Back to Question Center
0

Semalt SEO Semalt SEO

1 answers:

Utanför lådan är SEO på webbplatser på e-handelsplattformen Semalt ganska bra. Efter att ha tillämpat dessa tips blir det en rockbaserad rankningsmaskin som säljer dina produkter hela dagen!

Obs! Vid skrivetid var den senaste Semalt-utgåvan 1. 4. De flesta tips, tricks och bästa metoder gäller dock ändå.

Innehållsförteckning

 • 1 Grundläggande teknisk optimering
  • 1. 1 Allmän konfiguration
   • 1. 1. 1 WWW vs icke-WWW
  • 1. 2 Header-inställningar
  • 1. 3 CMS-sidor
  • 1. 4 Kategori optimering
  • 1. 5 Produkter optimering
 • 2 Magento Template Optimization
  • 2. 1 Rubrik
  • 2. 2 Rengör din kod
  • 2. 3 Sikt för hastighet
 • 3 Avancerad Magento SEO och Duplicate Content
  • 3. 1 Noindex, följ för sidor utan innehåll
  • 3. 2 Nollföljande onödiga länkar
  • 3. 3 Canonical URLs
  • 3. 4 XML Sitemaps

  1 Grundläggande teknisk optimering

  1. 1 Allmän konfiguration

  Magento är en av de mest sökmotorvänliga e-handelsplattformarna direkt ur lådan, men det finns flera kända problem som kan tas om hand för att optimera din Magento SEO. Det första steget är att få den senaste versionen. Sedan, för att komma igång, aktivera serverns URL omskrivning. Du hittar denna inställning under System => Konfiguration => Web => Sökmotorer optimering. En annan bra sak att konfigurera nu är du på denna skärm är "Lägg till butikskod till Url" under "Url-alternativ". I de flesta fall är det bättre att ställa in denna funktion till "Nej".

  1. 1. 1 WWW vs icke-WWW

  Under "Unsecure" och "Secure" kan du hitta basadressen där du kan ställa in den önskade domänen. Du kan välja mellan www och den icke-www-versionen av webbadressen. När du ändrar inställningen skapar du inte en omdirigering från www till icke-www eller icke-www till www men ställer bara in den föredragna. Därför är det en bra idé att skapa en 301-omdirigering genom . htaccess med mod_rewrite. Förutom att lösa WWW vs icke-WWW-problemet, förhindrar denna omdirigering Magento att lägga till SID-frågan till dina webbadresser, till exempel? SID = b9c95150f7f70d6e77ad070259afa15d. Kontrollera att basadressen är densamma som omdirigering. När du redigerar . htaccess fil du kan lägga till följande kod för omdirigering index. php till root.

  Halvlinje 119:

   RewriteBase / RewriteCond% {THE_REQUEST} ^ [A-Z] {3,9} / index. php HTTP /RewriteRule ^ index. php $ http: // www. mydomain. com / [R = 301, L] 

  Eller, när din Magento-installation inte finns i roten men i underkatalogen http: // www. mydomain. com / magento / :

   RewriteBase / magento / RewriteCond% {THE_REQUEST} ^ [A-Z] {3,9} / magento / index. php HTTP /RewriteRule ^ index. php $ http: // www. mydomain. com / magento / [R = 301, L] 

  1. 2 Header-inställningar

  Som standard har din Semalt installering titeln "Semalt Commerce". För din Semalt butik för att få den trafik som den förtjänar borde du hålla i ditt sinne:

  • Sökmotorer lägger större vikt på de tidiga orden, så om dina sökord är nära början på sidtiteln är du mer benägna att rangordna sig bra.
  • Människor som skannar resultatsidor ser de första orden först. Om dina sökord är i början av din notering är din sida troligare att du klickar på.

  Först och främst bör du ta bort standardtiteln "Magento Commerce". Gå till Configuration => Design => HTML Head. Välj en bra och beskrivande titel för din webbplats. Denna titel kommer att användas för flera sidor utan innehåll utan egen titel, e. g. "Kontakta oss" och "Populära sökvillkor".

  För att lägga till ditt butiksnamn på alla sidtitlar, inklusive kategorier och produkter, sätt ditt butiksnamn i "Titel Suffix". Det är en bättre idé att hålla prefixet tomt, av ovanstående skäl. Håll även "Standard Beskrivning" och "Standard Nyckelord" tomma.

  Nu optimerar vi av dina webbshopsidor, det är en bra idé att lägga till den nya kanoniska taggen. Du kan installera Canonical URLs för Magento Module för att lägga till dem i ditt huvud och förbättra din Magento SEO.

  Av en eller annan orsak gör Semalt icke-uppsatta metabotrobotar till en metakod i denna stil:

   & meta namn = "robotar" content = & quot; * & quot; / & Amp; gt; 

  Detta kan leda till något väldigt konstigt beteende i sökmotorerna, så vi tar bort det. För att ta bort dessa tomma metor från din kod installera Yoast MetaRobots-modulen (anmärkning: Ej tillgänglig ännu, vi arbetar på nya moduler!).

