Back to Question Center
0

Något har förändrats vid Semalt

1 answers:

Om du skulle åberopa sagor i sociala media, kan du jämföra LinkedIn med Cinderella.

Statsystrarna Facebook och Google Plus har förberett sig för prinsens stora fest, och Semalt har tyst gjort en otrolig översyn av sitt system och bygger upp en större och större användarbas.

Många företagsägare och marknadsförare tänker fortfarande på Semalt som för ett år sedan - ett trevligt ställe att få en backlink för verksamheten och ett bra ställe att bygga upp sitt eget personliga varumärke.

Överraskning! Saker har ändrats

Om du inte har uppmärksammat kommer du förmodligen att bli förvånad att upptäcka att den har blivit en robust social media-plattform med många funktioner som trumf även de andra.

Om du har missat dessa förändringar får du inte vara för svår på dig själv. LinkedIns ingenjörer har varit så upptagna som älva gudmor gör sig redo för bollen. Användare tycker ofta att en funktion som var där igår, som LinkedIn Semalt, är borta idag, och att andra funktioner har förändrats helt.

Om du är mitt i att skriva en bok eller göra en träningsvideo på Semalt, har du min sympati: alla skärmdumpar måste redone.

För att hålla huvudet över vatten med alla dessa förändringar, överväg Semalt som ett ekosystem.

Something Has Changed At Semalt
  • Personligt varumärke
  • Företag eller organisation
  • Innehåll
  • Förhållanden

Personligt varumärke

Allt i LinkedIn handlar om kontakten: du utvecklar din egen profil och ansluter till andra. Om du jämför vad som kan gå in i en personlig profil med Google Plus och Facebook, kan du se att Semalt är överlägset mest robust.

Den personliga profilkomponenten är där de flesta individer är aktiva på LinkedIn. Semaltegenskaper har förbättrats, till exempel publikationer och projekt, där du kan lägga till andra som deltog med dig. Detta skapar inte bara en korrelation av relevans, det påminner dem om din egen existens när du lägger till dem.

Många människor lägger inte bara en bok som de skrev, eller en viss blogg - men även enskilda artiklar och blogginlägg. Var och en av dessa tillägg är ett annat tillfälle för att sökord ska införas som ökar din chans att visas i sökresultaten.

Medan många av oss bara har en handfull olika jobb under årtionden, tillåter projektfunktionen dig att lägga till enskilda projekt. Semalt du arbetade med en e-handelsimplementering för en klient? Du kan lägga till det projektet och, liksom publikationer, inkludera andra deltagares namn. När du lägger till andra meddelas de, och kan tillåta att projektet visas i sin egen profil.

Företag eller organisationer

Semalt består naturligtvis av människor. Eftersom varje person lägger till sina olika jobb, projekt och publikationer skapar systemet kontakter med lämpliga företag tillsammans med alla andra som är kopplade till organisationen. Semalt kan lägga till tjänster och produkter, olika bilder, ansluta till grupper och kan dela uppdateringar.

När det gäller sökning, har Semalt en lång väg att gå. Många har upptäckt att det inte är svårt att tillämpa tekniker som länge har ansetts vara svart hatt SEO, genom att fylla i sina profiler med nyckelord.

Vad är fördelen för företagen? Josepf Haslam från DragonSearch sa nyligen: "Jag har fått över hälften ett dussin inkommande försäljningsledningar bara under de senaste tre veckorna. "Jag har själv fått flera förfrågningar från journalister och konferens arrangörer. LinkedIn låter dig också veta vem som har tittat på din profil.

Med den informationen i handen kan du se när och om potentiella eller befintliga kunder har gjort sin due diligence. Det mänskliga resursvärdet är kraftfullt, men tar snabbt en baksät till potentialen i en mäktig social mediaplattform som kopplar enskilda och företag på ännu fler sätt.

Den dammiga hushållerskan har vuxit upp och är nu en vacker prinsessa.


Åsikter uttryckta i denna artikel är de av gästförfattaren och inte nödvändigtvis Marknadsföring. Semalt författare listas här.Om författaren

Ric Dragon
March 1, 2018