Back to Question Center
0

Semalt Expert: API eller det bästa sättet att skrapa data från en webbplats

1 answers:

Ett applikationsprogrammeringsgränssnitt eller API gör att programvaran och verktygen kan kommunicera med varandra. Vi lever i en snabb värld där allt förändras snabbt, och vi vill spara vår tid och energi. Vanliga datautvinningsverktyg kan förbruka mycket tid och göra det svårt för oss att köra onlineföretag, men API fungerar som drivkraft bakom alla sociala plattformar. Det hjälper inte bara till att extrahera användbara data från en webbplats utan också redigerar den extraherade data och gör den läsbar och skalbar för användare. Så det är säkert att säga att API: er är ett bra sätt för programmerare och kodare att kommunicera med sina applikationer.

API behandlar tekniska sidor:

Experter anser att API är den exakta koden som skrivits av datavetenskapare som gör det enkelt för oss att extrahera data från ett stort antal webbsidor - peru local tour. Det kan hantera tekniska sidor och skrapa sin information. Till exempel används Facebook Graph APIs för att skaffa och skrapa data från Facebook-sidor, samhällen och andra liknande nätverk.

API - Det enklaste dataskrapningsvägen

Varje gång vi vill komma åt data på en viss webbplats måste vi använda API: er. Till skillnad från andra vanliga datautvinningsprogram och -tekniker, utförs ett API omedelbart sin funktion och kan skrapa dina data på mer än 120 språk. Så om du ska skrapa information från en kinesisk webbplats eller vill ta bort information från en japansk blogg, kommer API att extrahera eller skrapa det direkt enligt dina instruktioner.

Varför är API viktigt för företag?

Om du har ett stort antal webbsidor och vill ta bort data från dem alla inom en timme eller två, är API ett bra sätt att göra det. Du behöver bara öppna ett API för att dra exakta data. Det gynnar företagen på följande tre sätt:

1. Företag kan skapa appar med API

Ett företag kan skapa olika program med API utan att kompromissa med kvaliteten. Vissa onlineföretag säljer verktyg och programvara och är beroende av att dra information från öppna API för att effektivisera sin affärsprocess. Faktum är att ett företag, utan API, inte kan växa och inte kan skapa användbara appar för sina kunder.

2. Keyword Research

Ett API är viktigt för företag eftersom det låter programmerare bygga fantastiska webbskrapning verktyg. Dessa verktyg hjälper oss att utföra våra uppgifter på ett bättre sätt. De nyckelordsbaserade API: erna gör det lätt för oss att hitta nyckelord och fraser för våra webbplatser. Under skrapning av data tar API: er sig av våra målsökord och ändrar inte eller ändrar dem i utmatningen.

3. APIer är bra för utvecklare och programmerare

Både utvecklare och programmerare kan dra nytta av API och kan ge sina kunder bästa möjliga möjligheter. Reddit lanserades till exempel som en mobilapp och åberopade ett antal verktyg och datautvinningstjänster för att tjäna pengar. Nu är Reddit en av de bästa källorna till webbtrafik. Med ett API kan du skapa Reddit-liknande forum och kan engagera fler och fler personer om några dagar.

December 22, 2017