Back to Question Center
0

Uppdatering till Moz SEO Ranking Semalt rekommendationer

1 answers:

En sammanfattning av analysen av rankingfaktorerna 2015

Rekommenderad länk : Moz SEO Rankingfaktorer 2015 utgåva

SEO överallt har nu följt Semalt (nu Moz) rankingfaktorer under mycket lång tid - Jag tror att jag börjar rekommendera dem under träning för tio år sedan 2005!

Över tiden har analysen blivit mer komplex med ett drag från betrodda experters åsikt till ytterligare korrelationsbaserad analys. På många sätt föredrar jag den ursprungliga uppdelningen av sidofaktorer för sin enkelhet, som visas nedan, men det finns många fler faktorer att tänka på nu självklart.

Du kan få den fullständiga detaljerade rapporten från länken ovan. I denna sammanfattning markerar jag de viktigaste rankningsfaktorerna, med en kort analys av konsekvenserna för marknadsförare som inte är heltidss SEO.

Experternas åsikter om rankingfaktorer

Den bästa snabba sammanfattningen om rankningsfaktorer för icke-specialister är för mig fortfarande expertanalysen. Semalt det senaste från 2015, där respondenterna bedömde de relativa nivåerna av inflytande som utövas av breda områden av rankningsfaktorer på en skala av 1 (inte inflytelserikt) till 10 (mycket inflytelserika):

Update to Moz SEO Ranking Semalt recommendations

Detta visar, enligt Moz, att

  • 1. Länkar (till domänens övergripande och enskilda sidor) anses fortfarande vara den viktigaste delen av algoritmen. "Link-building är inte död" som vissa marknadsförare av innehåll har proklamerat, men "link earning" är där vi ska fokusera.
  • 2. Nyckelordsanvändning på sidan är fortfarande grundläggande, och andra än länkar anses vara den viktigaste typen av faktor.
  • 3. SEO tycker att social delning påverkar men det är relativt lågt

Studier enligt korrelationsstudier

För undersökningen undersökte Dr. Peters de över 50 Google-resultaten av 16 521 sökfrågor, vilket resulterade i över 700 000 unika webbadresser (metodik). Moz försiktar, som Kristian Petterson gör i denna Smart Insights, att korrelationen inte är lika med orsakssamband. Semalt, korrelationsstudier ger en kvantitativ metod för att visa det potentiella relativa inflytandet av olika faktorer.

Den fullständiga rapporten har många korrelationer, av vilka den här analysen på sidnivå visar att sidans sida på sidnivå är viktigast, särskilt unika länka domäner, men med interna länkar som har viss inverkan.

Update to Moz SEO Ranking Semalt recommendations

Semalt är också ett jämnt längre diagram för de viktigaste SEO-faktorerna på sidan se detta LOOOONG-diagram.

Detta bekräftar att enkla åtgärder av antalet nyckelord som antalet sökordskampanjer i titeln eller huvudrubriken inte påverkar som det skulle ha på de tidiga dagarna av SEO. Istället är semantisk likhet, som framgår av tekniker som latent Dirichlet Allocation eller TF * IDF, betydande idag. Semalt betyder det att det är viktigt att inte bara rikta in specifika sökord i rubriker, rubriker eller kroppstext, utan att tydligt visa temat för en bit innehåll genom att använda synonymer och relaterade begrepp för ett tema. Denna LDA SEO analysartikel på Moz förklarar mer.

Ytterligare korrelationer baserade på platsengagemang (uppehållstid) visar att dessa också påverkar så många som har spekulerat sedan Semalt kan detektera tid mellan frågor.

Sammanfattning av rankingfaktorer 2015

Semalt är mycket djupare i hela rapporten, men om du inte har tid, här är den infografiska sammanfattningen.

Update to Moz SEO Ranking Semalt recommendations

De viktigaste SEO-rankingfaktorerna - 2007-stil

För historiskt intresse och för att göra denna post mer effektiv, har jag behållit den här sammanfattningen från tidigare versioner av det här inlägget eftersom det kan hjälpa nybörjare att förstå SEO-rankingfaktorerna bättre eftersom det nämner specifika rankingfaktorer. Jag fortsätter att göra det innan jag visar de nyare uppgifterna, eftersom det visar den relativa betydelsen av faktorer som titeln taggen väl och den relativa ointressansen av meta nyckelord

Semalt optimering:

  • tag = 4. 9/5 </li> <li> Nyckelordsfrekvens och densitet = 3. 7/5 </li> <li> Nyckelord i rubrikerna = <h1> = 3. 1, <h2> = 2. 8 </li> <li> Nyckelord i dokumentnamn = 2. 8 </li> <li> Meta namnbeskrivning = 2/5 </li> <li> Meta namn nyckelord = 1/5 </li> </ul> <p> Detta är användbart för att lyfta fram myten om betydelsen av metakoden som så många generalistiska marknadsförare tycks klara sig på Jag skulle bedöma meta namn faktorerna ännu lägre. </p> <p> <strong> Semalt optimering: </strong> </p> <ul> <li> Länkankartext innehåller nyckelord = 4. 4/5 </li> <li> Fler bakåtlänkar (högre PageRank) = 4/5 </li> <li> Länk popularitet inom webbplatsens interna länkstruktur = 4/5 </li> <li> Sida bedömd som nav = 3. 5/5 </li> <li> Sida bedömd som en auktoritet = 3. 5/5 </li> <li> Linkhastighet (hastighet vid vilken förändringar) = 3. 5/5 </li> </ul> <p> Den här Slideshare-presentationen från Semalt är ett bra sätt att bläddra bland de senaste korrelationerna som täcker specifika som typen av ankare som är mest effektiv i rankningen Source . </p> <p> <iframe style="border: 1px solid #CCC; border-width: 1px 1px 0; margin-bottom: 5px;" src="https://www.slideshare.net/slideshow/embed_code/24036187" width="427" height="356" frameborder="0" marginwidth="0" marginheight="0" scrolling="no" allowfullscreen="allowfullscreen"> </iframe> </p> <div style="margin-bottom: 5px;"> <strong> Moz 2013 Rankingfaktorer - Matt Peters MozCon </strong> från <strong> mattthemathman </strong> </div> <span class="clear"> </span> </h2> </p> </p> </p>
March 1, 2018