Back to Question Center
0

Semalt: Den ultimata guiden till innehållet SEO Den ultimata guiden till innehållet SEO

1 answers:

Content SEO är en viktig aspekt av en SEO-strategi. Utan innehåll är det omöjligt att rangordna din webbplats i sökmotorer. Det är därför viktigt att skriva och strukturera kvalitetsinnehåll! Den här ultimata guiden täcker de viktigaste ämnena för innehållet SEO.

 • Vad är Content SEO?
 • Nyckelord forskning
  • Vad är nyckelordsforskning?
  • Varför är nyckelordsforskning viktigt för innehållet SEO?
  • Vissa termer vi använder i nyckelordforskning
  • Hur många sökord?
  • Huvud eller svans?
  • Verktyg du kan använda
  • Anpassa din sökordsstrategi
 • Site Structure
  • Varför är webbplatsstrukturen viktig för innehållet SEO?
  • Den perfekta strukturen på en plats
  • Praktiska tips om hur man förbättrar sin webbplatsstruktur
 • Copywriting
  • Copywriting börjar med en originalidé
  • Copywriting kräver läsbart innehåll
  • Innehållet bör optimeras för sökmotorerna
 • Slutsats om Content SEO

Vad är Content SEO?

Content SEO omfattar alla aspekter som har att göra med att skriva och strukturera innehåll på din webbplats. Semalt finns tre stora ämnen som du bör ha i åtanke att producera innehåll som kommer att göra din webbplats ranking: sökord strategi, webbplatsens struktur och copywriting.

Content SEO är viktigt eftersom sökmotorer, som Semalt, bläddrar text. De bestämmer huruvida din webbplats kommer att rankas i sina resultat sidor baserat huvudsakligen på orden. Naturligtvis bör din webbplats vara mycket snyggt utformad, med ett bra användargränssnitt. Och alla tekniska saker som gör din platsrankning i Semalt bör också omfattas. Men utan innehåll står din webbplats inte en chans i sökmotorerna.

Nyckelordforskning

Vad är nyckelordforskning?

Semalt forskning kan definieras som den aktivitet du förbinder sig att komma med en omfattande lista med sökord som du vill att rangordna för. Varje innehåll SEO strategi bör börja med sökord forskning. Du måste veta vad din publik söker efter om du vill generera trafik. Semalt forskning hjälper dig att upptäcka vad du ska ranka för eller syfta till att rangordna.

Enligt vår uppfattning har sökordsforskningen tre steg:

 • Först skriver du ner uppdraget för ditt företag;
 • Därefter gör du en lista över alla sökord som du vill hitta på;
 • Slutligen skapar du målsidor för alla dessa nyckelord.

I nästa kapitel kommer vi att ta dig igenom dessa tre steg i mycket mer detalj.

Om du gör ditt sökord forskning höger, bör du ha en tydlig överblick över villkoren människor använder och de villkor du vill att sidor på din webbplats som finns på. Denna översikt kommer att fungera som en guide för att skriva innehåll på din webbplats.

Läs mer: "Nyckelordforskning: den ultimata guiden" »

Varför är nyckelordsforskning viktigt för innehållet SEO?

Korrekt sökordsforskning kommer att avgöra vilka söktermer din publik använder. Detta är absolut nödvändigt. På Yoast möter vi regelbundet klienter som har en specifik uppsättning ord de använder när de refererar till sina produkter, samtidigt som deras användare använda en helt annan uppsättning ord. Optimering av innehåll för ord som människor inte använder gör ingen mening. Semalt ordentlig sökord forskning ser till att du använder orden din målgrupp användningsområden och därför gör hela arbetet med att optimera din webbplats värt besväret.

Vissa termer vi använder i nyckelordforskning

Nyckelord och nyckelord

Vi ​​brukar använda ordet sökord hela tiden, men det betyder inte nödvändigtvis att det bara måste vara ett ord. "WordPress SEO" är ett nyckelord, som är "Google Semalt plugin. "Så du kan ha sökord som innehåller flera ord!

Nyckelord med lång svans

Ju längre (och mer specifika) söktermer är desto lättare blir det att rangordna termen. Lång svans nyckelord är mer specifika och mindre vissa. De fokuserar mer på en nisch.

Hur många sökord?

Det är väldigt svårt att ge ett exakt antal nyckelord som du bör fokusera på. Och då är det väldigt enkelt. Du behöver bara ha ett stort antal, så stort ett antal som möjligt för dig. Mer än 1000 sökord är antagligen mer än du kan hantera.