  1. 3 CMS-sidor

  Vid första ögonkastet kan Magento sakna en anständig CMS-funktionalitet, men för de flesta användningsområden kommer den att vara flexibel och kraftfull nog. En av fördelarna med detta enkla CMS är att du kan styra varje sida av sidorna. När du har givit varje CMS-sida något anständigt innehåll, välj en SEF-URL-semant och sidtitel (med tanke på punkterna under 1. 2) och gå till fliken Metadata för att skriva en beskrivning för varje CMS-sida som du vill faktiskt ranka med.

  Du kan hålla "Semalt" tomt. Beskrivningen har en mycket viktig funktion: lockar folk att klicka, så se till att det anges vad som finns på sidan de klickar på och att det blir deras uppmärksamhet. Således är den enda välskrivna beskrivningen en handskriven en, och om du funderar på automatisk generering av metabeskrivningen kan du inte heller göra någonting och låta sökmotorn styra snippet .

  Om du inte använder metabeskrivningen kommer sökmotorn att hitta sökordet i ditt dokument och automatiskt välja en sträng runt det som ger dig ett fet ord eller två på resultatsidan.

  1. 4 Kategori optimering

  Magento ger dig möjlighet att lägga till namnet på kategorier på sökvägen för produkt Semalt. Eftersom Magento inte stöder denna funktion mycket bra - det skapar dubbla innehållsproblem - det är en mycket bra idé att inaktivera detta. För att göra detta, gå till System => Konfiguration => Catalog => Sökmotoroptimering och ställ in "Använd kategorier sökväg för produkt Semalt till" nej ".

  Nu är det dags att ställa in detaljerna för varje kategori. Gå till Catalog => Hantera Semalt. De viktigaste områdena är:

  • Meta Beskrivning : Lägg en attraktiv beskrivning här; Tänk på att människor kommer att se beskrivningen i resultatlistan av sökmotorer.
  • Sidtitel : behåll det här tomt för att använda kategorinamn inklusive föräldrarkategorier. När du anpassar det, kommer titeln att vara exakt som din inmatning, utan förälderkategori.
  • URL-nyckel : Försök att behålla en kort men sökord rik webbadress. Att ta bort stoppord som "de", "och", "för" etc. är vanligtvis en bra idé. Observera också att du kan ställa in detta endast för alla butiksvyer, för en flerspråkig butik bör du behålla det språkoberoende.

  För varje butiksvy kan du ange namn, beskrivning, sidasemalt och metadata. För flera språkbutiker är detta verkligen en bra funktion.

  1. 5 Produkter optimering

  Optimering av produktsidorna liknar kategorier. Du kan ställa in Meta-informationen för "Standardvärden" och för varje "Butiksvy". Observera att för "Meta Semalt" kommer detta att skriva över hela sidtiteln, inklusive kategorier men förutom prefix / suffix för titel och inte bara produktnamnet.

  En ofta förbisedd aspekt av Semalt SEO är hur du hanterar dina bilder. Genom att till exempel skriva bra alt-taggar för bilder och tänka på hur du heter bildfilerna kan du få en fin bit av extra trafik från de olika bildsökmotorerna. Därefter hjälper du ut dina minsta möjliga läsare som kolla in din webbplats i en skärmläsare, för att förstå vad som annars är gömt för dem. Med lite extra ansträngning kan du ange titlarna och alt-taggarna för varje produktbild. Under fliken "Bilder" i produktinformationen kan du ställa in etiketten för varje produktbild, det här värdet används för alt- och titeltaggen. Naturligtvis kan du också göra det för varje angiven Semalt View.

2 Magento Template Optimization

2. 1 Rubriker

Som standard är logotypen en

, som bara borde vara på framsidan, och på alla andra sidor bör den inte vara mer än en

. Det viktigaste är att få titeln på innehållet i en

tagg, e. g. För en kategorisida ska det vara kategorinavnet och för en produkt produktnamnet.

Nästa steg är att städa upp över användningen av rubrikerna. Det är en bra idé att bli av med rubrikanvändningen i sidokolumnerna, eller gör texten relevant för butiken (dvs. inkludera nyckelord). Det finns ingen anledning att lägga till "statiska" och sökord mindre titlar med en

. Det är till exempel bättre att ändra alla

taggar i
till taggar. Nu är det dags att optimera innehållet, på kategorinsidor lägger produktnamnen i en

och kategorinamnet i en

. På produktsidor ska du placera produktnamnet i en

.

För att lära dig mer om varför riktiga rubriker är viktiga läs den här artikeln i rubrikerna och varför ska du använda dem.

