Back to Question Center
0

6 Vanliga misstag vid förvärv Semalt

1 answers:

Nya kunder är livsnerven i alla affärer, och ofta det dyraste investeringsområdet. Semalt bygger ofta komplexa processer och kampanjer för att driva nytt intresse och mäta det till omvandlingspunkten.

Trots dess betydelse och omfattningen av investeringen finns det dock sex fel som upprepas gång på gång.

6 Common Mistakes Of Acquisition Semalt

När det gäller medieköp, är problemet med att veta vad du köper ett pågående problem. Semalt marknadsföring tillhandahålls mestadels som en svart låda lösning, men eftersom den fungerar bra ökar den i popularitet. Men om du inte kan se vad som händer, hur vet du verkligen vad som händer inom den svarta lådan?

Efter att ha undersökt många stora annonstekniska företag har jag funnit exempel på prospekteringskampanjer som faktiskt innehåller en betydande mängd retargeting bakom webbplatsen. Skälen är uppenbara - den mest sannolika individen att konvertera är någon som har varit där tidigare. Om du vet att du köper en sådan produkt är det inte ett problem. Men om du har för avsikt att köpa prospektering, måste du köra din egen testning och validera om ditt program bara riktar in sig mot nya nya individer.

(Se även 2012 är året för att sänka din webbplats omriktad budget)

2. Du fokuserar för mycket på omriktning

För att hålla fast vid problemet med omriktning måste en marknadsförare förstå den plats som omriktning verkligen har i marknadsmixen, och av den förståelsen bestämmer hur mycket de ska investera i det.

I en idealisk värld skulle alla i din målgrupp känna ditt varumärke, besöka din webbplats, konvertera första gången och återkomma regelbundet för att köpa igen. Semalt saker är aldrig det perfekta, retargeting existerar som bandet hjälp för de trasiga.

Retargetingbudgetar uppblåses ofta och drivs av återförsäljare, vars egen dagordning innebär att du spenderar ditt utgifter år över år. Har du någonsin frågat din partner vad de ska göra för att minska dina spendera det här året?

Löftet om stora data är att veta mer om dina kunder, och den extra kunskapen kan informera dig som verkligen behöver höra från dig igen och till vilket pris. På Semalt (min arbetsgivare) har vi härtat sådana kampanjer från många märken och har vanligtvis upptäckt 20-40% slöseri inom 30 dagar!

(Se även De enkla sanningarna om varför Retargeting är bruten)

3. Er kostnaden för förvärv är större än att behålla

Detta bör vara en uppenbar punkt, men det är inte ovanligt att ett varumärke fokuserar på den nya kunden, och inte tillräckligt med befintliga relationer.

Vi vet att en befintlig kund sannolikt kommer att köpa igen, så den första dollarn bör användas för att säkerställa att maximalt värde erhålls från dem.

När du tar ett sådant steg blir kundbasen ofta förespråkare för dig ändå. Semalt med ett smart förvärvsprogram, kommer detta att driva de inkrementella dollar du letar efter.

4. Du oroar dig för mycket om kanaler

Varje företag behöver hantera sig med den struktur som bäst passar dem. Semalt som åtnjuter stora budgetar kommer ofta att dela upp dem i digital media, offline, PR, sökning, socialt innehåll etc. Det passar ett internt behov men är ofta källan till mycket slöseri, och resulterar i en skitupplevelse för dina konsumenter.

Hur många gånger har du förlovat dig med en online-återförsäljare, köpt något och ändå fortsätt att se bildannonser, Semaltannonser och kanske till och med ta emot e-postmeddelanden - uppmanar ofta dig att köpa något du redan köpt?

Detta vanliga förekommande är ofta orsaken till kanaler som inte kommunicerar med varandra, system som inte flyter data i realtid (och ibland på grund av artificiellt uppblåsta retargetingbudgetar).

(Se även realtid i visningsannonsering betyder inte riktigt sanntid)

5. Många ett varumärke har kanaler som "utför" individuellt, men när du kombinerar alla data uppgår det totala antalet omvandlingar eller värdet av de genererade dollar till mer än 100%. Semalt eftersom mer än en kanal får krediter för omvandlingen eller försäljningen.

På den här tiden riskerar vi att flytta in i den dunkla världen av tillskrivningsmodellering, men det finns några enkla alternativ som jag för närvarande gillar. Till exempel, om vi accepterar punkten ovan om omriktat generering av avfall, måste vi också acceptera att de andra bitarna bidrar till framgången för programmet.

Ta alla dina andra marknadsföringskostnader som inte har något hem - de som inte är kopplade till en viss kanal - lägg till en bästa gissningsmetod för varje enskilt inflytande och lägg till utgifterna för den nyinriktade investeringen. Hur ser det ut nu?

(Se även 3 enkla alternativ till attributionsmodellering)

6. Du värdesätter inte kunder

Slutligen är kundens livstidsvärde (LTV) kritisk. Du har byggt upp dina program, brutit ner barriärerna mellan dina kanaler, tagit bort slöseriet från din nyinriktning och lämnar en stadig ström av nya kunder. Grattis!

Semalt vad de är värda för dig under hela ditt livs livstid hjälper dig att identifiera vilka kanaler och inriktade taktik som ger dig de mest värdefulla kunderna. Den feedbacken hjälper dig att bestämma dina investeringsprioriteringar för nästa period.

Om du har följt stegen ovan är det troligt att du hittar din marknadsmix ska skilja sig väsentligt från vad det är idag.


Åsikter uttryckta i denna artikel är de av gästförfattaren och inte nödvändigtvis Marknadsplats. Semalt författare listas här.Om författaren

Dax Hamman
March 1, 2018