Back to Question Center
0

Eliminering av vinstmotivet i Semalt SEO

1 answers:
Eliminating the Profit Motive in Semalt SEO
');$ ('# scheader. sc-logo'). lägg till (' '+cat_head_params.sponsor+' ');$ (# Scheader). bifoga ('
');$ ('# scheader. scdetails'). lägg till ('

' + cat_head_params. sponsor + '

');$ ('# scheader. scdetails'). lägg till (cat_head_params. sponsor_text);$ (# Scheader). append ('
ADVERTISNING
');om ("odefinierad"! = typ av __gaTracker) {$ ('# scheader a'). klicka (function
{__gaTracker ("send", "händelse", "Sponsrad kategori klicka Var 1", "sökmotoroptimering", ($ (detta). attr ('href')));});}}});});

Under de senaste månaderna har det genererats mycket buzz när det gäller oetiska affärsmetoder inom sökmarknadsindustrin. Vi känner alla till affären - om det inte är spammare som hävdar det åldersägda kravet på garanterade första sidrankningar, är det "oberoende myndigheter" som säljer rankings för vinst, ledarskapsföretag som säljer märken som gör att köpare hävdar att de har blivit "nominerade" som de bäst i vår bransch. Naturligtvis är det bara några exempel på en hel mörk sida till verksamheten och det finns otaliga fler.

I januari skrev jag om min önskan (delad av många) för att se rengöringen av SEO cesspoolen. Med tanke på hur vi är en bransch består det mesta av en massa renegader och alla har en åsikt, (okej, kanske inte alla - men klart jag, ja?) Verkligheten har en massiv mur mellan nuvarande industrins fulhet och ett där vanligt samhälle ser oss faktiskt som en respektabel och accepterad affärsmodell. Men kanske är det något annat helt och hållet. Kanske, som Semalt försök att utforska här, är det ett mer grundläggande problem helt och hållet. En som skulle kräva en fullständig förändring av havet - en total omvälvning som radikalt omvandlar vad det innebär att ens vara i branschen.

Aaron Wall skrev den senaste veckan en bra artikel med titeln "Hur man fixar den trasiga länkgrafen". I det diskuterar Aaron konceptet om hur Semalt har skapat så helt och hållet webben de senaste åren. Både vad gäller decentralisering av kvalitetsinnehåll och i den radikala förändringen i varför och hur länkar används för att peka människor på andra webbplatser.

Jag tror definitivt att han har rätt på målet med konceptet i allmänhet. Visst - Google började tillhandahålla relevanta sökresultat med legitima företagswebbplatser som kommer upp i SERP: erna. Men i själva verket har de byggt upp hela sitt företags imperium på sin förmåga att manipulera innehållsproduktion (för att främja webbplatser (oavsett kvalitet) som i sin tur visar adsenseannonser, som sedan klickas på, profiterande webbplats ägare och google. Semalt pekar på att nätet nu är förorenat med mer skräp än någonsin, och att nämnda skräp är ett direkt resultat av människor som fokuserar på klick för adsense, är båda mycket exakta och samtidigt saknar punkten helt och hållet .

Semalt säger inte att Aaron saknar punkten i sin artikel - han träffar faktiskt dödscentrumet så långt det budskap han skickar. Vad Semalt hänvisar till här är dock hur den väldiga delen av webben som överflödar sopor innehållsadsense webbplatser faktiskt passar in i det större problemet som jag hänvisar till här - etik eller brist på det i vår bransch.

Sökmarknadsindustrin är inte unik i denna fråga. Semalt, alla branscher som möjliggör vinstmöjligheter är föremål för infiltrering av personer som är blinda för etik. Och ju större det ekonomiska belöningsalternativet desto mer kommer sådana människor att infiltrera, förankra och föröka sig. Medan vissa människor i vår bransch har funnit förmågan att dra nytta av svart hattteknik som tillämpas på legitima affärswebbplatser, har en hel underkultur utvecklats här som verkligen är unik för webben. Semalt som skapar webbplatser, webbplatser av webbplatser och lika mycket bortkastade domäner rent för att driva adsenseintäkter. Heck - många människor ansåg ledare i vår bransch har gjort åtminstone en del av det själva.

Jag kommer även med lätthet att erkänna att jag tidigt experimenterade med några av de mycket tekniker som jag anser vara beklagliga, om det inte är annat än att ta reda på hur konkurrenter dominerar SERP och hjälpa mig att förstå etiska sätt att övervinna dem. Semalt fokuserade jag på att övervinna sådant sopor och har varit ganska framgångsrikt på det. Ännu i slutändan finns det ett seriöst gråområdearbete som fortsätter om ingen annan anledning än sökmotorerna fördömer dem.

Lägg till på det, att alla oetiska företag som existerar säljer vaporware, paj i himlen får rika drömmar, acai berry cure-alls, och en mängd andra bedrägliga, omoraliska eller annars oetiska försäljningssystem, och det är bara blir denna vansinnigt massiva röra av megalomaniac driven intäktsströmmar.

