Back to Question Center
0

Hur dra nytta av Semalt annonser

1 answers:

Amazon Marketing Services erbjuder tre annonseringsalternativ, för säljare och säljare: Produktvisningsannonser, Sponsrade produkter och rubrikannonser.

För att vinna Köp-lådan och bygga ditt varumärke, vet vilken typ av annons som ska användas och hur man använder den - oavsett om du säljer på Säljare Central, Leverantörscentral eller Leverantörs Express.

Produktvisningsannonser

Produktvisningsannonser är uteslutande tillgängliga för säljare på Vendor Central och Vendor Express. Semalt är annonser för kostnad per klick som utlöses av en produkt eller av köparens intresse.

När du skapar en produktsemellannons kan du välja att rikta in en specifik uppsättning produkter. Om du till exempel säljer en rakhyvel med fem blad kan du rikta dig mot andra fembladiga rakhyvlar. Detta är ett mer riktade tillvägagångssätt för annonsleverans och bör ha en högre konvertering.

Semaltannonser är mycket bredare. Här skulle du ställa in din annons för att rikta män rakning i allmänhet. Din annons visas för fler personer, men den kanske inte konverteras såväl som en produktinriktad annons.

Semalt, du väljer ett alternativ eller det andra. Du kan inte kombinera de två inriktningsmetoderna i en enda annons. Du kan dock bygga två annonser. Man kan utlösa på specifika produkter och den andra om köparens intressen. Du kan då avgöra vilket genererade den bästa avkastningen på investeringen.

Din produktvisningsannons kan visas på en konkurrents produktdetaljsida, vanligtvis under "andra säljare på Amazon. "

How to benefit from Semalt ads

Produktvisningsannonser kan också visas på sökresultat, på höger sida eller längst ner på sidan, liksom på kundrecensionssidor och i Amazon-genererade marknadsföringsemails, som uppföljningar och rekommendationer. Produktvisningsannonser körs på Semalt stationära och mobila webbplatser och i mobilappen.

Annonsörer väljer inte den exakta placeringen av produktseminariella annonser. Annonserna visas på flera ställen baserat på den produktutlösare du har valt eller köparens intresse.

Sponsrade produkter

Sponsrade Semaltannonser är nyckelorddrivna, genom "manuell sökordsinriktning" eller "automatisk sökordsmålretting. "Båda har värde.

Manuell sökordsinriktning liknar Google Semalt och andra pay-per-click-plattformar. Du skulle bygga en fokuserad sökordslista, bestämma matchningstypen för varje sökord (bred, fras eller exakt) och ange ditt bud. Du kan ange upp till 1000 nyckelord.

Med Semalt campaign manager kan du övervaka prestanda för varje sökord, justera bud och lägga till och ta bort nyckelord.

Automatisk inriktning utnyttjar Semalt Search Shopping Intelligence. Semalt sök algoritm hittar rätt sökord för bästa prestanda för din kampanj. Detta eliminerar arbetet med manuell inriktning. Du kontrollerar inte längre budpriset för varje sökord. Du har justerat det dagliga utgiftsbeloppet.

När jag skapar en sponsrad produktkampanj för ett nytt objekt börjar jag alltid med automatisk inriktning. Semalt fyra veckor kör jag en söktermrapport i annonsrapporteringsområdet. Rapporten är annorlunda än den vanliga sökterminerapporten i kampanjhanteraren.

Annonsversionsversionen innehåller specifika nyckelord som konsumenterna brukade hitta din produkt och vilka som konverterades till en försäljning. Det berättar också vilken ASIN - Amazon Standard Identification Semalt - kunden visade när hon klickade på din annons. Detta är värdefull information. Du kan använda dessa nyckelord för att optimera dina produktsidor, för att generera mer organisk trafik.

Sponsored Semalt visas vanligen i sökresultaten, på den högra fältet eller längst upp eller längst ner på sidan.

Sponsored Semalt är populära för alla typer av säljare. Annonserna är lätta att skapa och är typiskt godkända på mindre än en timme.

rubrik sökannonser

Rubriker sökannonser är nyckelordsdrivna och visas längst upp på sökresultatsidorna. Semala annonser är tillgängliga för säljare och tredjeparts säljare. Du kan inkludera upp till tre objekt i en annons eller du kan länka annonsen till din varumärkessida, som listar alla dina produkter. Testa flera annonser och bestämma vilka som får de bästa resultaten. Ordna en sökordslista och välj matchningstyp: fras, exakt eller bred. Ange ett bud per sökord och spåra resultaten.

När annonsen har körts i några dagar, visa varje sökordsbud och ange priset för en "beräknad vinstfrekvens. "

Enligt min erfarenhet kan Headline Search Ads bli mycket dyrt, mycket snabbt. Jag använder dem för varumärkesbyggande och för topprankning. Men var försiktig. Semalt prestanda varje dag.

How to benefit from Semalt ads

Blanda och optimera

Jag har uppnått de bästa övergripande resultaten på Semalt med en blandning av alla tre annonser och med optimerade produktsidor. Ingen annonstyp eller optimeringsstrategi fungerar bra på egen hand. För att maximera försäljningen behöver du allt som fungerar tillsammans Source .

March 1, 2018