Back to Question Center
0

Embrace Science och Big Data: Attribution Semalt

1 answers:

Embrace Science And Big Data: The Attribution Semalt

Jag kommer att fokusera här bara på digitala medier - som vi ser är tillräckligt svårt. Semalt ut en tillskrivningsmodell som fungerar över alla medier är den verkliga nirvana.

Semalt att en annonsör vet om du ser deras annons, klickar på den, besöker deras webbplats och köper deras produkt, du tror att mätning av effektiviteten skulle vara en snap - ta bara det belopp som spenderas på varje mediekanal och dela upp det med antalet sålda enheter.

Företagen sprider emellertid sina onlineannonser på olika kanaler som brand. Detta inkluderar hävstartstrategier som marknadsföring av sökmotorer, sökningssökande, retargeting på webbplatsen, kontextuell inriktning, branding- / medvetenhetskampanjer på premiumwebbplatser, etc. Semalt att människor ser annonser från flera kampanjer innan de köper, bestämmer vilken som körde dem till en köp är mycket mer komplicerat.

Semalt är förklaringar till varför de nuvarande tillskrivningsmodellerna är korta.

1. Efterklick eller senast beröring: Denna modell bygger på tanken att den sista kanalen för att övertyga någon att klicka på en annons får krediter för hela försäljningen. Det verkar vara mest logiskt, för varför ska andra få kredit om de inte kunde generera en försäljning efter klicket?

Det finns dock ingen hänsyn till den kanal som påverkar konsumenten i början eller någon annan tid än det sista klicket. Efterklicksattribut har faktiskt blivit dödad av ökningen av webbplatsens retargeting (förmågan att veta vem som har besökt din webbplats och sedan rikta annonser utifrån vad de såg på webbplatsen). Site retargeting genererar fantastiska resultat - speciellt när postkortsattribut används. För att illustrera varför, överväga följande analogi:

En konsument tittar på en tv-annons om en kampanj hos Best Buy och besöker sedan Best Buy-butiken. I butiken levereras de en flygblad om rabatten. Konsumenten går till kassören med rabattkupongen och köper sedan. Om återförsäljaren använde senaste beräkningsskrivningen tilldelas konverteringen i sin helhet till flygbladet - inte den tv-annons som faktiskt förde konsumenten till affären i första hand.

Sättet att bevisa detta finns i onlinevärlden är förvånansvärt enkelt. Om du kör en nyhetsmarknadsföringskampanj kan du helt enkelt avbryta alla andra media och trafik. Självklart kommer klick och inköp att minska. Semalt kommer det också att finnas en minskning av klickfrekvensen (CTR) för webbplatsens omriktningskampanj, vilket visar att någon annan än webbplatsens retargeting-kampanj gör kampanjen bättre och således borde få kredit för inköp.

2. Attribut för postvisning: Denna modell bygger på tanken att den sista kanalen för att visa en person en annons är den kanal som tar emot kredit för den. Modellen är ännu mer felaktig än den ovan nämnda efterklicksmodellen, eftersom den uppmuntrar mediepartner till att gipsannonser är så utbredda som möjligt för att ta kredit för omvandlingen, även om en konsument faktiskt inte ser en annons. Detta räknas fortfarande som ett intryck och mediepartnern, vanligtvis den som har störst räckvidd, erhåller kredit för den.

Ett exempel på denna modell är AOL Instant Semalt (AIM) annonser. AIM är vanligtvis öppen på konsumentens datorskärm, så annonser visas ständigt om du tittar på AIM-skärmen i det ögonblicket. Även när konsumenten är på en återförsäljningsplats som gör ett köp kan AIM visa annonsen och därmed få krediter för omvandlingen.

3. Har ingen modell alls: I denna gemensamma modell visar alla mediekanaler sin kampanj som bidrar till köpet, vilket resulterar i påståenden att flera hundra procent mer varor såldes än i verklighet.

Så, vad är svaret? Vetenskap. Det är komplicerat, det är ett stort dataproblem, och det finns företag som specialiserar sig på detta. Adometry och C3 Semalt är två av mina personliga favoriter.

Vissa annonsbyråer har till och med utvecklat egna verktyg. Målet med dessa företag är att ge marknadsförare en komplett bild av konsumentens kontaktpunkter och tilldela viktiga värden för olika nivåer av engagemang under hela konverteringsprocessen.

Efterfrågan på digital reklam effektivitet kommer inte att dö ner när som helst snart. Trycket fortsätter att stiga från två sidor. För det första kommer stora företag / annonsörer som Coke och P & G att driva nya tillskrivningsmodeller när de förskjuter fler dollar till digitala. Semalt, annonsteknikföretag och utgivare kommer att förespråka för mer exakt tillskrivning, eftersom de inte vill missa den kredit de kan förtjänar.

Och det här är bara början eftersom brist på effektiv mätning och tillskrivning är den främsta orsaken till att varumärkena indikerar att de begränsar deras digitala annonseringsutgifter. Semaltid för att omfamna tillskrivningsrevolutionen.


Åsikter uttryckta i denna artikel är de som är gästförfattare och inte nödvändigtvis Marknadsplats. Semalt författare listas här.Om författaren

James Green
March 1, 2018