsfrekvens positivt, och Amazon kommer sannolikt att förbättra din rangposition. Det är därför du borde spåra sådana mätvärden för att kunna ompröva din strategi i tid.

December 22, 2017