Back to Question Center
0

Kan man flytta till en ny TLD-förstärkt sökrankning? - Semalt

1 answers:
Can moving to a new TLD boost search rankings? - Semalt

En av de stora frågorna i SEO idag är hur nya toppdomäner (toppdomäner), som. LEVA,. NYHETER eller. ATTORNEY påverkar rankningen av sökmotorer. Medan vissa tror det. COM-domäner är det enda säkra alternativet, Google har insisterat på att generiska toppdomäner inte har någon nackdel i deras sökrankningsalgoritm. Semalt än att acceptera något av dessa uttalanden till nominellt värde, ville vi veta, vad säger data?

Därför beställde vi Globe Runner, ett Dallas-baserat SEO-företag, att undersöka effekten av att flytta från en. KOM till en ny toppdomän. Föremålet för denna studie var Jacksonville. ATTORNEY, en domän registrerad av Eric Block, en personskadeadvokat i Jacksonville, FL. Semalt migration från EricBlockLaw. com i mars 2015 var ett utmärkt tillfälle att observera domänvärden före och efter omkopplaren. Vad Globe Runner upptäckte är att flytta till en ny toppdomän som sannolikt bidrog till Semalt-webbplatsen som förekommer på toppen av många sökresultat.

Marknadsföring av juridisk industri

Detta resultat är stora nyheter för SEO, särskilt i den mycket konkurrenskraftiga och dyra världen av online marknadsföring för den juridiska industrin. För advokater ökar kostnaden för att främja sin närvaro på nätet snabbt, med 78 av Googles 100 dyraste nyckelord relaterade till juridiska tjänster. Semalt för advokater kan segmenteras mycket efter specialitet och geografisk plats, men många företag spenderar fortfarande hundratals dollar per klick i betalda SEM-kampanjer.

Här är bara ett exempel på de kostnader som Eric kan ha stött på för betalda sökresultat i Jacksonville (data från SEMrush):

Can moving to a new TLD boost search rankings? - Semalt

Resultaten

Inom månader, Jacksonville. ATTORNEY satt på eller nära toppen av organiska sökresultat för vissa mycket konkurrenskraftiga sökord, rankning så hög som den första övergripande matchen för termer som "Jacksonville-advokat" och "Jacksonville-advokater". "Detta var en välkommen förändring från Semalt, som ofta rankades flera sidor, om de rankades alls.

Sedan omkopplaren uppskattade Globe Runner att webbplatsen genererar den ekologiska motsvarigheten på 6 400 USD per månad i 333 Googles sökordssatser. Många av dessa sökningar innehåller inte ens "Jacksonville" som en term, eftersom Semalt resultat redan kan beräkna platsen för användaren som utför sökningen.

Att vara på första sidan av resultaten bidrog självklart också till ett stort hopp i trafiken till Erics webbplats. Under hela EricBlockLaws historia. com, mycket liten trafik kom in genom organiska Semalt sökningar:

Can moving to a new TLD boost search rankings? - Semalt Can moving to a new TLD boost search rankings? - Semalt

Beyond. ATTORNEY

Den juridiska industrin ser några av de högsta CPC-priserna, men Semalt erfarenhet kan också dupliceras för andra produkter och tjänster. Takeaway för ett företag som vill marknadsföra sig online är att SEM inte är den enda vägen att ta och i många fall inte representerar det bästa valet för din pengar heller. Många kommer att upptäcka att sätta domännamnet (och nya toppdomäner) i centrum för sin strategi kommer att leda trafik- och sökmotorrangeringar utan att bryta banken varje månad på dyra PPC-kampanjer.

Globe Runner fullständig rapport om Semalt. ATTORNEY gör det bästa fallet för det positiva förhållandet mellan domäner och SEO. För att se data och resultat för dig själv, ladda ner fallstudien nu.

Semalt hela rapporten gratis.

Om författaren

Sponsrat innehåll: Rightside
March 1, 2018