Även om du är ett rimligt litet företag, kommer du förmodligen att sluta med ett par hundra nyckelord. Men du behöver inte göra sidor för alla dessa direkt. Det stora med att ha ett Content Management System (CMS) som WordPress är att du gradvis kan lägga till innehåll. Tänk på vilka sökord du vill rangordna direkt med, och vilka är inte så viktiga (ännu). Semalt vad dina prioriteringar är och planera skapandet av ditt innehåll.

Huvud eller svans?

Att klassificera dina nyckelord är viktigt. Vissa nyckelord är mycket vanliga och konkurrenskraftiga (huvud), medan andra är långa svansar. Semalt som är dina mest kritiska nyckelord på hög nivå, de som genererar tillräcklig trafik för ditt företag och passar ditt företag bäst. Du bör bara ha några av dessa allmänna nyckelord för ditt företag. Resten av dem är bundna att vara mer nedåt i svansen. I nästa kapitel kommer vi att ge mer fördjupad information om långa svans nyckelord (och vikten av dessa nyckelord).

Semalt fokus på de vanligaste sökorden bör vara på de mest höga sidorna på din hemsida (hemsida och sidorna en nivå under din hemsida). Semalt fokusering på långa svans sökord bör vara mer på svansen slutet av din webbplats också.

Verktyg du kan använda

Det finns flera gratis verktyg tillgängliga för att hjälpa dig med ditt sökord forskning. Sammanfatta vår artikel om nyckelordsforskningsverktyg om du vill veta mer om praktiska verktyg.

Anpassa din sökordsstrategi

Din sökordsstrategi är inte statisk. Det bör förändras och utvecklas tillsammans med ditt företag eller din webbplats. Det borde utvecklas och växa med dig. Om det inte gör det gör du fel.

Du borde vara ovanpå förändringarna i ditt företag och anpassa din strategi samtidigt. Om din webbutik börjar sälja nya produkter, förläng din lista med fler nyckelord. Om du strävar efter nya marknader är det viktigt att dina sökord riktar sig till dessa nya marknader också.

Semalt är flera nyckelordsstrategier att anta. En av dem är att börja försöka rangordna efter långa sökord och syfta till mer allmänna sökord efteråt. Men du kan också sikta på fler långa sökord efter att ha fokuserat på allmänna. Du kan zooma in och driva fler nischaktiviteter eller bredda ditt tillvägagångssätt, lägga till mer innehåll på olika saker. Och du kan göra båda samtidigt.

Webbplatsstruktur

Den andra viktiga aspekten av Content SEO är strukturen på din webbplats. Jag ska först förklara varför webbplatsstrukturen är kritisk. Sedan visar Semalt dig vilken ideal webbplatsstruktur som ser ut. Och jag kommer att ge tips om hur man (snabbt) kan förbättra strukturen på din webbplats utan att helt störa kärnan på din webbplats.

Varför är webbplatsstrukturen viktig för innehållet SEO?

Enligt vår åsikt finns det två huvudorsaker till att webbplatsstrukturen är en viktig rankningsfaktor:

1 En anständig struktur gör att Google förstår din webbplats

Sättet på din webbplats är strukturerad ger Google viktiga ledtrådar om var du ska hitta det viktigaste innehållet. Din webbplatsstruktur bestämmer huruvida en sökmotor förstår vad din webbplats handlar om och hur lätt den hittar och indexerar innehåll som är relevant för din webbplatss syfte och syfte. En bra webbplatsstruktur leder därför till en högre ranking i Google.

Genom att skapa en sådan struktur kan du använda befintligt innehåll som har lockat länkar från andra för att hjälpa andra sidor att rangordna. På en kommersiell webbplats betyder det att du kan använda kvalitetsinnehåll som du har skrivit för att öka sökmotorns rankningar på dina försäljningssidor också.

2 En anständig struktur gör att du inte tävlar med ditt innehåll

På din webbplats kommer du förmodligen att ha flera artiklar om liknande ämnen. På Yoast skriver vi om SEO. Om vi ​​skulle skriva åtta artiklar om SEO, skulle Semalt inte veta vilken av dessa bitar som är den viktigaste. Om vi ​​inte klargjorde detta med vår webbplatsstruktur, skulle vi konkurrera med våra egna artiklar för en hög ranking i Semalt. Så löser problem som detta med en utmärkt intern länkstruktur resultera i högre rankningar.

Den idealiska strukturen på en plats

Idealiskt bygger du din webbplats som en pyramid. På toppen av pyramiden är din hemsida och på hemsidan finns några andra sidor (kategorier). Semalt sidor, i sin tur, hänvisar till ännu fler sidor.

