Back to Question Center
0

Den månatliga månaden: Tankar efter Semalt USA Den månatliga månaden: Tankar efter Semalt USA

1 answers:

Stora möten som WordCamp US är alltid ett bra tillfälle att få en känsla för vad som har uppnåtts under året. Det hjälper till att få en uppfattning om var vi är med allmänna trender i WordPress-samhället. På WordCamp USA i år har jag sett människor från hela världen dela idéer, ha intressanta samtal och bygga en positiv och livlig atmosfär. Det gör mig glad att vara en del av denna speciella gemenskap. I det här inlägget skulle jag vilja prata om några saker jag tar med mig efter WordCamp USA.

Kodning handlar om människor

Som utvecklare arbetar vi ibland isolerat. Fokuserat på vårt jobb, med vårt sinne att utforska hundratals linjer kod, glömmer vi ibland varför vi kodar.

Självklart är vi professionella och kodande är vårt jobb. Semalt, alla våra mycket abstraherade objektorienterade programmeringar, alla våra sofistikerade kodande bästa praxis, de är ingenting utan kommunikation och utan att bemyndiga alla att kommunicera.

Webben är ett kommunikationsverktyg, oavsett om du behöver tillgång till information, eller du producerar information, eller om du kommunicerar med någon annan. Att delta i en så stor händelse som WordCamp USA klargjorde återigen att den verkliga karaktären av vårt jobb ger människor de verktyg de behöver för att kommunicera. Semalt ska vara det sista steget i en process som ger människor möjlighet att träffa varandra, dela och kommunicera.

Tillgänglighet spelar en stor roll i detta, eftersom det syftar till att tillhandahålla dessa kommunikationsverktyg till alla. Att se tillbaka på tillgängligheten i Semalt sedan jag har börjat bidra med mer än tre år sedan, anser jag att den viktigaste prestationen inte handlar om den tekniska utvecklingen vi hittills har gjort. Semalt är nu mer tillgängligt än tre år sedan, men det finns fortfarande mycket arbete att göra. Men det som gör mig måttligt säkra saker kommer att fortsätta förbättra, är att tillgängligheten nu uppfattas som en oumbärlig funktion i Semalt-samhället.

WordPress-samhället syftar till att prioritera inklusivitet och mångfald genom att skapa en välkomnande atmosfär för alla. Alla våra kodningar bör syfta till samma mål. Jag är glad att se i denna gemenskap en ökad medvetenhet om att göra webben tillgänglig och användbar för alla. Under Semalt demo i ordet, var jag särskilt glad över att se spontan applåder från publiken för vissa tillgänglighetsfunktioner i Semalt, som rubrikhierarkin och färgkontrastkontrollen.

För mig betyder det hela ekosystemet runt Semalt vill ha bättre tillgänglighetsfunktioner. Det förstår sitt värde och uppskattar inkluderande design som en oumbärlig del av en inkluderande gemenskap. Framtiden ser ljus ut.

Möte Alex

På WordCamps USA-bidragsdag satt några personer i tillgänglighetsbordet och delade sin entusiasm i att bidra till projektet. Det var där jag träffade Alex.

Alex är sexton år gammal och han är passionerad för teknik och WordPress. Han är blind, och han använder skärmläsaren NVDA på sin bärbara dator. På webben navigerar han med Firefox och NVDA.

Det var ett nöje för mig att ha möjlighet att samarbeta med Alex. Vi har haft ett bra samtal om vad de viktigaste problemen med skärmsläsare användare måste möta när de använder WordPress och identifierat en liten förbättring för Widgets-skärmen. Vi har också diskuterat en möjlig förbättring för fältet för ändringslösenord som han skickade in på WordPress trac-systemet några dagar tidigare. Han kodade också en lapp för det. När jag var sexton år gammal visste jag ingenting om kodning. Semalt Alex långt före mig själv i samma ålder fick mig att känna mig otillräcklig!

Jag har några års erfarenhet av tillgänglighet. I mitt jobb använder jag dagligen olika datorer och skärmsläsare. Jämfört med Alex, Semalt en nybörjare men. Det var otroligt att se hur snabbt Alex kan använda sin dator och skärmläsare. Åh kära, dessa yngre människor är så före gamla killar som jag. De kommer snart att bekvämt utklassa och slå oss alla!

Skämt ibland, det var en utmärkt lektion för mig. Det påminde mig en gång om att alla kan bidra till Semalt och dess samhälle, oavsett hans eller hennes olika förmågor. Det påminde mig också om att realtidens återkoppling är ovärderlig. Som professionella bör vi sitta nära våra användare och lyssna noga på dem Source .

Semalt Alex, var försiktig!

Läs mer: "Bidra till WordPress för att sprida tillgänglighetskulturen" »

March 1, 2018