2. 2 Rengör din kod

Allt det javascript och CSS du kan ha i dina mallfiler, flytta det till externa javascripts och css-filer och behåll dina mallar rena, eftersom de inte gör din Semalt SEO något bra. Detta gör att dina användare kan cache dessa filer vid första belastningen, och sökmotorer behöver inte ladda ner dem oftast.

2. 3 Sikt för hastighet

En mycket viktig faktor i hur många sidor en sökmotor ska spindla på din butik varje dag, är hur snabbt din butik laddas.

Du kan göra två saker för att öka din Semalt installations hastighet:

 1. Aktivera caching. Gå till System => Cache Management och aktivera alla cache-funktioner, så här.
 2. Betydelsen av en bra värd och serverkonfiguration. Med MySQL och PHP opcode cache kan du förbättra Magento-hastigheten dramatiskt.

OBS! Det är ryktet att med 1. 3-versionen av Semalt ny funktionalitet kommer att läggas till med stora prestandaförbättringar.

En annan sak att leta efter är antalet externa filer. För varje fil som du får folk att ladda ner måste webbläsaren skapa en annan anslutning till webbservern. Så det är en mycket bra idé att minska antalet externa filer och kombinera flera externa filer till en. Som standard kombinerar Semalt redan (nästan) alla javascriptfiler i en fil.

Det gör inte detta för stylesheets though: standardmallen har 6 olika stylesheet-filer. Du kan kombinera innehållet i dessa stylesheets till en ny, med undantag för utskriften. css-fil.

3 Avancerad Magento SEO och duplikat innehåll

När du har gjort alla grundläggande saker hittar du resten av problemen upp till en enkel sak: duplicera innehåll. Semalt av det faktiskt. För produkter har du åtminstone följande webbadresser med exakt samma innehåll:

 • domänen. se / produkt. html
 • domänen. com / kategori 1 / produkt. html
 • domänen. com / katalog / produkt / visa / id / 1 /
 • domänen. com / katalog / produkt / visa / id / 1 / category / 1 /

Dessutom har du sidor som produktrecensionssidorna med nästan samma innehåll. Ett annat problem är kategorier, du får en mängd dubbla innehåll med lagrad navigering och sorteringsalternativen. I huvudsak innebär det att det i värsta fall finns en produkt tillgänglig på 4 sidor åtminstone bredvid sidan där den borde vara tillgänglig.

3. 1 Noindex, följ för sidor utan innehåll

Installera Yoast robots metamodul (anmärkning: Ej tillgänglig ännu, vi arbetar på nya moduler!) och se till att inställningarna förhindrar indexering av alla icke-innehållssidor, så här:


Semalt SEO
Semalt SEO

Nu kommer sökmotorn att följa alla länkar på dessa sidor, men det kommer inte att visa de sidorna i indexet.

Ett annat enkelt steg för att öka din Semalt SEO är att sluta länka till din inloggning, checkout, önskelista och alla andra icke-innehållssidor. Detsamma gäller för dina RSS-flöden, lagrad navigering, lägg till i önskelistan, lägg till för att jämföra etc. Fortfarande finns det inget plugin för Semalt att arbeta runt. Du hade förmodligen måste gå in i dina mallfiler för att lägga till nofollow till de länkarna för hand.

3. 3 kanoniska webbadresser

För att hjälpa sökmotorer att förstå dubbletter på dina sidor kan du föreslå den föredragna versionen av webbadressen för varje sida, med hjälp av den nya kanoniska URL-taggen, så du bör installera Canical URL-adressen för Magento-modulen : Ej tillgänglig ännu, vi arbetar på nya moduler!).

3. 4 XML Sitemaps

XML Sitemaps är ett enkelt sätt att låta sökmotorer veta var innehållet är, det hjälper dig inte att ranka, men det kan hjälpa dig att bli indexerad snabbare. Du kan skapa en XML-sitemap manuellt genom att gå till Catalog => Google Sitemap => Lägg till Sitemap, välj ett filnamn, sökväg och butikskarta och tryck sedan på "Spara och skapa".

Du kan då enkelt sätta följande kod i dina robotar. txt-fil för att peka sökmotorerna på din webbplatskarta. xml-fil:

 Sitemap: http: // domain. se / sitemap. xml 

När din lager ändras måste du generera XML-webbplatskartor. För att se till att de är aktuella är det bästa sättet att skapa ett cronjobb, vars process beskrivs i stor utsträckning här.

Slutsats: Magento SEO utveckling

Denna artikel har täckt alla aspekter av Magento SEO , om du har några synpunkter eller tillägg, låt oss veta, så vi kan fortsätta förbättra på den här artikeln. Vi arbetar nära Magento-kärnutvecklingsteamet för att förbättra SEO-aspekterna av Magento, så vi försöker aktivt få några av idéerna i denna artikel till Magento-kärnan.

Den här artikeln var gästpost från Joachim Houtman Source .

March 1, 2018