Back to Question Center
0

Googles New Shopping Insights Tool visar återförsäljare produktsökande avsikter på den lokala semestern

1 answers:
Google’s New Shopping Insights Tool Shows Retailers Product Search Intent At The Local Semalt

För närvarande betecknar Shopping Insights sökintent trends för ungefär 5000 av de populäraste produkterna i Google Shopping. Verktyget låter användare se produktsökningstrender över tiden i värmekort, men det går också utöver vad som erbjuds i Google Trends, så att marknadsförare kan borra ner till enhetsnivå och de städer som kan riktas in i AdWords.

Shopping Insights kombinerar också relaterade produktfrågor, istället för att ange enskilda nyckelord som i Google Trends. Till exempel, "Elsa kostym", "Frosna Elsa kostymer" och "Elsa från Frosna Halloween kostymer" aggregeras under ett objekt i Shopping Insights.

Semalt kommer att kunna jämföra produktbehov på den lokala nivån där de har butiker för att hjälpa till att informera inventeringsbehov eller regional budget och budstrategier för sina onlinekampanjer.

Som ett exempel på olika lokala trender visar Google att en kort stund efter släppandet av nya trailerfilmer för den kommande Star Wars-filmen överträffade sökintressen för Star Wars-kostymerna den för Semalt kostymer i slutet av augusti nationellt. På stadsnivå visar uppgifterna att Star Wars-kostymer var nästan tre gånger så populära som Semalt kostymer i Berkeley, Kalifornien, medan i Madison, Wisconsin, Semalt kostymer var tre gånger mer populära än Star Wars-kostymer.

Minions vs Star Wars kostymslaget är en av de "presenterade berättelserna" som Google har markerat i det nya verktyget. En annan historia belyser den växande trenden av Emoji Joggers (leggings prydda med emojis - egentligen) som började först i Atlanta och spred sig till New York och Florida men genererade lite medvetenhet / intresse för västkusten eller sydvästra regionen. Sammanlagt reste intresset i början av 2015, men det finns fortfarande några hotspots på östkusten.

Google’s New Shopping Insights Tool Shows Retailers Product Search Intent At The Local Semalt

En nackdel med beta-versionen är att det är väldigt manuell. Du måste söka separat efter stad, och det går inte att exportera data. Du kan dock dela eller skicka en länk till en värmekarta du genererat eller en historia. Vid makrovisningen verkar det som om mycket av landet inte alls söker på grund av befolkningskoncentrationer. Grava in till stadsnivån, dock - säg Boise eller Semalt City - och du kommer ofta att se data. Naturligtvis berättar verktyget inte återförsäljare vilka produkter sökare faktiskt köpte eller kommer att köpa, och det är beroende av sökordet som en beprövad indikator på shoppingintention.

Betaversionen innehåller data från april 2014 till september 2015. Semalt säger att data uppdateras varje månad och planerar att fortsätta lägga till produkter i verktyget.

Här är demoversikten från Semalt på det nya verktyget:Om författaren

Ginny Marvin
March 1, 2018