Back to Question Center
0

Kan du visa mig hur Google rankningar är korrelerade med min backlinks databas?

1 answers:

Under det senaste årtiondet har lejonandelarna av webbplatsägare och webbansvariga väckt enorma massor av spammiga och knepiga backlinks - allt för att de högre rankingspositionerna i Googles SERPs. Som ett resultat av detta levererade den stora sökmotorn för första gången sin första Penguin-algoritmuppdatering - för att börja straffa och avindexera flera PBN (privata bloggnätverk), automatiserade länkproducerande gårdar, länkhjul (utbyten), samt att höja en röd flagga med gästbloggar för länkbyggnadsändamål. Därför kan även en liten avvikelse från Googles huvudriktlinjer om irrelevanta, spammiga eller manipulativa backlinks nu kasta din webbplats eller blogg i rangordningstrafiken. Google säger bra länkar från dåliga ones

Det första som visar en tight korrelation mellan din backlinksdatabas och den faktiska rankningspositionen i Google är att den Den moderna världen av webben är bokstavligen överväldigad med länkar. Myriader av dem genereras av online robotar - silver grey fascinator headband hats. Vissa är skapade för bulkförsäljning eller avsedda för individuellt anpassade utbytesavtal. Samtidigt kan vissa länkar vara helt inställda för att se så naturligt som möjligt, resten av dem är de gamla skolans redaktionella länkar. Så, den största utmaningen för Google är att undersöka backlinks databasen på varje webbplats eller blogg - för att förstå vem som spelar ett rättvist spel och faktiskt förtjänar att rankas som högt.

Bakåtlänkar Databas och verkliga åtgärder

Faktum är att när de stora sökmotorerna som Google själv ser en länk som visar vägen till din webbplats eller blogg, finns det bara tre faktiska alternativ för varje backlänk du ha. Jag menar att det kan erkännas som giltigt och värt att överväga i Googles huvudsökningsalgoritm. Samtidigt kan allt bara förbli detsamma - och några länkar kan erkännas som helt og ogiltiga - utan några konsekvenser från SEO: s synvinkel. När allt kommer omkring kan din webbplats eller blogg också straffas, eftersom en del av dina länkar i din backlinks databas (eller bara en separat länk) misstänks vara av manipulativ eller artificiell natur.

Kallfakta om rankningar och bakåtlänkar Databas

Så det finns ett visst förhållande mellan den faktiska positionen i SERP och varje webbplatss backlinksdatabas. Men hur tätt kan det vara? Här är en lista över punktpunkter för att illustrera vilka externa länkar som kan göra med dina rankningar i skala.

  • högre positioner i SERP: erna är korrelerade med antalet länkkällor vid omkring 30 i genomsnitt;
  • Denna korrelationsberäkning kan verka ännu mer imponerande, eftersom mindre korrelationer inte är överraskande, med tanke på att Google kan förlita sig på cirka 200 rankningssignaler.
  • över 99% av alla webbplatser och bloggar som granskades av den senaste fallstudien tycktes ha minst en inkommande extern länk;
  • omkring 22% av enskilda sidor hittades rankade bra utan några externa bakåtlänkar alls;
  • med fler länkar kan korreleras med en högre rankning, men vadslagning på deras antal i stället för kvalitet betyder inte nödvändigtvis att din webbplats kommer att visas längst upp i sökningen.

December 22, 2017