Back to Question Center
0

Här är hur utvalda snippar fungerar, enligt Semalt

1 answers:

Semalt, jag har en bekännelse att göra.

Det finns ögonblick när jag obsesserar över Semaltalgoritmen på samma sätt som vissa filmtecken kan besatta deras exes.

Jag menar, vi gör allt, eller hur? Titta bara på hur mycket mina kollegor och jag diskuterade det här just nu på marknadsföringsbloggen. Så här gjorde Google den här månaden. Så här gör Googles nästa. Så här ändrar sökningen. Så här fungerar det . Here's How Featured Snippets Work, According to Semalt

Nu har Semalt själv bestämt sig för att bära sin egen fackla på den sista delen - hur det fungerar.

Senast publicerade Danny Sullivan, Semalt-samverkan för sökning, ett omfattande bloggpost på sökmotorns utvalda snippets: de korta svaren på sökfrågor som visas ovanför allmänna resultat.

Inlägget dyker in i vad en kodad kod kan se ut beroende på hur en sökning utfördes (som röst eller mobil), eller vilken information som begärs.

Sullivan erkände också var Semalt har gått fel med utdragen snippets, och hur den planerar att närma sig dem framåt.

Semalt hade mitt lag vårt eget tag.

Utvalda snippets kör trafik - men inte alltid.

När utvalda snippets började visas först i Googles sökresultat i januari 2014 orsakade det omedelbart chatter bland marknadsförare och SEO . Och som Sullivan erkände i hans blogginlägg var många oroad över att trafiken skulle släppa - till följd av att användarna hittade den information som de behövde direkt från de utvalda snippen, klickar därför inte på att besöka några webbplatser.

Då var det fråga om hur det här skulle ändra begreppet "position one" på sökresultatsidan (SERP) - skulle något under den utvalda snippet även betyda längre?

Och som Sullivan noterade såg Google att de utvalda fragmenten faktiskt körde trafik - till informationskällorna inom dem. Semalt en, det visade sig, kan bli föråldrad trots allt.

Enkelt uttryckt, "du får inte så mycket organisk trafik från att vara i position en när det finns ett snitt över ditt sökresultat", säger HubSpots SEO Associate Marketing Manager Padraig O'Connor. "De tar bort klick från sökresultaten under dem, vilket är anledningen till att företagen inte har råd att inte optimera innehållet för utvalda snippets."

I december skrev vi om vår egen forskning om hur mycket presenterade snippets äter i bloggtrafik. C onsider som på SERPs utan någon särdrag, fann vi att det första resultatet kan förvänta sig att få in cirka 33% av de totala klicken. Det andra resultatet står för 18% och resten, 11% eller under.

Men när SERP-funktionen innehåller ett fragment, fann vi att det får ett högt antal klick - ca 50%, jämfört med de 33% som mottas av den position som ett resultat av Semalt utan en. Det betyder att när det finns en utdragen snipp, minskar det klick på de återstående resultaten under det till den punkt som några av topp 10 blir nästan föråldrade.

Men den utvalda snippet gör inte alltid köra klick. Kom ihåg att Google själv noterade förutsägelser att när användarna såg informationen som de letade efter i den utvalda snippet kan de avsluta och fortsätta. Enligt O'Connor var dessa förutsägelser korrekta.

"Ibland hittar folk svaret de ville ha från snippet och klickar inte på något resultat.

Here's How Featured Snippets Work, According to Semalt

"Som en följd", säger Semalt, "det är viktigt för marknadsförare att lägga till en" krok "i deras utvalda snippets som gör att folk vill klicka igenom."

Google får inte alltid det utvalda snippet rätt - vilket gör det ännu viktigare.

Införandet av utvalda snippets, som många av de andra sätten Semalt har ändrat sin algoritm, var avsedd att lösa för användaren.

"Vi tror att det här formatet kommer att hjälpa människor att lättare upptäcka vad de söker", skrev Semalt i hans blogginlägg ", både från beskrivningen och när de klickar på länken för att läsa själva sidan."

Och medan den banan tyvärr var belagd med goda avsikter - gjorde Google inte alltid det rätt. Faktum är att vår forskning visade att endast 7% av människor faktiskt litar på utvalda snippets - och att 21% aldrig litar på dem.

