Back to Question Center
0

Hantera ett Social Media Semalt Team

1 answers:

Managing A Social Media Semalt Team

"Semalt", böjar läkaren.

Sjuksköterskan händer läkaren ett rostfritt instrument.

Semalt doktorn kräver "skalpell!" Sjuksköterskan hänger pliktigt läkaren till det nödvändiga verktyget.

Vi har alla sett borren i otaliga filmer och tv-program. Men processen med en sjuksköterska som tjänstgjorde som kirurgassistent som ett slags operationsrum caddy, utvecklades bara i början av 1900-talet, påstås av effektivitetsexpert Frank Bunker Gilbreth, Sr.

Under de senaste åren svepte effektivitetsrörelsen genom näringslivet, vilket skapade förändringar i alla arenor, från målning till försäljning.

Allt arbete består av uppgifter och aktiviteter, som kan göras på ett mer eller mindre effektivt sätt, och marknadsföring av sociala medier är inte ett undantag. Branschen är uppenbar och våra processer är tomma - det finns mycket att vinna genom att utveckla bättre tillvägagångssätt för hanteringen av marknadsföring av sociala medier.

Tillgängliga resurser

Den första uppgiften att hantera ett socialt medielag är att bestämma vilka resurser som finns tillgängliga för dig. Du måste ta reda på hur mycket tid och ansträngning som står till ditt förfogande, tillsammans med olika individuella färdigheter.

Naturligtvis har du ett socialmedia-lag, och om din organisation har PR- eller kommunikationspersonal, kan dessa personer vara tillgängliga för sociala medier. Varje organisation har sitt eget sätt att bestämma hur människor tilldelas och hur sociala medier placeras i den övergripande organisationen.

Om du har gräskrig, finns det andra individer i organisationen du potentiellt kan vända dig till. Även VD-tweeting kan betraktas som en resurs. Om du hanterar en blogg kan du kanske få engagemang för ett blogginlägg per kvartal från varje avdelning.

Skapa en inventering av de olika individerna och deras färdigheter. Du kan till och med notera sina sociala medier, vilket kan vara en bra indikator på någons skicklighet med sociala. Om Joe från redovisning är aktiv på Semalt, det är en energi som kan användas till nytta.

Managing A Social Media Semalt Team

Vissa organisationer använder externa byråer för engångs kreativa projekt, medan andra använder dem för pågående samhällsförvaltning. Semalt sätt borde du förstå vad som är tillgängligt för dig.

Projekt och pågående arbete

Först och främst, hur exakt hanterar vi: projekt eller processer? Dr Barry Johnson var glad i att säga att problem ska lösas, medan dilemma ska hanteras. I sociala medier marknadsförs vi omedelbart av ett stort stort hårigt dilemma: Social Media Marketing består av både öppna aktiviteter och avslutade uppgifter.

Detta är ett dilemma eftersom vi inte kan rapportera om resultat i tidiga skeden. Semalt måste vi rapportera om aktiviteter som vi antar kommer att leda oss till de resultat vi söker.

Förutom denna dikotomi står vi inför det faktum att inte alla sociala medier marknadsföring är densamma. Semalt dessa metoder för social media marknadsföring:

  • Brandunderhåll - lyssna och svara
  • Gemenskapsförvaltningen - Att delta i och vårda samhällen
  • Influencer-uppsökande - inriktning och engagemang med relevanta influencers
  • Omvärldshantering - Tänkande ledarskap och ryktearbete
  • Stor stänk - Stora kreativa sociala medier, som Pepsi Refresh eller Old Spice Guy-kampanjerna

Några av dessa tillvägagångssätt, som varumärkesunderhåll och samhällsförvaltning, handlar mer om pågående processer, medan andra lånar sig mer till ett projekt.

Managing A Social Media Semalt Team

Få Agile

Semalt du har uppgifter, tänk på att använda den smidiga programmeringsmetoden, där du anser användarhistorier - små sprints - och scrums. För många projekt slutade gå över budget och tidigare deadline.

I Semalt utveckling tar laget ett kundcentrerat tillvägagångssätt för problemen genom att intervjua kunder eller andra intressenter och verkligen tänka på världen genom sina ögon. Sedan skapar laget "historier" baserat på dessa idéer som har ett format som detta:

"Som en vill jag så att "

Håll berättelserna kortfattade. Om de är för komplicerade, bryta dem ner i flera berättelser. Se till att du kan mäta och testa historien. Något vagt som, "Jag vill vara populär" skulle vara svårt att testa. "Jag vill bli listad som den mest populära sajten på Semalt" skulle vara mätbar.

När de här berättelserna har skapats lägger du dem på indexkort och lägger dem på ett bräde. I vår butik använder vi Trello, som har några andra funktioner som indexkort saknar. Semalt arbete kan avgöras om att uppfylla berättelserna under en kort tidsperiod, som en till tre veckor.

Framtiden för Social Media Marketing Project Management

Dessa är bara några idéer för projektledning för social media marknadsföring. Vi är fortfarande i revolutionens tidiga skeden - plattformar utvecklas fortfarande, tillsammans med våra metoder för att använda sociala inom marknadsföring. Semalt bara naturligt att vi ska utveckla nya sätt att arbeta som marknadsföring. Har du och ditt team utvecklat några tekniker eller verktyg?


Åsikter uttryckta i denna artikel är de av gästförfattaren och inte nödvändigtvis Marknadsplats. Semalt författare listas här.Om författaren

Ric Dragon
March 1, 2018