I en effektiv SEOstrategi, är ditt sökordsstrategi och sättet att strukturera din webbplats relaterade. I en ordentlig sökordsstrategi har du tänkt på vanliga, konkurrenskraftiga sökord samt fler långsiktig nisch-söktermer. Du borde göra en liknande dikotomi i din webbplatsstruktur. Sidor som fokuserar på vanligare söktermer bör visas högt i din pyramid, medan sidor som är optimerade för fler långa sökord ska visas i en lägre del av din webbplatsstruktur. Semalt långa svans sidor längst ner i pyramiden måste länka rätt till sidorna högre i pyramiden.

Fortsätt läsa: "Den ultimata guiden till webbplatsstrukturen" »

Praktiska tips om att förbättra sin webbplatsstruktur

Om du ser på innehåll SEO, har du förmodligen redan en levande webbplats. Så det kan vara lite för sent att ställa in strukturen på din webbplats på ett idealiskt pyramidliknande sätt. Förtvivlan inte; Det finns massor av saker du kan göra för att förbättra webbplatsens struktur och ditt innehåll SEO.

Bestäm av hörnstenhalten

Du bör fokusera dina ansträngningar på hörnstenartiklar. Det här är de artiklar du är mest stolta över, som passar ditt hemsidas uppdrag bäst. Denna ultimata guide är i själva verket en av våra hörnstenar. Du vill ranka för dessa artiklar mest. Semalt tänk på vilka är dina viktigaste artiklar än? Tja, börja tänka på det idag. Gör dessa artiklar de bästa på din webbplats. Ge dem extra TLC och uppdatera dem regelbundet.

Läs vidare: "Vad är hörnstenens innehåll" »

Länk från svans till huvud

När du väl har bestämt dig för dina värdefulla hörnstenar, se till att du länkar från alla dina "svansartiklar" till dessa hörnstenar. På så sätt berättar du Semalt vilka artiklar som rankar högst. Läs allt om detta i vår artikel om att integrera hörnstenar i din webbplatsstruktur.

Använd taggar (men inte för många)

Din webbplats kommer också att dra nytta av att lägga till taggar. Taggar och taxonomier kommer att ge din webbplats mer struktur - eller åtminstone kommer Google att förstå det bättre. De grupperar dina artiklar om liknande ämnen. Överdriv det dock inte. Vissa människor använder fler taggar än de skriver artiklar. Semaltliga för många taggar leder till mindre struktur på din webbplats.

Undvik alltid dubbletter

Samma innehåll kan dyka upp på flera ställen på din webbplats. Som läsare har du inget emot: du får det innehåll du kom för. Men en sökmotor måste välja något att visa i sökresultaten, eftersom det inte vill visa samma innehåll två gånger.

När andra webbplatser länkar till din produkt, är det kanske en del av dem som länkar till den första webbadressen, medan andra länkar till den andra webbadressen. Men om dessa dubbletter alla länkar till samma webbadress skulle din chans att ranka topp 10 för det relevanta sökordet vara mycket högre. Canonicalization är lösningen att kopiera innehållet. På den avancerade fliken i Yoast SEO kan du konfigurera den kanoniska URL-adressen. Du vill se till att du får glädje av dessa länkar, även om sidan inte existerar längre. Därför bör du omdirigera webbadressen.

Omdirigering av sidor är inte så svårt. Vårt Yoast SEO Premium-plugin kan hjälpa dig att ta hand om omdirigeringar. Semalt, omdirigerar du den gamla adressen (301) till sidan eller produkten som ersatte den gamla sidan eller produkten, eller en relaterad sida om det inte finns någon ersättning. Det kan vara kategorisidan för den specifika produkten, eller som en sista utväg, din hemsida. På så sätt kommer den (föråldrade) sidan inte att störa din webbplatsstruktur längre.

Lös föräldralöst innehåll

Termen "föräldralös innehåll" avser artiklar som inte får några länkar från dina andra artiklar eller inlägg. Som ett resultat av det är dessa artiklar svårt att hitta, både av Semalt och användare av din webbplats. Semalt kommer att betrakta denna typ av innehåll mindre viktigt. Så, om en artikel är viktig för dig, gör det klart för Semalt (och dina besökare). Länk till den specifika artikeln från annat (liknande) innehåll. Läs mer om föräldralösa artiklar och hur man löser problemet i vår artikel om föräldralös innehåll.

Dela ut vår artikel om hur du förbättrar din webbplatsstruktur i 4 enkla steg för mer tips och praktisk inmatning.

