Back to Question Center
0

Hur skapar du en övertygande backlinksprofil?

1 answers:

Det finns många missuppfattningar i en länkbyggnadsindustri som är ganska vanlig för den digitala marknadsbranschen. Oavsett hur många års erfarenhet du har på detta område kommer du aldrig att veta exakt hur Google accepterar din webbplats och vad det här söksystemet kommer att göra nästa stund. Endast Google-utvecklare och webbansvariga kan veta det säkert. Vi behöver bara använda vilka data vi har och vår erfarenhet att påverka vår platsplacering.


Det finns många regelbundna uttalanden och relativt nya idéer om baklänksprofiler och bakåtlänkar. Låt oss diskutera de vanligaste av dem:

Rel = nofollow-länkar ger inget värde

Rel = nofollow är en speciell backlänk-tagg som säger att sökrobotar inte indexerar sådana länkar och skickar inte någon länkjuice genom dem - tutorial fotografia digital reflex canon. Det finns många debatter om värdet av nofollow-länkar. Vissa webbansvariga hävdar att det inte finns något behov av att skapa sådana länkar, medan andra hävdar att värdet av följa bakåtlänkar kan underskattas. Enligt min mening finns det inget tydligt svar på denna fråga eftersom deras värde kan bero på. Dessa inkommande länkar bidrar inte som fristående bitar. Till exempel, om vi startar en webbplats och berikar den med antalet PR-nofollow-länkar av hög kvalitet. Som ett resultat kommer du inte att observera en plötslig ökning av trafikstatistik. Jag antar att Google gör ett bra jobb med att förstå "nofollow" -länk i detta avseende.

Det är dock värt att nämna några områden där nofollow-länkar har stor inverkan på platsplaceringar och övergripande webbplatsmyndighet. Dessa områden inkluderar överoptimerade webbplatser, länkprofiler som innehåller "nofollow" -länkar och när ankare texter är överoptimerade. Alla följande områden har konstiga bakåtlänksprofiler. Det kan orsakas av ett antal olika anledningar som spammy aktiviteter eller affiliateprogram.

Jag har använt nofollow-bakåtlänkar i min praktik och försökt få dem från högkvalitativa webbkällor i form av bloggkommentarer, länkar, redaktionella placeringar och andra länkbyggnadstekniker. Som ett resultat har jag uppnått bra kvalitetskopplingar med en tagg "rel = nofollow. "Dessa länkar gav mer än 100% ökning av sökordslistor.

Det är därför jag kan säga att nofollow backlinks kan ge värde till din webbplats. Det spelar emellertid betydelse för hur de har erhållits. Kvalitet organiska nofollow bakåtlänkar fungerar perfekt för att balansera ut förhållandena mellan överoptimerade länkar.

Har kvalitetsfrågan?

Om du hade frågat mig den här frågan strax efter den senaste Google Penguin-uppdateringen skulle jag ha tittat på dig rolig som den tiden som alla bara letade efter kvaliteten på inkommande länkar. Men med tiden har betoningen förändrats. Numera sträcker sig många webbplatser över andra webbkällor trots att de har färre kvalitetslänkar och har otaliga spammiga länkar från refererande sidor. Det är därför webbplatser med flera bakåtlänkar kan ha kanten över andra med få kvalitet inkommande länkar. Under de senaste åren har vi sett en massiv korrelation med antalet bakåtlänkar, inte bara kvaliteten på dem, vilket påverkar de största nischaktörerna på toppositionerna.

Det kanske låter konstigt, men det kan fortfarande hjälpa dig att ha många länkar från samma domän. Du riskerar inte att få straff och kan även dra nytta av det. Dessutom kan det totala antalet externa bakåtlänkar bidra till din SEO-insats eftersom det är en stor korrelationsrankningsfaktor. Webmasters kallar också länken byggfenomen "länkhastighet. "

December 22, 2017