Back to Question Center
0

Semalt Islamabad Specialist - Vad är en Spider Bot & Hur fixar den?

1 answers:

Olika människor fokuserar på att placera massor av sökord och fraser med bakåtlänkar i deras profilavsnitt av bloggar och kommentarsektionen. Hur bots och spindlar fungerar och hur informationen placeras på texten kommer att avgöra hur bra din webbplats rankas i sökmotorresultaten .

Sohail Sadiq, en ledande expert från Semalt , fokuserar här på att du bör instruera spindlarna och sökrobotarna om hur dina webbsidor ska indexeras, och detta kan göras med taggen: rel = "nofollow" ankare. Det kommer definitivt att minska det utgående antalet länkar och hjälper till att behålla sidans sidrankning för din livstid.

MSNbot, Googlebot och Yahoo Slurp är alla robotar, sökrobotar och spindlar som ansvarar för att skörda information för sökmotorn s. Om du spårar statistiken på din webbplats kan du se Yahoo Slurp, Googlebot och MSNbot som välkomna gäster, och dessa sökrobotar samlar in information om dina webbsidor för respektive sökmotorer..Att se dessa spindlar och bots är ofta önskvärt, eftersom det betyder att din webbplats krypas nästan dagligen och dess innehåll kommer att visas upp i sökmotorns resultat (SERP).

Vad är en spindel bot?

En spindel bot är ett specifikt datorprogram som följer särskilda länkar på en webbplats och samlar information om den webbplatsen som ska delas online. Googlebot följer exempelvis SRC- eller HREF-taggarna för att hitta bilder och sidor som är relaterade till en viss nisch. Eftersom dessa sökrobotar inte är de faktiska datorprogrammen, kan vi inte bero på dem eftersom de fångas av dynamiskt skapade webbplatser och bloggar. När det gäller att indexera din webbplats via Googlebot, måste du komma ihåg att vissa sidor och bilder inte kommer att indexeras korrekt. Även de välrenommerade och kända spindlarna följer särskilda instruktioner och anvisningar för robots.txt-filen. Det är en dokumentfil som informerar spindlar och botsar vad de ska indexera och vad de inte ska krypa. Du kan också instruera robotarna att inte följa någon länk på en sida med specifika metataggar som "Googlebot".

Hur man fixar botsna?

Vissa bots är bra medan de andra är dåliga och bör bli avskedade så snart som möjligt. De dåliga botsarna bryr sig inte om någonting om robots.txt-filerna, och finns där för att samla in din känsliga information såväl som dina e-postadresser. För att bekämpa de dåliga bots och liknande spam, bör du använda javascript eftersom det hjälper till att gömma dina e-postadresser. Men allt som skrivs för att undvika de dåliga botsna kommer att brytas av de värsta botsna på nolltid. Företag bekämpar dåliga robotar och ger dem vad de letar efter, gömmer sina e-postadresser och känslig information. De är klara nog att gissa alla e-postadresser på nolltid. Vi hoppas att det kommer att ha klarat era förvirringar om vad som är bots och hur fungerar de. Du känner nu skillnaden mellan bots och spindlar eller sökrobotar och hur de samlar in information om din webbplats eller blogg. Om du har fler frågor i ditt sinne kan du lägga dem i kommentarfältet och kan förvänta dig ett svar snart Source .

November 29, 2017