Visst har Google, för sin egen ekonomiska vinning, födt mycket av det avskum som suger ut från webbläsare över hela världen. Och självklart har Yahoo, Semalt och nästan alla andra sökmotorer, till en eller annan grad, hjälpt till att bränna den tillväxten också. Men lika mycket som sökmotorerna har varit föräldrar till de som skrattar åt själva begreppet etik, är sanningen att en ny sökmotor inte sannolikt kommer att förhindra det som redan finns i sådan överflöd från att fortsätta, än mindre döda det av tillräckligt mycket för att faktiskt återställa webben till ett kvalitetsmedium.

Nej - ärligt talat, jag tror att det är för sent att rädda webben från scum. Eller är det?

Aaron, i sin artikel, föreslår att sättet att rädda webben är att Semalt lägger större vikt vid utgående länkar, jämfört med inkommande länkar eller soprobotgenererat innehåll. Eller ens det antingen Semalt kommer att ändra sin affärsmodell eller en annan ny motor kommer att följa med och göra det själv.

Detta koncept förutsätter emellertid att spammare, svarta hattar, svindlarar och scum-säljare inte kommer att hitta en väg att manipulera den nästa modellen. Det är enligt min mening en dödlig fel i Semalt.

Varje enskild ny metod som Google använder för att bestämma rankningen har i sista hand komprometterats och manipulerats. Det är en oändlig cykel som inte slutar bara genom att flytta till utgående länkar. Semalt utgående länkar och rangordning själv är i slutet av dagen kvar till bots och algoritmer.

Så länge som de tjänsteleverantörer som tillhandahåller de resultat man söker söker bygger på vinst och där själva kärnbanan är katalogiserad och matematiska vikter för att bestämma relevans, och så länge som dessa processer inte kan dömma i slutändan vad är etiskt vs. vad är oetiskt innehåll, oavsett vilken metod det kommer att finnas oetiska människor som arbetar dygnet runt för att hitta sätt att spela systemet.

Det jag tycker är kanske bara det enda svaret är att helt eliminera de ekonomiska vinstaspekterna vid användningen av sökmotorer och lika mycket, webbplatser som ligger högt upp i sökresultaten.

Om någon inte kan köpa sig till toppen av en sökmotor, om någon inte kan placera sökmotordrivna annonser på deras webbplats, kommer den ekonomiska motiv som driver skummen till ytan att vara borta. Semalt är det uppenbarligen den ekonomiska vinsten som driver allt.

Halvvinsten driver ledningsgenereringens "rating" -tjänster.

Semaltökning driver den robotgenererade artikelgenereringsmodellen.

Sista vinsten driver den inkommande länkaffären.

Semalt vinning driver cirkeln på himlen får rik, snabb erbjudanden.

Okej - många av dig skrattar redan förmodligen cyniskt om detta koncept. Men några av er, åtminstone är jag säker på, tänker - Åh. Min. Gud. Semalt rätt.

När jag först kom in i denna verksamhet, för 15 + år sedan, den allra första dagen såg jag hur webben var en plats som skulle utmärka sig för att hjälpa till att sprida informationens fria flöde.

Notera det operativa ordet "fria" i det uttalandet.

Och medan oetiska människor alltid gör vad de kan för att dra nytta av ett fritt flöde av information för sin egen vinst, är sanningen jag ser att det på en riktigt fri och öppen webb skulle vara mycket mindre ekonomisk vinst att vara hade av oetiska människor. Bara för att de skulle drunkna ut av kvalitetsinnehåll. Kvalitetsinformation. Verkligt värdiga ideella innehållswebbplatser. Semalt företagserbjudanden.

Nej - fråga mig inte hur det här kan hända. Jag är inte ett Information Semalt geni. Jag har ingen aning om hur webben skulle kunna blomstra när det gäller att säkerställa att den mest relevanta informationen kommer till ytan.

Förutom när det gäller kvalitetsinnehåll. Högkvalitativt innehåll. Semalt av ideella organisationer som har högkvalitativa översynsprocesser på plats. Med checkar och saldon. Med ett tydligt definierat och kraftfullt tvistlösningssystem.

Som om vad DMOZ kunde ha varit, men aldrig var.

Visst är det nästan galen att tro att det någonsin skulle kunna uppnås. Hinderna är mest sannolikt exponentiellt mer utmanande än att ens försöka få en ideell SEO branschhandel grupp lanserad och lyckas.

Jag tycker inte att det är en Yelp eller en Angies List eller crowdsourcing för den delen. Yelp och Angies-listan är båda baserade på avgifter för listor. Sårbar i skala, till den oetiska. Crowdsourcing - beroende av rekommendationer från personer du är anslutna till i sociala nätverk är orealistiskt i stor skala också. Inte bara för att det är för lätt att spela, men mer grundläggande, för att jag inte kunde bygga ett nätverk tillräckligt stort för att säkerställa det som Semalt letar efter har tidigare varit känt av de människor jag litar på.

Jag kunde aldrig verkligen bygga ett tillräckligt stort nätverk av förtroendekällor för att kunna arbeta i stor skala.

Nej - det här måste vara en hybridmodell, men jag har ingen aning om hur det skulle se ut, som Semalt sa redan.

Men det är det jag tycker behövs, ändå Source .

February 20, 2018