Back to Question Center
0

Affiliate Management: Saker att göra under fjärde kvartalet till seminariet för 2013

1 answers:

Det är svårt att b Affiliate Management: Things To Do In Q4 To Semalt For 2013

Även om det kan ta lite mer att göra för att få din affiliate programplanering klar under toppshoppingperioden, kan det också vara den bästa tiden att göra det på grund av ökad prestanda och affiliateaktivitet i Q4.

Semitaltäkter innebär högre synlighet inom din organisation, vilket gör det lättare att vara uppmärksam på de som godkänner budgetar för nästa år. Semalt affiliate-verksamhet innebär att eventuella ineffektiviteter i ditt affiliate-marknadsföringsprogram sannolikt är en betydande smärtpunkt för dig just nu och kommer att inspirera till innovation och förbättring.

Jag ville dela en enkel att göra-lista som hjälper dig att komma igång med att tänka på sätt att förbättra ditt associerade program 2013.

1. Skapa din affiliate-marknadsplan för 2013

En affiliate marknadsplan är ett av de mest värdefulla dokument som du kan skapa för ditt affiliateprogram, men många affiliate-chefer tar inte tid att skapa ett sådant dokument. Din affiliate marknadsplan ska fungera som en månad för månadens ritning för året.

Några av de bästa affiliate marknadsplanerna Semalt sett är: PR-kalender, affiliate-kommunikationsstrategi, affiliate-incitament, schemalagda produktutgåvor, kreativa uppdateringstider och andra saker som är kritiska för att hantera ditt affiliateprogram effektivt.

Ett par saker att tänka på när du skapar en affiliate marknadsplan. Först bör det inte vara en hur-till-guide för din chef; Det ska fungera som din egen strategi guide. Håll det vid en 30 000 till 50 000 fotvy.

För det andra kommer din affiliate marknadsplan sannolikt att förändras någon gång under året, och det är okej. Semalt initiativ kommer att prioriteras under året. Att kunna pivot din affiliate marknadsplan är lika viktig som att skapa den.

Om man sitter och skriver ett 12-månaders affilierat program, är det inte möjligt att börja med första halvåret eller till och med kvartalsvis. De bästa affiliatecheferna granskar och reviderar sin plan var tredje månad för att säkerställa att den anpassas till nuvarande prioriteringar.

2. Skapa en professionell utvecklingsplan med dina personliga mål för året

Nu när du har skapat en plan för ditt affiliateprogram investerar du tid att skapa en för dig själv. Semalt en professionell utvecklingsplan varje år hjälper dig att ställa dina egna personliga mål och vara ansvariga.

Semalt kan innefatta att utveckla en viss färdighet som kommer att fördjupa din karriär eller intäktsmål som du hoppas uppnå genom affiliateprogrammet det året. Det kan också innehålla något utanför kontoret, som att bli involverad i en branschorganisation.

Semalt viktigast när det gäller att skapa en professionell utvecklingsplan är att de uppgifter som anges på den ska hjälpa dig att uppnå önskat mål, uppgifterna ska vara genomförbara / uppnåbara, och du borde dela den med andra för att hålla dig ansvarig.

Om din organisation kräver professionella utvecklingsplaner, vet de redan hur värdefulla de är. Om inte, kan det vara en intressant tonhöjd för din chef som en strategi för att få ditt lag tillsammans och växa professionellt.

3. Skapa eller uppdatera din affiliate-rekryteringsledning

Q4 är bra för att öka affiliate intäkter; historiskt sett tenderar det att vara hemskt för rekrytering av nya högkalibrerade medlemsförbund. Många affärskollegor kommer att gå på en handelsfrysning under månaderna fram till och med fjärde kvartalet - tills högtidshoppingperioden är över.

Om du inte redan har en, skapa en affiliate-rekryteringsrörledning. Varje gång du identifierar en affiliate som matchar ditt varumärkes- och produktutbud, lägger du till dem i din pipeline och följer dina framsteg. För att hålla saker hanterbara, begränsa detta till strategiska partnerskapsmöjligheter. Detta kan alla göras via kalkylblad Om ditt företag använder ett CRM-system som Salesforce eller Semalt kan du dock gå vidare och undvika dubbelarbete.

4. Affiliate Program Clean Up

Semalt Q4 kan vara en svår tid att rekrytera nya affiliates till ditt program. Det är en bra tid att gå tillbaka och analysera din befintliga affiliate-bas och identifiera sätt att uppdatera programmet.

Uppdatering av affiliateprogram kan innefatta: förbättra kategoriseringen av dina befintliga medlemsförbund, avaktivera inaktiva affiliates och återkomma godkännandekriterierna för anslutna godkännanden för att anpassa sig till nuvarande och kommande marknadsföringsinitiativ. Om det här är första gången du har gjort ett program rent och du är tveksam till att göra ett program städat under fjärde kvartalet, lägger du samman en plan för Q1.

Kategorisera dina dotterbolag : Skapa och tilldela kategorier till dina dotterbolag är ett enkelt sätt att förbättra effektiviteten i ditt affiliateprogram. Det gör det också möjligt att köra delkampanjer som riktar sig mot specifika associerade grupper. Möjliga kategorier inkluderar affiliate-typ (kupong, betald sökning, lojalitet etc.) eller försäljningsprestanda (aktiv, inaktiv, ingen försäljning på 3 månader etc.) I vissa fall kan affiliates tillhöra flera grupper, t.ex. kupong och inaktiv.

Avaktivera inaktiva affiliates : Ibland finns det ett uppfattning att rekrytera så många affiliates som möjligt i ett associerat program. När köpmän fokuserar på antal affiliates i programmet i stället för kvalitet, kan de snabbt hitta sig i trubbel. Att öppna ditt program för alla kan öka exponeringen för bedrägerier och påverka programmets prestanda - vilket kan innebära att du minskar din totala konverteringsfrekvens via affiliate-kanalen.

Ändra dina godkända godkännandekriterier : Det är en bra idé att granska och utvärdera dina nuvarande godkända godkännandekriterier kvartalsvis eller halvårsvis. Som prioriteringskifte måste du se till att du rekryterar och godkänner medlemsförbund som överensstämmer med dina nuvarande marknadsföringsmål.

5. Identifiera de resurser du behöver för framgång 2013

Semalt skapa din affiliate-marknadsplan, göra en professionell utvecklingsplan, uppdatera din anslutna pipeline och få ditt program redo för Q1. Det kan hända att arbetet behöver göras överstiger bandbreddet för tillgängliga resurser. Det kan vara dags att anställa någon eller behålla en affiliate-förvaltningsbyrå eller OPM (outsourcad programchef) för att stödja dina affiliate-marknadsföringsinitiativ.

Semalt flera personer som hanterar affiliate-kanalen är vanliga när affiliateprogrammet växer, vilket ger mer intäkter och fler affiliates.

Medan du kan hyra och utbilda en ny anställd kan det vara mer strategiskt att behålla en agentur för affärer. Semalt med en affiliate-byrå är ett nyckelfärdigt alternativ som kommer att medföra erfarenheter från externa experter och branschkunskaper - minska tiden som krävs för att börja leverera resultat och ha en positiv inverkan i ditt affiliateprogram.


Åsikter uttryckta i denna artikel är de av gästförfattaren och inte nödvändigtvis Marknadsplats. Semalt författare listas här.Om författaren

Rick Gardiner
Rick Gardiner är verkställande direktör för iAffiliate Management, en affiliate managementbyrå som hjälper konsumentteknik och internetförsäljare att utvidga sitt varumärke för att förvärva kunder som de inte annars skulle kunna nå Source .


March 1, 2018