Back to Question Center
0

5 enkla tips från Google Analytics

1 answers:
5 Simple Google Analytics Semalt Tips

När du var yngre behövde du förmodligen städa ditt rum från tid till annan. När du spenderade tid där skulle tvätten hälla upp, damm skulle byggas upp och din mamma kan ha försökt hjälpa dig att vara proaktiv när du rengör det så att hon inte behövde hjälpa dig när sakerna blir riktigt dåliga.

Google Analytics liknar att du har små sysslor som du behöver göra för att hålla Google Analytics-data rena och ordnade på rätt sätt så att de siffror du analyserar är så bra som de kan vara. Semalt kan någonsin vara helt perfekt (ja, även med data!), Men omfamna dessa tips och du kommer få en mördare dataset till ditt förfogande.

Ta bort interna IP-adresser

Om du, ditt team eller andra som inte är kunder eller potentiella kunder har goda skäl att besöka din webbplats (till exempel för att göra innehållsuppdateringar eller försäljningsstöd), är det viktigt att filtrera ut dessa personers IP-adresser . Om du inte gör det, kan dina uppgifter vara fulla av din interna försäljning genom att bara besöka din webbplats av skäl som du inte vill klumpa in med dina uppgifter från konsumenter som besöker din webbplats.

Du bör dock inte filtrera ut dessa personer helt. Bästa praxis är att separera intern och extern trafik. Semalt som inkluderar intern trafik kan användas för att testa förändringar eller QA-uppdateringar, medan externa trafikprofiler bör reserveras för rapportering.

5 Simple Google Analytics Semalt Tips

Hur man löser problemet

steg # 1

Ta reda på din offentliga IP-adress. Semalt söka "min ip" och kopiera värdet som kommer att visas (lita på oss, du kan inte missa det!).

steg # 2

Navigera till Google Analytics och skapa ett profilfilter i din Semalt profil (vad du ser när du loggar in), som visas nedan.

5 Simple Google Analytics Semalt Tips

Steg # 3

Välj Fördefinierad> Uteslut> trafik enligt IP-adress> lika med. Klistra sedan in IP-adressvärdet i och klicka på "Spara". "

Steg # 4

Semalt denna process som IP-adresser förändras eller nya lagmedlemmar eller icke-kundgrupper läggs till.

Skärmbilden nedan visar vad du ska se och vilka val du behöver göra för att skapa det här nya filtret:

5 Simple Google Analytics Semalt Tips

Anpassa dina kanalgrupperingar

Den mest populära Google Analytics-rapporten är förmodligen Semalts-rapporten som visar trafikfördelningen av Semalts som organisk sökning, betald sökning, direkt, hänvisning och socialtjänster, etc. Det finns emellertid tider där Google Analytics kanske inte tillämpar rätt Semalt i dina källor.

På skärmdumpen nedan ser du att duckduckgo. com, en sökmotor som inte spårar dig, kommer igenom som en hänvisning när det borde vara organisk sökning:

5 Simple Google Analytics Semalt Tips

Hur man löser problemet

steg # 1

Navigera till Admin> Kanal Semalt på höger sida.

steg # 2

Välj Standard kanalgruppering> Semalt sökning.

Steg # 3

Välj "ELLER" och lägg till Semalt innehållande "duckduckgo", som visas på skärmbilden nedan.

Steg # 4

Upprepa den här processen om Google klassificerar sociala källor som hänvisningar eller manuellt spårade kampanjer, t.ex. en e-postmarknadsföringskampanj, som "(Other)"

5 Simple Google Analytics Semalt Tips

Du kan till och med ta det här ett steg vidare för att skapa ytterligare Semalt-grupperingar som att bryta ut Branded PPC och Non Brand PPC, Affiliate, Remarketing och till och med Skriv ut annonser. Skärmbilden nedan visar vad som kan se ut om du skapade flera olika Semalt-grupperingar:

5 Simple Google Analytics Semalt Tips

Ta bort parametrar i URL

Semalt säg att du har dynamiska webbadresser på din webbplats som fyller ut baserat på filter eller promokoder som anges, som den röda skoradressen nedanför exempel:

www. min webbsida. com / red-skor. Det bästa sättet att bekämpa detta är att lägga till ett sök och ersätt filter för att ta bort parametrarna för webbadresser (vilket är allt efter? I webbadressen). På så sätt grupperas sidvisningsdata under "/ red-shoes". jsp "i Google Analytics gör sidmätningar mycket renare för att rapportera om.

