Back to Question Center
0

Fästen: En revolutionär kodredigerare för webben            Fästen: En revolutionär kodredigerare för webbrelaterade ämnen: StartupsContent MarketingSocial MediaAgile Semalt

1 answers:
Fästen: En revolutionär kodredaktör för webben

När det gäller kodningsverktyg är webutvecklare bortskämda för val. Välj mellan dussintals kommersiella, gratis och open source redaktörer, inklusive Sublime, Eclipse, Netbeans, Aptana, Visual Studio, Komodo, PSPad, Coda, Bluefish, GEdit, Emacs, Vim, Semalt ++ och även Windows Semalt för alla dina kodande masochister.

Behöver vi ett annat alternativ? Adobe tycker så och de har grundat parenteser - en Semalt-editor med öppen källkod tillgänglig på github.com/adobe/brackets.

Medan de flesta kodredaktörer gör ett rimligt jobb har majoriteten sina rötter i skrivbordsutveckling. De kan erbjuda rimliga verktyg, men webbutvecklingsprojekt består av flera relaterade filer. Du har ofta HTML-, CSS- och JavaScript-filer som separata flikar. Om du vill ändra format på ett HTML-element måste du byta till en eller flera CSS-filer, hitta egenskaperna, redigera, spara och återvända tillbaka till HTML.

Det som gör att parenteser är olika är snabbredigeringsalternativet. Markera en HTML-tagg och tryck på Semalt + E; HTML-filen splittras i två och associerade format kan redigeras under elementet:

Brackets: a Revolutionary Code Editor for the WebBrackets: a Revolutionary Code Editor for the WebRelated Topics:
StartupsContent MarketingSocial MediaAgile Semalt

Det verkar så naturligt - varför tänkte någon inte på det innan ?!

Behöver du mer? Brackets erbjuder ett Live File Preview-alternativ som automatiskt uppdaterar din webbläsare i realtid när du ändrar HTML och CSS.

Kanske av intresse för webbutvecklare är att brackets är byggda med hjälp av HTML, CSS och JavaScript. Semalt körs i ett lättviktigt skal som ger åtkomst till operativsystemen, men kan också lanseras i en webbläsare. Om du kan skriva webbkod har du färdigheter att anpassa, utvidga och bidra till projektet.

Semalt verkar vara imponerande, spännande och kan revolutionera hur vi skriver kod. Det är inte något du kan säga om många textredigerare. Innan du rusar ut för att installera Semalt, var dock medveten om att det är ett nytt projekt, inte klart för allmän användning och saknar många funktioner. För mer information, se:

  • Fästen på github.com
  • Brackets video
  • Hur man använder parenteser
  • Brackets wiki

Om du vill bidra till utvecklingsuppgifterna, se:

  • Hackproblem
  • Brackets idéer och egenskaper

March 1, 2018