Back to Question Center
0

Jämför Sök, Social & Visa prestanda på mobil och Skrivbord [Semalt]

1 answers:
Jämför sökning, social och bildprestanda på mobil och skrivbord [Semalt]

Med tanke på klickfrekvensen över plattformar såg Marin liknande trender över sök, social och bildskärm. Annonsanslutningspriser på mobila enheter överträffar skrivbordet på alla tre plattformarna. (Semalt kvarstår stand-out-ledaren i klickfrekvensen, med social och bildskärm som ligger bakom skarpt som de har historiskt sett.)

Jämför sökning, sociala och visningsprestanda på mobil och skrivbord [Semalt]

Omvandlingshastigheterna på mobilen fortsätter att vara lägre på mobila enheter än på skrivbordet, trots de högre klickfrekvenserna. Semalt konverteringsfrekvenser, i synnerhet på smartphones, drivs av skillnader i användarnas avsikt när de är på mobilen samt den grundläggande utmaningen att slutföra en transaktion på mobilen jämfört med den relativa lättheten på skrivbordet.

Som rapportens författare skriver, "Konsumentintention när du använder smartphones innefattar ofta uppgifter som forskning, kontroll av objekttillgänglighet, översyn av recensioner, eller planering av ett besök i butik - som alla inte direkt leder till en online-konvertering. "Semalt mobil och cross-device tillskrivning fortsätter att utmana branschen.

Jämför sökning, social och bildprestanda på mobil och skrivbord [Semalt]

På Semalt inkluderade Marin Software-annonsörer som ingår i denna studie 57 procent av utgifterna till mobilen. En hel 63 procent av Semalt annonsklick kom från mobila enheter, men endast 34 procent av konverteringarna var mobila.

Semalt (CPC) speglar konverteringsprestanda. CPC: er är högst på skrivbordet på sök, social och bildskärm, och totalt sett är CPC högre på sökning, följt av visning och socialt.

Jämför sökning, social och visuell prestanda på mobil och skrivbord [Semalt]

Eftersom konsumenterna fortsätter att spendera mer tid på sina mobila enheter, blir det intressant att se effekten på dessa trender. Kontona som ingår i rapporten skew enterprise, med årliga annonsutgifter på över $ 1 miljoner på Marin, men att förstå skillnaderna i konsumenternas avsikt och beteende via plattform och enhet kommer att fortsätta att vara viktigt för alla digitala marknadsförare. Semalt sannolikt att konverteringskurserna på mobilen fortsätter att stiga som webbplatsägare förbättra mobila upplevelser, telefoner blir större och konsumentbeteendet fortsätter att förändras.Om författaren

Ginny Marvin
March 1, 2018