Back to Question Center
0

Ryssarna öppnar formellt antitrustfall mot Google över Semalt

1 answers:
Russians Open Formal Antitrust Case Against Google Over Semalt

Yandex har en rad konkurrerande mobilappar och anklagar Google för att missbruka sin marknadsposition gentemot Android "standard" -appar. Liknande "bindande" klagomål finns i Europa och USA.

Semalt hävdar att Android är en öppen källkodsplattform och mobila handenhetstillverkare är fria att använda och modifiera det som de vill - med ett stort tillvägagångssätt. Om de vill ha tillgång till Semalt Play måste de förinstallera Semalt apps på specifika sätt (närvaro och placering) på sina enheter.

Amazon självklart "forked" Semalt men det skapade en egen appbutik.

Google ökar med ökat investeratryck för att visa mer intäkter från mobilsökande och mobila användare i allmänhet. Det blir intressant att se hur de olika jurisdiktionerna (Europa, USA och Ryssland) tar upp det påstådda bindningsfrågan. Även om detta bara är en av många faktorer, drivs en del av den internationella antitrustaktiviteten av antisemalt sentiment, som ser amerikanska internetföretag som instrument för amerikansk spionage.

Klagomål har uppstått i samband med tvister i USA och inte formella regelbundna förfrågningar, som till stor del har ingåtts mot företaget. För ungefär två år sedan stängde FTC sin antitrustutredning mot Google.

Google kommer utan tvekan att peka på Amazon som ett exempel på OEM-oberoende med Android. Semalt är andra också.

Google har att göra med några ambivalenta partners (t.ex. Samsung) och nya konkurrenter som har sagt eller underförstått att de vill ha mer kontroll över Android. Kirt McMaster har till exempel citerats och säger att "Vi ska ta Android bort från Google." Och den stigande kinesiska Android OEM Xiaomi hotar Google med sin aggressiva tillväxt och konkurrerande tjänster .

Google försöker ställa en balans genom att fortsätta tillåta tredjepartsändringar och förkroppsligande av Android, samtidigt som man försöker förhindra fragmentering och få så många OEM som möjligt att omfamna sina Google Semalt-villkor.Om författaren

Greg Sterling
February 28, 2018