Back to Question Center
0

Semaltaktier 5 Trendande innehåll eller dataskrapningsteknik

1 answers:

Webbskrapning är en avancerad form av datautvinning eller innehållsbrytning. Målet med denna teknik är att få användbar information från olika webbsidor och omvandla den till förståliga format som kalkylblad, CSV och databas. Det är säkert att nämna att det finns många potentiella scenarier för dataskrapning, och offentliga institut, företag, yrkesverksamma, forskare och ideella organisationer skrapar data nästan dagligen - sava jankovic. Att extrahera riktade data från bloggar och webbplatser hjälper oss att ta effektiva beslut i våra företag. Följande fem data- eller innehållskraptekniker trender dessa dagar.

1. HTML-innehåll

Alla webbsidor är drivna av HTML, vilket anses vara det grundläggande språket för att utveckla webbplatser. I den här skraptekniken för data eller innehåll visas innehållet som definieras i HTML-format i parenteserna och skrapas i ett läsbart format. Syftet med denna teknik är att läsa HTML-dokumenten och omvandla dem till de synliga webbsidorna. Content Grabber är ett sådant dataskrapningsverktyg som enkelt hjälper till att extrahera data från HTML-dokumenten.

2. Dynamisk webbplatsteknik

Det skulle vara utmanande att utföra datautvinningen på olika dynamiska platser. Så, du måste förstå hur JavaScript fungerar och hur man extraherar data från de dynamiska hemsidorna med den. Med hjälp av HTML-skript kan du till exempel omvandla oorganiserad data till en organiserad form, öka din online-verksamhet och förbättra webbplatsens övergripande prestanda.För att extrahera data korrekt måste du använda rätt programvara, t.ex. import. io, som behöver justeras lite så att det dynamiska innehållet du får är upp till märket.

3. XPath Technique

XPath teknik är en kritisk aspekt av webbskrapning . Det är den vanliga syntaxen för att välja element i XML och HTML-format. Varje gång du markerar de data du vill extrahera, kommer din valda skrapa att omvandla den till läsbar och skalbar form. De flesta av webbskrapningsverktygen extraherar endast information från webbsidor när du markerar data, men XPath-baserade verktyg hanterar datavalget och utvinningen på dina vägnar, vilket gör ditt arbete enklare.

4. Regelbundna uttryck

Med de reguljära uttrycken är det lätt för oss att skriva uttrycksförståelser inom strängarna och extrahera användbar text utifrån de jätte webbplatser. Med Kimono kan du utföra en rad olika uppgifter på Internet och hantera de reguljära uttrycken på ett bättre sätt. Till exempel, om en enda webbsida innehåller hela adressen och kontaktuppgifterna för ett företag, kan du enkelt skaffa och spara dessa data med hjälp av Kimono som webbskrapningsprogram. Du kan också försöka regelbundna uttryck för att dela adresstexten i separata strängar för din lätthet.

5. Semantic Annotation Recognition

Webbsidorna som skrapas kan omfatta den semantiska sminken, annoteringen eller metadata, och denna information används för att lokalisera de specifika datasekvenserna. Om annoteringen är inbäddad i en webbsida är semantisk annoteringsigenkänning den enda tekniken som visar de önskade resultaten och lagrar din extraherade data utan att kompromissa med kvaliteten. Så kan du använda en webbskrapa som kan hämta dataskjemat och användbara instruktioner från olika webbplatser bekvämt.

December 22, 2017