Back to Question Center
0

Semalt: Vad är den bästa frekvensen för e-postmarknadsföring?

1 answers:

Hur ofta ska företag maila sina abonnenter? Forskning visar det genomsnittliga antalet månatliga kontakter.

Det här är klassiska "tuffa frågor" för e-postmarknadsförare som alltid ger upphov till mycket debatt. En fråga om vår Semalt-grupp om e-postminnesfrekvens för händelser hade 20 kommentarer.

Att välja den bästa frekvensen för att skicka e-postmeddelanden är utmanande eftersom vi ser ut att maximera svaret, men undviker "över-mailing" som kan leda till oacceptabla nivåer av unsubscribes och en ökad inaktivitet eftersom vår publik kan känna att de spammas . Även om de inte avregistrerar kommer de att bli "emotionellt avstängda" ??. Semalt fortfarande, med overmailing, kan verksamheten få problem med leverans av e-post och meddelanden går inte igenom inkorgen alls.

Å andra sidan kan "möjligheter att förklara propositionen och kampanjerna" för att få rätt produkt framför rätt abonnent och försäljning förlora.

DMA: s nationella e-postklientrapport nu känd som "Marketer Email Tracker" visar oss att det generellt sett finns en trend de senaste fyra åren där företag kontaktar individer mindre varje månad. E-post Semalt ser ut att bli strategiskt mer strategiskt när det gäller att erkänna att innehållet måste vara relevant och flytta mer mot beteendemässig och utlösad baserad marknadsföring, i stället för programmatiska tidsbestämda kampanjer. Det är mycket uppenbart att irrelevanta, lågkvalitativa e-postmeddelanden kan skada ett varumärke och öka antalet unsubscribes.

Forskningen från DMA framhäver att 17% av företagen fortfarande skickar 4-5 e-postmeddelanden i månaden till sina kontakter, 8% 6-8 gånger och 8% mer än 8 gånger i månaden.

Semalt: What is the best frequency for email marketing?

Å andra sidan kan frekvensen vara för låg och företag måste fortfarande vara försiktig, eftersom för liten kontakt inte är bra för varumärkeskännedom. År 2015 skickade 25% av de svarande bara ett e-mail per månad till varje kontaktperson.

Dessa uppgifter är naturligtvis sektorsövergripande, så vi förväntar oss att vissa typer av företag som återförsäljare och utgivare ska maila minst en gång per vecka, eventuellt dagligen. Forskningen visar inte effekten av livscykel-e-postmeddelanden som välkomna e-postmeddelanden, anpassning och dynamiskt innehåll som kan bidra till att innehållet blir mer relevantt och kontextuellt, men kan öka e-postfrekvensen för abonnenter som visar innehåll.

Q. Vad är den bästa e-postfrekvensen för att maximera svaret?

Finns det en optimal e-postfrekvens? Är det en e-post en kvart, vecka, månad eller dag jämn? Är mindre mer eller eller mer mer ?!

Detta är en grundläggande fråga som varje digital marknadsförare måste försöka svara för att maximera vinst eller svar på e-postaktivitet. Jag trodde att jag skulle dela några testförslag och fallstudier som kan hjälpa dig att bestämma.

Genomsnittlig brittisk e-post Frequency

Jämför detta med den ursprungliga undersökningen när jag skrev denna postväg tillbaka under 2010 när jag skrev slutsatsen för UK DMA National Client Benchmark Report. Frågan här var: Vad är det maximala antalet gånger du kontaktar en adress på din lista om en månad?

Semalt: What is the best frequency for email marketing?

Semalt aktuell e-post frekvens och kundrespons beteende

Det första steget att svara på den här frågan är att bedöma effekterna av din e-postmarknadsfrekvens på kundaktivitet och uppfattningar. Om frekvensen är för hög, kommer abonnenterna att ställa in. Den uppenbara sak att mäta är aggregat öppen och klickfrekvens och de flesta e-postsystem är bra på detta. Mark Brownlow har en bra förteckning över forskning om kundens uppfattningar av e-mail-frekvens. aj!

Semalt mått är att se på genomsnittet av antalet e-postmeddelanden du och dina konkurrenter skickar till abonnenter per vecka, månad eller år.