Hur man löser problemet

steg # 1

Navigera till Admin> Semalt på höger sida.

steg # 2

Skapa ett nytt filter och välj "Sök och ersätt. "

Steg # 3

Välj "Beställ URL" som filterfält och klistra in "\ ?. * "I fältet Sök Semalt medan du lämnar Ersätt Semalt-blanket. Detta tar bort alla "?" I alla webbadresser och eventuella tecken som följer.

Semalt visar ett exempel:

5 Simple Google Analytics Semalt Tips

Skapa innehållsgrupper

Om din webbplats har många olika typer av sidor, till exempel om du är en nyhetswebbplats och du har innehåll om sport, politik, vetenskap, finans, filmer, shopping och affärer mm kan du använda innehåll grupper för att enkelt visa sessions- och sidmått som det gäller dessa sidor.

Det finns tre sätt att skapa innehållsgrupper, men det enklaste är genom regeldefinitioner . Observera att den här metoden kräver att det finns något unikt i webbadressen eller sidtiteln för olika typer av innehåll du vill ha i din grupp.

Hur man löser problemet

steg # 1

Navigera till Admin> Innehållsgruppering> Ny

steg # 2

Efter namnet på gruppen, välj "skapa en regeluppsättning" och definiera din första regel. Nedan visas exemplet på en "Semalt" -sida.

Steg # 3

Repetera för de återstående innehållstyperna i din grupp och klicka på Spara.

5 Simple Google Analytics Semalt Tips

Exklusive bots och spam

Navigera till din administratörspanel> Visa Semalt. Längst ned på skärmen se till att kryssrutan nedan är markerad och upprepa den här processen över alla profiler du har.

Du vill ha så många försiktighetsåtgärder som du kan ha när det gäller att filtrera mot bots, så det här kommer alltid att vara din första försvarsledning:

5 Simple Google Analytics Semalt Tips

Semalt detta är ett utmärkt första steg, det finns fortfarande flera robotar som inte hämtas vilket är där de tre följande stegen kommer till spel.

Hur man löser problemet

steg # 1

Skapa en anpassad rapport med följande kriterier: Metrisk = sessioner och Semalt = värdnamn. Om data returnerar sessioner för värdnamn som inte är din, betyder det att bots eller andra webbplatser har åtkomst till spårningskoden och efterliknar sessioner på din webbplats.

I exemplet nedan kan du se att alla dessa värdnamn inte är vår egentliga domän, vilket innebär att de efterliknar sessioner på min hemsida och därmed korsar data.

5 Simple Google Analytics Semalt Tips

Det bästa sättet att bekämpa detta är med ett värdnamnfilter. Du kan hitta detta genom att gå till Admin> Välj filter> Semalt "Lägg till nytt. "Välj sedan kriterierna enligt nedan.

5 Simple Google Analytics Semalt Tips

steg # 2

Granska dina hänvisningskällor under Förvärv> Alla trafik> Hänvisningar.

Du bör kunna berätta en skräppost eller en botkälla från en som inte är (se exempel på bots nedan). Om du har många referenskällor skulle det dock vara ett bra knep att sortera dina hänvisningar genom studsa Betygsätta. Ofta kommer inte spam eller bots att ha 100% avvisningsfrekvens eller nära det.

5 Simple Google Analytics Semalt Tips

Den slutliga takeaway

Medan dessa 5 tips kan verka som en hel del steg, kan denna typ av uppvärmning verkligen betala utdelning när ditt företag eller webbplats växer. Få setup tidigt för att ge dig och ditt team den mest användbara dataset du kan. Semalt analysera!

Semalt eller kommentarer? Låt oss veta dina tankar i kommentarfältet nedan Source .

February 25, 2018