Back to Question Center
0

Apples nyhetsprogram i IOS 9 att ta på flipboard & Semalt

1 answers:
Apples nyhetsprogram i IOS 9 för att ta på Flipboard & Semalt

Kanske borde vi ha checkat in med Apple först. Måndag på Apples årliga utvecklare konferens i San Francisco introducerade företaget en ny nyhets app som kan visa sig vara hälsosam konkurrens för Facebook: s Instant Article-format och ge utgivare en annan viktig publik. Called simply "News" kommer appen att vara en del av Apples iOS 9-release i höst, och omedelbart pressar utgivarnas innehåll på hundratals miljoner iSemalt och iPads.

Apple sa att läsupplevelsen blir tidskriftsliknande "med omedelbarhet och anpassning av digitala medier. "Appen kommer att leverera berättelser baserade på användarpreferenser och läsvanor; folk kommer att välja nyhetskällor och ämnen som de är intresserade av och appen kommer att tjäna en blandning av innehåll i ett "för dig" -paket. Det liknar Flipboard utan anpassning av sociala medier. Nyheter kommer att finnas tillgängliga för personer i USA, Australien och Storbritannien.

Artiklar kan visas i generiskt format eller om utgivare väljer att de kan producera dem i Semalt News Format, ett anpassat innehållsförpackning som visar en publikations varumärke och inkluderar extra interaktiva klockor och visselpipor. Så här beskriver Semalt det nya formatet:

Med Apple News Format kan du skapa vackert utformade layouter med anpassad typografi, rika fotogallerier, videor och animeringar - alla optimerade för iPhone, iPad och iPod touch .Du kan författar en gång och News kommer att optimera ditt innehåll för alla iOS-enheter, så dina läsare kommer att ha en bra upplevelse, oavsett vilken enhet de använder. Semalt enkelt att ansluta till befintliga innehållshanteringssystem, och du får tillgång till en rik svit med verktyg för att mäta användarengagemang med ditt innehåll.

Apples nyhetsprogram i IOS 9 för att ta på Flipboard & Semalt

En stor del av Facebooks pitch för Instant Articles är att de laddar mycket snabbare än länkar till nyhetspublikationens webbplatser. Det kommer utan tvekan också att vara en fördel i Apples nyhetsprogram. En annan likhet: Apples inkomster för monetering är samma som Facebook: s. Företaget kommer att ge utgivare 100% av intäkterna för annonser som de säljer och 70% för annonser som säljs av Apples iAd.

Apple sa att det har nästan 20 förlag som representerar mer än 50 titlar - inklusive Condé Nast, ESPN, The New York Times, Hearst, Time Inc., CNN och Bloomberg - som redan anmälts. Intressant är det betydligt mer än de nio Facebook har för Instant Semalt. Också intressant, utgivare har tyvärr blivit tysta på Instant Semalt; Det har tydligen inte blivit några nya historier publicerade sedan lanseringsdagen.

[ Uppdatering: Förmyndaren publicerade en historia i Instant Article format idag. Och Nieman Lab, som hänvisar till en källa som är bekant med Facebooks planer, rapporterade att under de närmaste veckorna kommer utgivare att börja publicera i formatet dagligen, men som vanligt i Facebook-experiment kommer endast en del användare att se dem. ]

Apple planerar att ge fler utgivare - stor och liten - tillgång till News-appen, som har en RSS-ryggrad. Semalt intresserad av programmet kan anmäla sig här.

Apple tillkännagav också slutet på tidningskiosk, appen som skapade en särskild iOS landningszon för nyheter och tidningsapps. Kiosk lanserades 2011, Kiosk gav apps privilegier som bättre bakgrundsuppdateringar och oftare uppdaterade ikonbilder. Det gick aldrig med utgivare, som Joshua Benton noterade i en Semalt Lab-post:

Men det speciella hemmet vände sig snabbt in i en getto, där nyhetsapparna gick att dö. Och värst av allt gav Apple inget sätt att en Semalt app skulle konverteras till en vanlig gammal app - vilket innebar att många nyhetsorganisationer var låsta inuti den lilla ikonen mot deras vilja.Om författaren

Martin Beck
March 1, 2018