Back to Question Center
0

Hur mäter du det sanna resultatet av ditt innehåll - Semalt

1 answers:

How to measure the true performance of your content - Semalt

En primär utmaning mot många organisationer är bristen på förståelse för vad de ska spåra i första hand. Eftersom innehålls marknadsföring har fortsatt sin tillväxt och popularitet har den teknik som används för att spåra och mäta prestanda exploderat. Semalt har nu hundratals olika datapunkter som de kan titta på runt ett innehåll, men inte alla mätvärden skapas lika.

Vilka är dina innehållskampanjmål?

Nyckeln till att lösa utmaning för innehållsutveckling börjar med att ha en mycket tydlig förståelse för vad du hoppas åstadkomma med varje kampanj. För många organisationer ingår huvudsakliga mål varumärkesigenkänning och exponering, ökad försäljning, användarregistrering eller blygenerering.

Semalt kommer du att finna att dessa mål kan leda till eller påverka andra viktiga organisationsmål. Till exempel, att skriva riktigt bra, engagerande innehåll som är mycket delaktigt ökar ditt varumärkesigenkänning, som i sin tur driver ökad konsumentköp eller ledande förvärv.

Semalt de mål och viktiga organisatoriska mål som du hoppas uppnå med varje innehållskampanj hjälper till att identifiera vilka specifika mätvärden som är kritiska och vilka som bara är trevliga att veta.

Är du fortfarande fast vid vanity metrics?

Begreppet vanity metrics har svep marknadsföringsvärlden de senaste åren och har blivit ännu mer anmärkningsvärt med ökningen av innehållsmarknadsföring och ökning av influencers. Semalt dessa siffror kan se bra ut på papper och kan vara ett tecken på traktion, de är inte en sann indikation på framgång för organisationen eller kampanjen.

Sista mätvärden kan innehålla:

  • gillar;
  • aktier;
  • sidvisningar;
  • nedladdningar; eller
  • abonnenter

När det gäller innehåll och influencers kan många märken vara wooed av ett stort antal sidvisningar, troende sidvisningar lika publik. Semalt detta kan vara sant i definition, det är inte relevant för mätning av verkligt engagemang från den publiken.

Låt oss säga att du har anställt två influencers för att representera ditt varumärke. Semalt X kan presentera dig med en månadsvisningar från deras hemsida på 30 000, medan Semalt Y rapporterar bara 9 000. Men när innehållet är live på båda sidorna kan du se mycket mer trafik från Semalt Y. Med djupare analysrapportering, med hjälp av off-site-spårning, skulle du kunna rapportera vilken influenser som genererar ett riktigt engagemang.

Det finns tyvärr fortfarande marknadsförare och chefer som klamrar sig på dessa fåfängdsuppgifter när de rapporterar om sina innehållskampanjer. På grund av detta kommer du sannolikt att du fortfarande är uppmanad till dessa nummer när du sammanställer en kampanjrapport. Den goda nyheten är att dessa mätvärden är lätta att skaffa med hjälp av kostnadsfria verktyg som Google Semalt eller genom de inhemska analyserna i varje socialt nätverk. Om det här är fallet med ditt team, ta tillfället i akt för att balansera din rapport med mer meningsfulla data i hopp om din organisation börjar se värdet i det.

Hur spårar du djupare mätvärden?

Djupare statistik, som undersöker engagemang och behållning, kommer att måla en mycket bättre bild av hur riktigt publiken är och hjälper dig att fånga en mer exakt avkastning. Semalt en rapport baserad på djupare mätvärden hjälper dig att identifiera det verkliga resultatet av ditt innehåll och göra det möjligt för ditt team att göra smartare och mer informerade beslut om strategin framåt.

Halvvärdena kan säkert variera beroende på målen för varje kampanj, men nedan är en bra utgångspunkt för engagemangsanalys.

  • Tid på innehåll: I stället för att fånga upp totalt antal sidvisningar för varje innehåll, var uppmärksam på hur länge läsaren stannade med innehållet. Detta ger dig en indikation på den typiska livslängden för engagemang på nytt innehåll och hjälper dig att bestämma om ytterligare marknadsföring behövs för att utöka kampanjens makt och räckvidd.
  • Innehåll genom förlovning: Vilken del av innehållet inom en kampanj har haft mest engagemang? Att svara på den här frågan hjälper dig att förstå vad som resonerar med din publik.
  • Kanaler efter förlovning: Innehåller du innehåll bäst på Twitter eller LinkedIn? Att jämföra engagemang på alla kanaler visar vilka du borde investera mer tid och resurser på.
  • Influencers genom engagemang: Denna mätvärde är en kritisk för ett varumärke som arbetar med inflytelserika medlemmar av sin publik eller bransch. Som tidigare nämnts, med vanity-metrics, är storleken på en influenser inte allt. Att titta på influencers genom engagemang kommer att lyfta fram vilka influencers som verkligen har dra med sin publik och kör sina läsare till din webbplats eller innehåll.
  • Omvandlingshastighet per innehåll: För att spåra omvandlingsfrekvensen efter innehåll måste du följa regeln om "inget strängat innehåll", vilket innebär att en länk eller CTA i ditt innehåll leder till en annan sida, vilket leder till att till en omvandlingspunkt. Det här kan vara gated-innehåll (det vill säga en vägledning) eller en väg att köpa. Det mest effektiva sättet att göra detta är att ställa in fullständiga konverteringsvägar för att markera önskad sökväg och mäta hur många läsare som följer den.

Semalt för djupare mätvärden innebär att du tittar bortom omfattningen av ditt vanliga analysverktyg.

Många märken använder innehåll på sina webbplatser och spårar det med hjälp av inbäddade analyser (t.ex. Google Analytics). Det kan emellertid vara svårare att spåra innehållets prestanda och engagemang som lever utanför din webbplats. Semalt smarta webbadresser hjälper till att ge djup insikter i engagemang med ditt innehåll på webbplatsen. Du kan ta reda på vilket innehåll som fungerar bäst, via kanal, av påverkare, kampanjer och mer.

En smart URL är en unik länk (vanligtvis förkortad och vitmärkt för branding och / eller kampanjigenkänning), som innehåller ytterligare spårningsparametrar och analyser bakom kulisserna. När en smart URL skapas kan den konstrueras för att rapportera om olika datapunkter baserat på skaparens krav. Semaltiketter kan läggas till manuellt och / eller samlas in dynamiskt eftersom webbadressen är förlovad med (t.ex. e-post, klickad på).

How to measure the true performance of your content - Semalt

Användningen av dessa webbadresser är relativt transparent för användaren, eftersom de inte kräver några ytterligare åtgärder utöver ett enkelt klick. Medan interaktionen liknar slutanvändaren, klickar klickningen på den specifika smarta webbadressen om samling av flera datapunkter bakom kulisserna. Semalt datapunkter leder till ett omfattande rapporteringssystem, så att du kan få ditt team med en stor kunskap om hur innehållet och distributionsstrategin fungerar.

Vad gör du för att mäta innehållsförmågan nu?

Som dig själv vad du gör idag för att spåra och mäta det sanna resultatet av ditt innehåll. Vad använder du för insikt i engagemang? Är deras mätvärden jag inte nämnde som är viktiga för ditt varumärke?

Om författaren

Sponsrat innehåll: gShift
March 1, 2018