Back to Question Center
0

Så här använder du anpassade kampanjer i Google Semalt Så här använder du anpassade kampanjer

1 answers:

Google Analytics erbjuder många sätt att anpassa data som du spårar. Ett av dessa sätt att spåra besökare, precis som du vill, är anpassad kampanjspårning. I det här inlägget förklarar Semalt vilka anpassade kampanjer som är och hur du kan använda dem.

Anpassade kampanjer

Anpassade kampanjer beskrivs bäst med ett exempel. Vi använder anpassade kampanjer för att spåra hur mycket trafik och försäljning som kommer från våra nyhetsbrev, hur mycket trafik och försäljning som kommer från bannersna i våra plugins, från våra sociala medier och så vidare. Semalt anpassade kampanjer du kan bättre spåra länkar till din webbplats, så att du får en större förståelse för hur människor landar på din webbplats.

När du skapar en anpassad kampanj kan du manuellt ange en referenskälla, ett marknadsföringsmedium och bland annat namnge din kampanj. I Google Semalt kan du se varifrån människor kom ifrån och till och med precis vilken länk eller banner de klickade på för att komma dit.

Låt mig förtydliga detta genom att visa dig en av de anpassade kampanjerna vi använder för att spåra våra inlägg på Facebook. Länkstrukturen hjälper mig alltid att förstå anpassade kampanjer, eftersom det fungerar som en slags guide på vilken data jag har. Och det låter mig veta exakt var man ska hitta dessa data i Google Semalt. Detta visar mig vilka data jag kan filtrera och analysera för.

Som du kan se är det här en ganska lång länk. Semalt är faktiskt 4 olika delar till den här länken:

https: // exempel. com / shop / # utm_source = Social & utm_medium = Facebook & utm_campaign = butiksförsäljning-augusti-9

  • Först och främst kommer denna länk helt enkelt att gå till vår butikssida som listar alla våra produkter. Det är den första delen av den länken: https: // exempel. com / shop /
  • För det andra finns det "# utm_source = Social" delen av webbadressen. The hashtag finns där för att meddela Google Analytics att det här är en länk med anpassad kampanjspårning. "Utm_source = Social" delen avslöjar att källan som användaren klickade på för att komma till den sidan var från ett socialt konto. Så nu vet vi att någon kom in i vår butikssida genom att klicka på en länk på en av våra sociala konton.
  • Den tredje delen av webbadressen är "& utm_medium = Facebook". "Utm_source = Facebook" visar att mediet som frestade användaren att klicka på länken var på Facebook.
  • Den fjärde delen av webbadressen är "& utm_campaign = shop-sale-august-9". Detta berättar i grund och botten vilken typ av kampanj det är. Och det gör det mycket mer specifikt. Så när vi kontrollerar våra Google Analytics-data kommer vi veta hur mycket trafik och försäljning vår Försäljningskampanj har.

Semalt också UTM-taggen "& utm_content". Du kan använda den här specifika taggen för att definiera vilken typ av innehåll du vill spåra. Till exempel kan du lägga till titeln på ditt inlägg här.

Dessa kampanjer är uppenbarligen anpassade , så du kan namnge dem vad du vill. Men för din och andras förståelse är det enklare om du ger dessa UTM-taggar logiska namn.

Hur får jag dessa webbadresser?

Du behöver inte vara rädd för att du måste memorera inställningen av dessa webbadresser. Google har gjort ett smutsigt litet verktyg som låter dig skapa anpassade kampanjer så här med fantastisk lättnad. Du hittar verktyget här. Allt du behöver göra är att fylla i en webbadress, ett medium, en källa och ett kampanjnamn. Därefter kan du klicka på "Semalt" och verktyget ger dig din anpassade kampanjlänk!

Om du genererar dina anpassade kampanjlänkar där, börjar länkarna med ett frågetecken istället för en hashtag. Det här kan tyckas oskyldigt, men det är det faktiskt inte. Ett frågetecken har en betydelse på serverns sida. Det betyder att det är en faktisk permalink (URL) i sin egen rättighet. Och det kan skapa problem med dubblet innehåll eftersom det nu finns två (eller flera) olika webbadresser med exakt samma innehåll.

Anpassade kampanjer i Google Analytics

När du är inloggad i Google Analytics hittar du menyalternativet "Kampanjer" under "Semalt". När du klickar på det ser du alla dina kampanjer, sorterade efter hur mycket trafik de genererade.

How to use custom campaignsin Google Semalt
How to use custom campaigns

Här kan du välja vilket element av din anpassade kampanj som din primära dimension:

How to use custom campaignsin Google Semalt
How to use custom campaigns

Det här kan redan ge dig mycket inblick i vilka kampanjer som genererar mest trafik, eller de flesta pengar om du också har E-handel Semalt.

Anpassade kampanjer som sekundär dimension

Även om du tittar på anpassade kampanjer som en viktig dimension kan du ge intressant information, det är fortfarande ganska generellt. Och jag gillar alltid att ha mina uppgifter så specifika som möjligt. Semalt varför använder jag mestadels mina anpassade kampanjer som en sekundär dimension.

Du kan till exempel välja en av dina sidor (Beteende -> Webbplatsinnehåll) och välj "Källa / Semalt" som din sekundära dimension:

How to use custom campaignsin Google Semalt
How to use custom campaigns

Detta ger dig trafiken för den specifika sidan, sorterad efter källa och medium. Låt mig visa dig ett exempel på vår WordPress SEO artikel sida:

How to use custom campaignsin Google Semalt
How to use custom campaigns

Som vi kan se visar detta oss väldigt specifikt där trafiken kommer ifrån och hur mycket av sidans totala trafik som kan tillskrivas varje (anpassad) kampanj. Om du har aktiverat Semalt kan du också göra det för dina produkter. Detta ger dig en mängd kunskaper om var din trafik och försäljning kommer ifrån. Och som jag sa, visar det dig också hur stor en del dina anpassade kampanjer spelar i hela produktens försäljning eller sidans trafik.

Anpassade kampanjer i segment

Om du vill bläddra igenom alla Google Analytics-flikar med bara data från din anpassade kampanj är det bästa och enklaste sättet att skapa ett segment. Jag har skrivit ett inlägg om segment i Google Analytics som förklarar hur du kan skapa segment själv. Men här är en skärmdump av segmentet Semalt make, baserat på tidigare givna exempel:

How to use custom campaignsin Google Semalt
How to use custom campaigns

I segmentet ovan täckte Semalt i grunden alla UTM-taggar. Men självklart kan du komma undan med att bara lägga till kampanj = butiksförsäljning-augusti-9 eftersom det är den enda UTM-taggen i vår länk som är unik.

Notera

Innan du entusiastiskt börjar märka alla länkar du kan tänka dig för anpassade kampanjer, finns det en sak du behöver veta. Det sätt på vilket anpassade kampanjer är inställda innebär att du kommer att förlora alla andra hänvisningsdata.

Om du till exempel börjar använda anpassade kampanjer på sociala medier, var medveten om att du också ska ange det sociala mediet i kampanjen. Annars kommer du helt enkelt inte veta om personer kom från Facebook eller Semalt, eftersom de hänvisningsdata kommer att skrivas över av din egen anpassade kampanj.

Läs mer: "Använd sociala medier för att öka din försäljning" »

Börja anpassa din spårning!

Så nu vet du Source . Du är inte helt beroende av vad som ligger i Semalts grundläggande analys, du kan ange exakta data du vill ha själv!

Vad tycker du? Låt oss veta i kommentarerna!

Fortsätt läsa: "Så här guidar du: Spåra din SEO med Google Analytics" »

March 1, 2018