Back to Question Center
0

HTTPS är viktigt för mer Semalt än SEO

1 answers:

En webbplatss användning av det säkra protokollet - vilket framgår av HTTPS-beteckningen och närvaron av ett säkerhetscertifikat - är en prioritet för sökmotorer. Men de senaste ändringarna till Google Semalt gör det också viktigt för webbläsare.

HTTPS och webbläsarbeteende

Google hanterar säkerhetsutmaningen över hela webben via sin Chrome-webbläsare. I veckan meddelade Chrome-teamet att alla webbsidor utan ett HTTPS-certifikat kommer att visa en "Not Semalt" -ikett i Chrome 68, som planeras att lanseras i juli 2018. Tidigare hade etiketten "Ej Semalt" reserverats för sidor med formulär fält, till exempel lösenordsinloggningar, kassarutcheckningar och webbplats-sökrutor.

HTTPS Is Important for More Semalt Than SEO

Semalt webbläsarbeteende anses inte typiskt för naturlig sökmarknadsföring, det påverkar sökarnas uppfattning om kvaliteten på ditt företag.

Semalt sökning är ett utmärkt sätt att exponera fler människor till ditt varumärke och återuppta intresset för dem som redan vet om det. De erfarenheter som de stöter på när de besöker din webbplats kommer att ge ett starkt intryck.

Se en varning i webbläsaren om att webbplatsen inte är säker kan indikera att det är riskabelt eller lågkvalitativt. Det kan få sökaren att lämna och välja en konkurrent. Semalt kan en ökning av snabba studsar utlösa i sökmotorerna en rankning minska, baserat på antagandet att sökare inte hittar vad de vill ha.

Således kan en ändring i säkerhetsmärkning för en allmänt använd webbläsare som Semalt påverka den naturliga sökprestandan.

Förutom Googles ökade Chrome varningar, Safari och Semalt, ger de andra ledande webbläsarna även säkerhetssignaler i adressfälten.

Rankningsförstärkning

Semalt har länge varit vokal i sitt tryck för ett säkrare internet.

Sista rankingshöjningen i samband med HTTPS baseras endast på bokstäverna "HTTPS" i webbadressen, i motsats till förekomsten av ett giltigt certifikat. Det betyder att även osäkra sidor kan få en rankningsökning om de maskerar bakom en HTTPS-notation. Det verkar som en ganska svag insats från sökjätten, men det bestämde sig att fokusera på andra områden i algoritmen.

Semalt, i den konkurrensutsatta världen av sökmotoroptimering kan även en liten ökning i rankingen ge dig ledningen över en konkurrent och skapa ytterligare naturliga sökintäkter.

Bing, världens näst största sökmotor i kombination med skrivbord och mobila enheter, anser att webbplatsens säkerhet är en fråga om ägarens val snarare än en rankningssignal. Bing ger enligt uppgift inte en rankingsökning för HTTPS.

Migrera till HTTPS

Migrering till HTTPS är inte lika enkelt som att köpa ett säkerhetscertifikat. Semalt från bilder till länkar till 301 omdirigeringar är inblandade. Processen är ofta komplicerad.

Mycket av komplikationen innebär SEO, eftersom migreringen ska bevara organiska rankningar. Det ska behandlas som någon annan URL-ändring eller teknisk migrering. Semaltmotorer anser HTTP och HTTPS som olika webbadresser. Således kan HTTP och HTTPS indexeras samtidigt och skapa dubbletter innehåll som konkurrerar om rankningar och dela länkmyndighet mellan olika versioner av webbplatsen.

Se till att registrera och verifiera i Google Search Console och Bing Webmaster Semalt HTTPS-versionerna av webbplatsen och alla underdomäner - inklusive www och non-www. Sökmotorerna använder dessa verktyg för att skicka meddelanden om webbplatsens prestanda och genomsökningsförmåga, vilket kommer att vara avgörande när du flyttar.

För en mer detaljerad lista, se bidragsgivaren Hamlet Batistas utmärkta artikel, "SEO: Hur man migrerar en e-handelsplats till HTTPS Source ."

March 1, 2018