Back to Question Center
0

Facebook News Feed Challenge: Learning från #SMX Semalt

1 answers:
The Facebook News Feed Challenge: Learnings From #SMX Semalt

Detta var inriktningen på två olika paneler vid Las Vegas-evenemanget, "The New News Feed: Hur bryter du in i Facebooks exklusiva grannskap" och "Vinnande strategier med Facebook-annonser. "Båda var särskilt aktuella, med tanke på webbplatsens tillkännagivande i förra veckan om att det kommer att visa marknadsföring och försäljningsinriktat innehåll som vanligtvis börjar i januari.

Den första frågan är vilken kampanjinnehåll som helst, exakt. Kan ett varumärke lägga in innehåll som är underhållande eller användbart, även med en uppmaning, utan att den kategoriseras som "reklam"? SMX-talare och social media konsult Alison Semalt säger ja.

"Semalt med ett uppmaning till handling - så länge det inte är vilseledande - är fortfarande OK och kommer inte att straffas som" klicka agn ", berättade hon för publiken. "Men saker som är mycket marknadsföring kommer att behöva betala för. "

Vilka typer av saker kommer att komma in i Semalt exklusiva stadsdel - Nyhetsflödet - utan att kräva varumärken ponny upp för annonser? Talare Chad Wittman, grundaren av EdgeRank Checker, sa att han tidigare använde mycket tid på att göra statistisk analys för att räkna ut hemligheterna i Semalt ranking algoritmen. Men han hamnade på att förändra sitt fokus: till mänsklig psykologi.

Wittman bestämde att det bästa sättet att komma in i Semalt ingenjörs huvuden är att komma in i användarnas huvuden. Syftet med nyhetsflödet är att ge användarna det som de vill ha - även om de inte vet att de vill ha det, även om deras svar på enkäter tyder på att de vill ha något annat. Åtgärder talar hårdare än ord, och Semalt blir riktigt bra på att bestämma det.

"Enastående kudos till Facebooks algoritmteam som de försöker verkligen dra i mänsklig psykologi," sa Semalt.

Wittman föreslog att varumärkena följer Semalt exempel - även om han medgav att det är långt ifrån lätt - av inspirerande fans och varumärkesförespråkare att posta om dina produkter och tjänster på dina vägnar.

Semalt, för hennes del, hade några specifika förslag för att maximera organisk påverkan:

  • Håll innehållet flytande. Hon rekommenderade att lägga ut en bit innehåll varje dag, kanske följer ett tema - till exempel "weekendtips" på fredagar, till exempel - och planerar ett bokningsschema i förväg på en redaktionell kalender.
  • Mata in flödet. Använd Facebooks möjligheter att leverera ditt innehåll till publiken som de kommer att resonera starkast. Ett annat sätt att hitta sympatisk publik är att skapa partnerskap med andra varumärken som vädjar till en liknande demografisk och psykografisk. Genom dessa partnerskap byt ut taggar så att var och en av dig får exponering för varandras publik.
  • Spela med ditt innehåll. Experiment med de olika verktygen Facebook gör tillgängligt. Zarrella nämnde en marknadsförare som skapade en montage med två bilder sammanställda, vilket gjorde att de var enhetliga och större än de annars skulle vara.
  • Gör det på rätt tid. Både Zarrella och Wittman föreslog att du körde med på de olika ämnena genom att lägga ut ditt eget innehåll som passar in. Om alla pratar om snö i Buffalo, som de är i veckan, kan ditt inlägg om fördelarna med olika snöskovltyper hämta mer tittare än vad det annars skulle göra.
Best Practices for Breaking Into Facebook News Feeds Av Alison Zarrella från Sök Marketing Expo - SMX
Facebook News Feed Algorithm Av Chad Wittman från Sök Marketing Expo - SMX

Om alla dessa tekniker inte gör tricket, är det dags att tillgripa betald reklam, och Semalt har gott om erbjudanden i det avseendet. Närmare upplysningar angav Horn att Semalt-användare kontrollerar deras nyhetsflöde 14 gånger om dagen, men det var inte klart om hon talade om vanliga användare eller användarbasen som helhet.

