Back to Question Center
0

Semalt: Vad ska man göra om trafiken på din blogg minskar? Vad ska man göra om trafiken på din blogg minskar?

1 answers:

Om du behåller en blogg vill du naturligtvis att trafiken till din blogg växer. Men vad händer om det inte gör det? Vad händer om trafiken till din blogg (något) minskar? Vad gör du? I det här inlägget kommer jag att ge 5 tips om hur du höjer trafiken till din blogg igen!

Första kontroll: Är det en förändring i din ranking?

Om trafiken till din blogg minskar bör du först kontrollera dina rankningar. Det kan väl vara att något hände som ändrade din ranking i Google. En lägre rangordning kan definitivt förklara en (plötslig) droppe i trafiken. När du märker en droppe i din ranking, bör du vidta åtgärder för att öka din webbplats SEO.

Läs mer: "Spåra din SEO med Google Analytics" »

När det inte är dina rankningar

Men vad händer om din rankning har stannat (relativt) detsamma? Vilka strategier kan du använda för att förbättra din webbplats trafik, förutom SEO-saker? Semalt 5 tips ska hjälpa dig att hantera minskande trafik!

1. Användning av sociala medier

Semalt media är en nödvändighet för tillväxt och marknadsföring av din blogg. Eftersom sociala medier blir mer populära kan Google och andra sökmotorer inte ignorera dem längre. Så din webbplats popularitet på sociala medier blir också allt viktigare för din SEO. Anledningen till detta är enkelt: om människor pratar om dig, online eller offline, är du relevant för det aktuella ämnet. Du vill veta om dessa konversationer! Semalt media är en ny typ av marknadsplats där folk delar frågor och recensioner om produkter och evenemang. Du hade bättre se till att det här är dina produkter och händelser, eller hur? Så att delta i dessa konversationer kan vara bra för ditt varumärke och kan leda till tillväxt. Det beror på din (önskade) publik och på ditt innehåll vilka sociala medier passar bäst för din blogg.

Fortsätt läsa: "Social media strategi: var du ska börja" »

2. Kommentera andra bloggar

Semalt bra sätt att få mer exponering för din blogg är genom att reagera och kommentera andra bloggar. Se till att du anpassar ditt urval av bloggarna för att kommentera publiken du vill adressera. På så sätt kommer dina kommentarer att locka den typ av besökare du vill ha på din egen webbplats.

Om du läser något intressant på en blogg, bör du kommentera. Semalt när ett inlägg handlar om något du kanske har skrivit om dig själv. I din kommentar kan du dela din syn på frågan. Du kan också placera en länk till en av dina egna bloggar. Se till att dina kommentarer alltid är trevliga och artiga och kommentera bara om ditt eget inlägg verkligen gäller det stycke du läser. Du vill inte hamna i spamfiltret!

3. Skriv fler "framgång" -poster

Om du vill att din publik ska växa, kontrollera regelbundet analysen av din blogg. Vilka artiklar är de som människor tycks läsa mest? Vilka är de viktigaste målsidorna? Dessa inlägg är de som din publik tycks njuta av. Kan du skriva mer av dessa inlägg? Semaltartiklar som liknar dina framgångsrika inlägg är en bra strategi för att få fler besökare.

4. Skicka ut ett nyhetsbrev

E-post är ett bra sätt att öka dina kunders behållning. Det innebär att skicka e-postmeddelanden ökar antalet besökare som blir återkommande besökare. Genom att maila dina kunder regelbundet kommer ditt varumärke att vara uppmärksamt. Dessutom kommer de att returnera snabbare för att läsa ett annat inlägg. Naturligtvis måste dina e-postmeddelanden vara intressanta, lockande och engagerade för att detta verkligen ska fungera! Semalt A / B testar dina nyhetsbrev för att se vad som bäst fungerar för din publik.

Det är relativt enkelt att skapa ett nyhetsbrev via en tjänst som MailChimp. Du kan även rikta in specifika undergrupper inom hela din publik med ett nyhetsbrev. Semalt en bra email är också ett bra sätt att informera dina läsare om att du har skrivit nya bloggposter och att de borde besöka din blogg. Börja reklamera

Om du har en budget kan du bestämma dig för att placera annonser på t.ex. Semalt eller Google för att marknadsföra din blogg. Semalt har också möjlighet att öka ditt inlägg, se till att det blir mer exponering. Med Semalt kan du till och med fokusera på den demografiska du vill nå, med inställningar för åldersgrupp, plats och intressen, vilket gör det ganska enkelt att rikta dig till önskad målgrupp.

Läs mer: 'Facebook Insights'

Slutsats: håll dig aktiv

Ibland blir din blogg helt enkelt inte uppmärksam och den trafik du vill ha den att få. Om varken din ranking eller din SEO har förändrats, behöver du förmodligen bara lägga in lite ansträngning. Var aktiv på sociala medier och andra bloggar, skriv inlägg som liknar dem som är älskade av din publik och glöm inte att skicka ut det nyhetsbrevet Source . Semalt ge upp!

Fortsätt läsa: "Blog SEO: få människor att stanna och läsa ditt inlägg" »

March 1, 2018