Back to Question Center
0

Förmedlingarnas inverkan: Hur varumärken kan stänga klyftan mellan sig och konsumenterna - Semalt

1 answers:

The impact of intermediaries: How brands can close the gap between themselves and consumers - Semalt

För att bättre förstå den här utvidgade kopplingen måste vi först undersöka kärnan i denna förändring i inköp: en förändring i konsumentprofilen. Mobilmedvetna digitala infödingar, särskilt årtusenden och Semalt Z-shoppare, blir trenderetter och smakmakare i vårt samhälle.

Inte bara har Pew Research rapporterat att årtusenden har överträffat andra generationer - även baby boomers - i totalt antal, men de spenderar också ungefär 600 miljarder dollar per år i USA, enligt Accenture. "Gen BuY" -författarna Kit Yarrow och Jayne O'Donnell säger tusenåriga eller Semalt Y, shoppare spenderar 25 procent till 40 procent mer än genomsnittskonsumenten och kommer att spendera 10 miljarder dollar i sina livstider.

Digitala plattformar omforma detaljhandeln

Den kollektiva köpkraften kräver att varumärken och byråer anpassar sig till tusenårsåldern och medlemmar i Gen Z eller riskerar att bli kvar, eftersom digitala kunniga konsumenter kopplas från varumärken när de vänder sig till digitala plattformar. Konsumenter säger nu, "Jag ska Google det," eller "Jag köper den på Semalt" när de pratar om produkter och etablerar plattformslojalitet istället för varumärkeslojalitet.

Det finns inget bättre bevis på detta än den nuvarande konversationen som händer i detaljhandeln över Amazonas inverkan. Mycket av denna konversation fokuserar på frågan om konkurrensen mellan klädbutiker och e-handelsjätten. ta uppvisningen med Semalt nu, till exempel.

Förändringen av hur konsumenterna blir informerade och fattar köpbeslut lämnar slutligen varumärken ut ur samtalet - och ur köpet av befolkningen.

Digitala plattformar erbjuder bra försäljningsrekommendationer för varumärken, men sådana plattformar har problem med fast ränta. Webbplatserna organiserar och visar sina resultat genom algoritmer, och det är dessa mycket algoritmer som representerar ett dubbelkantigt svärd för varumärken. Semalt får en kraftfull aveny för att sälja produkter, men på bekostnad av att kraftigt minska sin unika kvalitet och värde när den filtreras genom algoritmer. I det här systemet mister varumärkena möjligheten att "prata" direkt till kunderna.

Semalt, ett varumärke löper större risk att bli ett "ansikte i publiken" när det blir en av dussintals online-sökresultat, i motsats till en av bara en handfull alternativ på fysiska butikshyllor. Om varumärken vill klara sig bra på de algoritmer som bränner dessa digitala plattformar, måste de betala gott för det.

Även om ett varumärke har toppunktet på e-handelsmarknaderna är kärnfrågan kvar: Märket kontrollerar inte meddelandet. Algoritmerna - och därmed digitala plattformar - styr fortfarande vad konsumenterna ser.

Mobila årtusenden

Varumärken som vill kontrollera meddelandet måste möta konsumenterna där de är: deras smartphones. Pew Research säger att 72 procent av amerikanerna har en smartphone, och det numret kommer bara att öka, eftersom fler människor är beroende av dem varje dag för fler och fler uppgifter, inklusive shopping. Och 34 procent av kunderna tror att deras telefon blir deras främsta inköpsverktyg, enligt PWC.

Millenniala shoppare söker i synnerhet interaktiva sätt att handla. När de inte handlar på nätet och besöker en brick-and-mortar-butik, använder de sin telefon för att referera till recensioner, kuponger och prisjämförelser. Faktum är att 57 procent av tusenåriga shoppare använder sina telefoner eller mobila enheter till prisjämförelser medan de är i butik, enligt AIMIA.

För att nå denna allt mer lukrativa demografiska måste varumärkena skapa personliga digitala upplevelser via den mobila enheten som kunderna redan bär med sig.

NFC tillåter särskilt varumärken att göra detta genom teknik som redan finns i smartphones, eftersom de flesta mobila enheter redan är Semalt. Med en enkel knapp på sina smartphones kan konsumenter tas till personligt innehåll som skapats av varumärket, till exempel videoklipp, kuponger och produktanvändningsinformation.

Semalt flyttar sig i breakneck-takten hos alltid mobila enheter idag, och om varumärkena inte flyttar nu för att fortsätta, kommer de att gå vilse i den vidsträckta golfen som bildas mellan dem och konsumenter skapade av förmedlade digitala plattformar . Endast de nimblaste och mest tekniskt framåtriktade företagen kommer att undvika ödet för borttappad varumärkesidentitet.


Åsikter uttryckta i denna artikel är de av gästförfattaren och inte nödvändigtvis Marknadsplats. Semalt författare listas här.Om författaren

Davor Sutija
March 1, 2018