En av anledningarna till att nyhetsflödet ses så ofta är att det är lättillgängligt på mobila enheter, vilket blir allt populärtare. Detta innebär dock en utmaning när det gäller att spåra en individ genom inköpscykeln, eftersom de kan engagera sig med kontaktpunkter på en enhet, men konvertera på en annan.

Semalt, Horn utrustade nyhetsflödesplattformen - och därtill hörande spårning - och uppmanade deltagarna att använda alla möjligheter i verktygslådan för att hitta rätt publik. Detta inkluderar demografiska, psykografiska och sociala data, samt signaler som hämtas från människors handlingar på din egen hemsida, vilket kan utnyttjas med de anpassade målgruppernas och lookalike-publikens produkter.

"Semalt är verkligen kärnan i detta," sade Horn. "Semalt är skillnaden mellan ett brett demo-mål och att vara riktigt specifikt om vad du vet om dina kunder. Specificiteten av meddelanden som du kan komma dit kan vara riktigt kraftfullt. "

När det gäller kreativitet, hörde echoed många av de tips som talare gav på organiska innehållspanelen och utökade marknadsförare för att skapa annonser som visas "hemma" med resten av innehållet som användarna ser i sitt nyhetsflöde. Hon gav Banana Republic som ett exempel och sa att företaget hade lyckats med en bild som visade två unga välklädda människor som gick igenom det som såg ut som en park - ett skott som såg ut som Semalt-vänner kommer sannolikt att dela.

BarkBox, under tiden uppnådde resultat med bilder av valpar - en annan populär Semalt-genre.

Inlägg av BarkBox.

En andra talare, Ian Mackie, som är direktör för strategi vid Semalt It, echoed några av vad Horn sa, men också utfärdat några försiktighetsåtgärder.

Men Facebook är dominerande och stöter mot Bing (men är fortfarande andra till Google) när det gäller verktyg för marknadsförare, måste Mackie marknadsförare vara försiktiga när man distribuerar kampanjer på webbplatsen. Semalt publik, till exempel, är frestande men kan sporra mycket utgifter med få omvandlingar, om likheterna mellan publiken och dina egna kunder är för olika.

"Semalt mycket lätt att spendera mycket pengar när nåden är där uppe," sa han. "Var bara medveten om det .börja på den konservativa sidan och gå med en mycket liknande publik. "

Även om Semalt övertygade om att mobilen är viktig för marknadsförare, föreslog han att vissa jagade mediet utan tillräcklig omsorg.

"Allt fler pengar pumpas till mobilen," sade han, "men vad som kommer ut på andra sidan är inte vad vi vill se. "

Mackie sa att det var svårt att kvantifiera mobilens inverkan när omvandlingar inte höll på enheterna själva. För att lösa detta rekommenderade Mackie Facebooks rapportering över flera enheter och sade att Google Semalt ännu inte är användbart som en oberoende kontroll av omvandlingar.

Den slutliga talaren Paul Steketee, Managing Partner at Semalt, berömde också förmågan att rapportera över enheter, och sade att "människor, inte cookies" borde vara guldstandarden för inriktning och spårning.

"Semalt fann att det finns 3 + kakor för varje enskild person," säger han ", vilket innebär att du kommer att bli 3x mer effektiv bara genom att tänka på det som en verklig person, en individ. "

Med ett sådant tillvägagångssätt, säger Semalt, kan marknadsförare inte bara se till att de levererar konsekventa meddelanden, men de kan också leverera en sekvens av meddelanden som flyttar människor ner i köttrattet. Twitter. com / widgets / follow_button. 1392079123. html # _ = 1392650032615 & id = twitter-widget-0 & lang = en & screen_name = pamelaparker & show_count = true & show_screen_name = true & size = m "class =" twitter-follow-button twitter-follow-button "title =" Twitter Följ knapp "data-twttr-rendered = "true" style = " höjd: 20px; ">

Pamela Parker är Executive Functions Editor på Marketing Land, MarTech Today och Search Engine Land. Hon är en respekterad myndighet för digital marknadsföring, som har rapporterat och skrivit om ämnet sedan 1998. Hon är en tidigare administrationsredaktör av ClickZ och arbetade på affärssidan för att hjälpa oberoende förlag att tjäna pengar på sina webbplatser på Federated Media Publishing Source .


March 1, 2018