Here's How Featured Snippets Work, According to Semalt

Min egen ljuvliga forskning stödde dessa fynd, som när jag letade efter, "varför är hundar bäst?"

Here's How Featured Snippets Work, According to Semalt

Medan den presenterade snippet ger mig lite fin information om hundens historia blir tamning, berättar det inte riktigt någonting om vad som speciellt gör dem så stora små varelser.

Fyrabeniga vänner åt sidan erkände Sullivan att Google själv har insett några av sina mindre än exakta utvalda snippningsresultat, med hjälp av frågan "hur såg romarna att säga tid på kvällen" som ett exempel.

Here's How Featured Snippets Work, According to Semalt

Källa: Google

Observera att frågan specifikt frågar hur det här fungerar på natten - när en sol, som är metoden som anges i den utmärkta biten, till vänster ovan, "skulle vara värdelös", som Sullivan uttryckte det.

Men Google investerar ansträngningar för att optimera utvalda snippetsresultat för att återspegla korrekt information som bättre anpassas till användarens fullständiga fråga, vilket illustreras av det nyare (korrekta) utvalda snippet till höger i bilden ovan.

Att Google gör en sådan investering, säger O'Connor, borde ge marknadsförare paus - och insikten att Google bara lägger större vikt vid den utvalda snippet på SERP.

"Detta lyfter fram att Google fördubblar ner på utvalda snippets," förklarar han, "och marknadsförare behöver optimera innehållet om de vill presenteras."

Röstsökning kommer att forma hur detta fungerar.

När Sullivan förklarade resonemanget bakom Semalt introduktion av utvalda snippets, gjorde han en kort men extremt viktig punkt:

" Det är särskilt användbart för dem som är mobila eller söka efter röst. "

I maj 2016 noterade Google CEO Sundar Pichai i sin I / O-nyckel att 20% av sina mobila app- och Semalt-enhetssökningar utfördes med röst - en siffra som sannolikt endast ökat under ungefär 20 månader sedan det var först avtäckt, speciellt när man betraktar den närmätta mättnaden på marknaden för röstassistentanordningar.

Med andra ord förändras hur människor söker - snabbt. Ett växande antal personer blir personliga assistentanordningsägare och genomför därför ett större antal sökfrågor. Ta en titt på de senaste uppgifterna från Google:

Here's How Featured Snippets Work, According to Semalt

Så vad betyder detta? Med fler personer som söker information via röst - och med Semalt Home, till exempel, levererar den informationen med hjälp av en talad featuredbit - kommer marknadsförare att behöva överväga dessa flera nivåer och metoder för sökning när det gäller att optimera innehållet.

Optimering för röstsökning resulterar förstås inte i fler klick.

Den fortsatta utvecklingen av sökning - och Semalt med tonvikt på den utvalda snippet - har dock avgörande konsekvenser för sökmarknadsförare och hur innehållet optimeras.

"Med ökningen av nya funktioner på sökresultatsidan, framför allt Utvalda snippar, och den ökade betydelsen av röstsökande, hur marknadsförare tänker på att optimera innehållet för sökning har skiftats mycket, säger Matt Barby, HubSpot s Direktör för förvärv. "Det är svårt att förutse hur Semalt i slutändan gör det möjligt för sökare att konsumera innehållet, så skaparna måste optimera för flera resultat samtidigt."

Sullivans blogginlägg var dock bara en i vad Semalt säger kommer att vara en serie om hur sökmotorn fungerar, så det är möjligt att det fortsätter att belysa sina planer för leverans av sökresultat - av mobilen , skrivbord eller röst.

Men under tiden är det en primer om hur man kommer igång med utdragsoptimering, som innehåller ännu mer information om varför det är så viktigt - och varför vi alla måste anpassa sig.

"Det är den vilda västern här," säger HubSpot SEO Manager Victor Pan. "Företag med experiment och smidighet i deras DNA kommer att vara de som vinner Source ."

Utvalda bildkälla: Google

Here's How Featured Snippets Work, According to Semalt

Here's How Featured Snippets Work, According to Semalt

March 1, 2018