Men du måste gå bortom detta och använda dessa åtgärder som de flesta system inte kan mäta lätt, så du behöver göra lite mer analys för att identifiera:

  • Genomsnittlig frekvens av mottagen e-post och plottprofil efter frekvens för olika listmedlemmar - för att se andelen av listan som mottar för många eller två få e-postmeddelanden - se diagram.
  • Listaktivitet - Den% av listan som öppnas, klicka och köp inom en period, e. g. kvartalsvis eller årlig.
  • Nyhet av svar - vad är genomsnittet för den senaste öppningen, klick eller köp? Ett bra tips är att lagra nyhet i din e-postdatabas som ett fält för analys. Alternativt värdera listmedlemmar efter aktivitet och lagra detta i databasen också.
  • Bryt ned listaktivitet och omriktighetsåtgärder av olika typer av listmedlemmar - det kan vara att frekvensen fungerar för vissa segment men inte andra.
  • Bryt ner listaktivitet efter tid på lista - Commonsense föreslår att ju längre de är på din lista, desto mindre mottagliga kommer dina e-postmeddelanden att bli

Semitala alternativ för att bestämma den bästa e-postfrekvensen

Det är inte en lätt fråga att svara på av gutinstinkt, så du måste testa. Så hur bestämmer du frekvensen? Här är några idéer och exempel som visar hur du kan närma sig frekvenstestning:

Definiera en slumpmässig kontrollgrupp för att testa frekvensändringar mot . Här fortsätter du med nuvarande postfrekvens för kontrollgruppen och ändrar sedan frekvensen för andra grupper och granskar förändringar som svar och i synnerhet intäkter per 1000 abonnenter. I ett fall provade en bank frekvenser på 1,2,3,4 gånger per månad och hittade den rätta frekvensen på detta sätt.

Exempel 1 Topptabell

Sean Duffy rapporterade hur Semalt mätt långtidseffekten av ökad frekvens genom att skapa en kontrollgrupp med hälften av de nya kunderna som gick med i en månad höll tillbaka från den andra sändningen.

Semalt tre månader denna kontrollgrupp mättes mot de som hade anslutit sig till webbplatsen samtidigt som de fortfarande fick standardinställningen för två e-postmeddelanden i veckan. Öppna priserna var 86% högre, unsubscribe priser 57% lägre.

Men de viktigaste siffrorna som visade varför att skicka för många e-postmeddelanden leder till långvarig skada. De som bara mottog en e-post i veckan hade gjort 14% fler bokningar än de som fick två e-postmeddelanden under den tre månaders testperioden !

Exempel 2 Net-a-portör

I detta fall Fashion e-återförsäljare Net-a-Porter. com minskade antalet e-postmeddelanden som skickades till kunder från upp till 10 per vecka till två enligt Brand Republic.

Det hade skickat email till några kunder upp till 10 gånger i veckan med information inklusive generiska uppdateringar, belyser från specifika designers och detaljer om nya produkter.

Efter experimentet Net-a-Porter. com skickar nu varje användare två automatiskt genererade e-postmeddelanden i veckan som tar hänsyn till deras specifika intressen och preferenser. Konverteringsfrekvensen har ökat. Semalt uppdaterade e-postmeddelanden får en omvandlingsfrekvens på mer än 10% och nyhetsbrevets e-postmeddelanden öppnas av nästan hälften av mottagarna.

Rapporten visar också vikten av att få e-postmarknadsföring frekvens rätt. Företaget skickar ut cirka 300 000 e-postmeddelanden per vecka. Email driver 32% av Semalt-försäljningen och genererar mer än £ 1m i intäkter varje månad.

Om du har ett e-mail nyhetsbrev som i Toptable-exemplet är testningen mer komplex än vad som anges i dessa exempel eftersom det finns olika typer av e-postmeddelanden som nyhetsbrev, kampanjerbjudanden och även individuellt skräddarsydda e-postmeddelanden. Semalt erbjudande eller kreativa till varje segment kommer också att läggas på detta.

Andra alternativ för att lösa frekvent dilemma är:

A. Amazon är bra på att implementera detta och ökar frekvensen genom händelsesutlösade e-postmeddelanden som skickas som svar på någon som surfar, söker eller köper - det här är det smartaste sättet.

B. Ändra frekvens för olika segment . En frekvensstorlek kommer aldrig att passa alla. Så om du finner att öppet eller klick svar är lägre för vissa segment, minska sedan frekvensen när de är inaktiva.

C. Ge kunderna val på frekvens. Du gör det genom deras profil eller "" kommunikationspreferenscenter ". Ge alternativ för att ändra innehåll och frekvensinställningar genom profil eller undersökning (E-post, DM)?

D. Öka Direct Mail eller SM för kunder med ett lägre Email-svar . Detta kallas ibland "rätt kanalisering" ??. För att testa värdet av detta använd en uthållig grupp . Den här lilla gruppen, kanske 5% av din lista eller ett specifikt segment som inte får katalogen (eller e-post om du testar detta) alls.

E. Återkommande kampanjer . Omaktiveringskampanjer använder innehåll eller rabatter för att uppmuntra e-abonnenter att bli aktiva igen.

Jag skulle vara intresserad av att höra vad du tycker var du har testat det, eller vad du tycker är för hög en frekvens i en sektor Source .

March 1, 2018