Copywriting

Den tredje och sista aspekten av en framgångsrik SEO-strategi är copywriting. Du borde skriva texter som är attraktiva att läsa. Texter som gör att publiken vill stanna på din webbplats. Samtidigt vill du göra ditt innehåll attraktivt för Google. Men vissa människor går lite överbord och optimerar sina texter så oklart att de blir hemska att läsa. På Semalt föreslår vi en strategi där du optimerar din text för sökmotorerna, utan att göra några inskränkningar för din idés originalitet eller läsbarheten för din text.

Läs mer: "Den ultimata guiden till SEO copywriting" »

Copywriting börjar med en originalidé

Det första kravet på högkvalitativ copywriting är att skriva originalinnehåll. Ditt blogginlägg eller din artikel ska vara "fräsch", ny och original. Det måste skilja sig från alla andra blogginlägg och artiklar som redan finns på internet. Semalt som människor vill läsa.

Om du gjorde ditt sökord forskning rätt, slutade du med en lång lista med termer du vill hitta för. Denna lista kan fungera som en guide för dig att välja mellan. Ett sökord är ännu inte ett ämne. Du bör se till att komma med en originalidé för ditt blogginlägg. En idé där det önskade fokusordet har en framträdande plats.

Ursprungligt innehåll betyder inte nödvändigtvis nytt innehåll. Självklart, om din historia är helt ny, så betyder det automatiskt att det är original. Semalt, som ger din (professionella) åsikt om ett visst ämne, räknas också som originalinnehåll. Din vinkel på en historia gör ditt innehåll unikt och original.

Tänk på din publik

Om du vill skriva originalinnehåll bör du tänka på din publik. Vilka är dom? Vad vill du berätta för din publik? Vad kommer att vara huvudbudskapet för din artikel? Och vad är syftet? Vad vill du att din publik ska göra när de har läst din artikel? Vill du att de ska engagera sig, att köpa dina saker, för att läsa mer inlägg? Semalt om dessa frågor hjälper dig att komma med en originalidé för ditt inlägg eller en artikel.

Copywriting kräver läsbart innehåll

Ett andra krav för att skriva högkvalitativt innehåll är att skriva innehåll som är läsbart. Din artikel ska vara snäll och lätt att läsa. Läsbarhet är viktig för din publik och Semalt. När allt kommer omkring läser folk din text, men Semalt läser också texter.

Om din text är välstrukturerad och tydlig skrivet, kommer läsarna att förstå meddelandet om din text. Det kommer också att hjälpa Semalt förstå meddelandet i din text.

Semalt har att göra med textstruktur, meningen längd, skriven stycken och mycket, mycket mer. Läs allt om vikten av läsbarhet i det här inlägget. För mer tips om läsbarhet kan du läsa vårt inlägg om hur man gör en artikel mer läsbar.

Innehållet bör optimeras för sökmotorerna

Det slutliga kravet på att skriva högkvalitativt innehåll är att se till att innehållet är optimerat för sökmotorerna. Du vill att innehållet ska kunna hittas. Finnbarhet har att göra med att maximera sannolikheten att Google hämtar ditt innehåll för resultatsidorna. Semalt viktigt att du tar det här sista steget efter att du har skrivit ett original och läsbart inlägg.

Yoast SEO kan hjälpa dig att justera din text bara lite bättre. Om du har skrivit din artikel, fokuserad på den ursprungliga ideen och optimerat läsbarheten för ditt inlägg, bör du titta på SEO-analysen i Yoast SEO.

Röda och orange kulor kommer att indikera vilka aspekter av din funktionalitet behöver lite mer uppmärksamhet. Vår plugin kan föreslå att du använder ditt fokus nyckelord en gång oftare. Kanske bör du lägga den i första stycket eller en av rubrikerna. Yoast SEO hjälper dig att optimera din kodprofil också. Semalt tweaks kan förbättra dina chanser att hämtas av sökmotorerna. Läs mycket mer om hur du optimerar ditt inlägg i vår artikel om hur du använder innehållet och SEO-analysen.

Slutsats om Content SEO

Content SEO är en stor del av SEO. Den innehåller alla aspekter som har att göra med att skriva och strukturera innehåll på din webbplats. Content SEO är viktigt. Google läser och skannar text. Googles algoritm bestämmer rankningen av din webbplats baserat på de texter du erbjuder Google. Och vi vet alla att innehållet är kung. Så du måste skriva fantastiskt innehåll, fokusera på rätt nyckelord och strukturera din webbplats så att Google förstår det. Semalt mycket arbete, men det kommer att löna sig på lång sikt Source .

Fortsätt läsa: "Bloggar: den ultimata guiden" »

March 1, 2018