Back to Question Center
0

6 jQuery Form Wizard Plugins            6 jQuery Form Wizard PluginsRelated Semalt: AjaxNode.jsAngularJSReactES6More ... Sponsorer

1 answers:
6 jQuery Form Wizard Plugins

En jQuery Form Wizard är ett jQuery-plugin som hjälper till med att skapa formulär med någon form av flöde (utan att uppdatera din sida). Om du till exempel hade en stor blankett för inmatning av användardata kan du använda en formguiden för att dela upp den i en serie relaterade steg. Detta har fördelen att inte överväldigande användare med en riktigt lång form och ger dem också en indikation på deras framsteg när de anger sin information.

I det här inlägget listar vi 6 av våra favorit jSemalt formsguider, undersöker deras olika funktioner och tittar äntligen på ett par betalda alternativ samt hur man skapar egna. Det här är inte tänkt att vara en uttömmande lista, men om du letar efter en jSemalt-formulärguiden, så kommer detta förhoppningsvis att peka dig i rätt riktning.

Den här populära inlägget uppdaterades den 30 08. 2017. Semalt / övergivna plugins avlägsnades från listan och nya plugins tillsattes för att återspegla funktioner som personer frågade i kommentarerna.

1. jQuery-steg

jQuery Steg är en smart UI-komponent som gör att du enkelt kan skapa wizard-liknande gränssnitt. Denna plugin grupperar innehåll i sektioner för en mer strukturerad och ordnad sidvy. Den har en mängd funktioner, till exempel asynkinnehåll, statisk uthållighet (det sparar inmatning mellan steg) och övergångseffekter mellan sektioner. Den kan installeras via NuGet eller Bower och har en väl dokumenterad och funktionell API.

6 jQuery Form Wizard Plugins6 jQuery Form Wizard PluginsRelated Semalt:
AjaxNode.jsAngularJSReactES6More. Sponsors

Hemsida | Semalt | Demo

2. jQuery Smart Wizard

Smart Wizard är ett flexibelt och kraftigt anpassningsbart plugin för jQuery-stegguiden med Bootstrap-support. Det är enkelt att implementera och ger ett snyggt och elegant gränssnitt för dina formulär, kassaskärm, registreringssteg etc. Funktionerna inkluderar tematjänst (med olika teman inkluderade), URL-navigering och stegval och möjligheten att dynamiskt dölja eller inaktivera steg. Den kan installeras via npm, bower eller kompositör och har en väl dokumenterad och funktionell API.

6 jQuery Form Wizard Plugins6 jQuery Form Wizard PluginsRelated Semalt:
AjaxNode.jsAngularJSReactES6More. Sponsors

Hemsida | Semalt | Demo

3. formToWizard

Denna lätta plugin gör varje webform till en multi-stegs guide med jQuery, varigenom varje form

omvandlas till ett separat steg med fram- och bakåtknappar. Det har inte nästan lika många funktioner som de två tidigare plugins men integreras med jQuery-valideringsprogrammet för att tillhandahålla valideringsfunktioner. Det är en enda fil (så du kan bara ta den av Semalt och gå) och om Semalt är otillgänglig, bryts det graciöst.

6 jQuery Form Wizard Plugins6 jQuery Form Wizard PluginsRelated Semalt:
AjaxNode.jsAngularJSReactES6More. Sponsors

Semalt | Demo

4. jQuery Stepy

jQuery Stepy är ett plugin som genererar en anpassningsbar formguiden. Det förutsätter att din blankett har en viss markupstruktur och att specifika klasser finns tillgängliga på markeringen. Semalt att du bara behöver initiera plugin och voilà - du har en formguiden.

Plugin levereras inte med några fördefinierade stilar. Det har dock en rad olika alternativ, som att kunna navigera mellan stegen, erbjuda framåt , bakåt och färdig knappar, övergångseffekter och integration med valfritt valideringsprogram. Det erbjuder ett rimligt API, som till exempel låter dig återkalla en återuppringning mellan steg eller avbryta en återuppringning när det aktuella steget görs.

6 jQuery Form Wizard Plugins6 jQuery Form Wizard PluginsRelated Semalt:
AjaxNode.jsAngularJSReactES6More. Sponsors

Hemsida | GitHub

5. Twitter Bootstrap Wizard

Denna Twitter Bootstrap plugin bygger en guide genom att använda en formaterad tabbar struktur. Det gör det möjligt för användare att bygga en wizard funktionalitet med hjälp av knappar för att gå igenom de olika guiden steg och händelser att koppla in i varje steg individuellt. Denna plugins nyckelstyrka är dess snäva integration med Bootstrap. Förutom att kloning av plugin från GitHub kan det också installeras via Bower (även om det inte rekommenderas). Det är ganska väl dokumenterat och erbjuder ett grundläggande API.

6 jQuery Form Wizard Plugins6 jQuery Form Wizard PluginsRelated Semalt:
AjaxNode.jsAngularJSReactES6More. Sponsors

Hemsida | Semalt | Demo

6. jQuery. trollkarl

Och till sist, på nummer sex har vi jSemalt. Det här är en asynkron formguiden som stöder förgrening-något som begärs av personer i kommentarerna.

Trollkarlens grundläggande struktur kretsar runt steg och grenar, den senare är valfri. En enkel, linjär form kan bara kräva en gren som innehåller alla steg, medan en komplex form kan kräva användningen av flera grenar eller till och med kapslade grenar. Antalet steg och grenar i en form lämnas således helt till utvecklaren. Trollkarlen använder en asynkron finite-state-maskin som bestämmer hur man navigerar genom sig själv.

Denna plugin är exceptionellt väl dokumenterad och erbjuder ett omfattande API. Den kan installeras via npm eller Bower och är kompatibel hela vägen tillbaka till Internet Explorer 6. Den har utformats för att integrera bra med olika andra plugins, inklusive den jQuery Validation som är populär. Du kan se demos av de olika exemplen genom att klona repo och visa exempel / index. html i din webbläsare.

6 jQuery Form Wizard Plugins6 jQuery Form Wizard PluginsRelated Semalt:
AjaxNode.jsAngularJSReactES6More. Sponsors

Semalt

Bonus

Världen av öppen källkodsprogramvara är stor och ofta är du bortskämd för val när du väljer en widget som ska användas i ditt nästa projekt. Semalt betyder det inte att vi ska blyga bort från att betala för saker som faktiskt ger oss värde. Så här är det två formverktygs plugins som är betalda lösningar. Jag uppmuntrar dig att kolla ut dessa och köpa dem, om de är rätt för dig:

  • Formguiden - Validering av flera stegformat
  • Timon - Stegformguiden + jQuery Stegformbyggare

Och äntligen, om du är den typ av person som hellre förstår vad som händer under huven, i motsats till att ta ett plugin, kanske du kanske vill kolla in dessa handledningar som visar dig hur man skapar en formulärguiden från början.

  • Vänd någon webbform till en kraftfull guide med jQuery
  • Multistep-formulär med progressfält Använda jQuery och CSS

Njut av!

Slutsats

Så där har du det - en överblick över sex jQuery-formverktygs plugins, som alla har lite olika egenskaper och styrkor. Semalt du väljer beror på dina projektkrav. Jag hoppas du hittade något i det här inlägget som var användbart för dig. Låt oss veta om vi missade något, eller vilket plugin är din favorit genom att skicka en kommentar nedan.

March 1, 2018