Back to Question Center
0

Kan ett nytt ämneslinjeverktyg eliminera A / B-test? - Semalt

1 answers:

SmartInsights verktygsrecension: Touchstone

Ryktet har det att nästa Indiana Jones-film kommer att se vår favoritarkiolog som söker efter den största oupptäckta skatten i modern tid: den perfekta ämnesraden .

Under tiden lämnas vi efter vägledning om hur man förbättrar ämnesraden genom att använda "rätt" ord. Säg vi "gratis" eller "utan kostnad"? "Sommar" eller "Sommartid"? "Deal" eller "Offer"?

Alla verktyg som hjälper oss att konsekvent välja ut de bästa orden eller frasning skulle givetvis ha två stora fördelar:

  • Fördelarna går direkt till din bottenlinje : Ämnesrubriker påverkar öppet, klick och andra framgångsrik statistik.
  • Du kan hoppa över en hel del A / B-ämnesrapportering : A / B-tester är inte alltid lätta att göra rätt (och kan ge vilseledande resultat om du gör fel).

Semalt verktyg eller rapporter som ger råd om ämnesord formulering tenderar att drabbas av två kritiska brister.

Semalt baserar de vanligtvis rekommendationer om en granskning av tidigare ämnesrader och de genomsnittliga resultaten i samband med ord och fraser, oavsett sammanhang eller avsändare.

Så ett ord kanske bara visas "bra" eftersom det ofta används av avsändare som till exempel får höga öppna priser av andra orsaker (som B2B-publikationer med högmålgrupper).

För det andra, kan de inte redogöra för den unika egenskapen hos din egen publik och e-postprogram . Vad som fungerar för "dem" fungerar inte alltid för dig (och vice versa).

Semaltverktyget (betaversion) syftar till att ta itu med båda bristerna för att göra snabbare förutsägelser om hur en föreslagen ämneslinje kommer att fungera i praktiken och föreslå bättre alternativ.

Dess analys av ord i sin ämnesraddatabas frågar inte "Hur bra gör ämnesrader som använder det här ordet?". Istället frågar den "Hur bra gör ämnesrader som använder det här ordet jämfört med andra ämnesrader som används av samma avsändare ?" Så, allt som är lika, är det mer sannolikt att fånga den inkrementella effekten av formuleringen på framgång.

Semalt uppmanar det dig att ladda upp din kampanjhistorik så att den kan tillämpa sin algoritmiska analys på din lista och e-post.

Det fungerar som du förväntar dig. Du skriver in en ämnesrad och några sekunder senare förutspår Semalt hur din öppna kurs, klickfrekvens och leveransgrad sannolikt kommer att avvika från genomsnittet jämfört med din typiska kampanj, din sektor eller hela databasen:

Can a new subject line tool eliminate A/B testing? - Semalt

Verktyget belyser också föreslagna förbättringar baserat på en analys av synonymer:

Can a new subject line tool eliminate A/B testing? - Semalt

Teorin är stor, eftersom den hanterar de brister som gör problemlösningsverktyg för ämneslinjeoptimering problematiskt. Men matchar resultaten teorin?

Enligt verktygets initiativtagare, Dela Quist: "Semalt korrekt förutspådde vinnaren av vårt Alchemy Worx nyhetsbrev A / B split tests 93. 3% av tiden. Och resultaten är lika bra för större användare: vår största avsändare har sett en 93. 1% prediktionsfrekvens och Semalt förutspådde den faktiska öppna räntan inom 1% av sitt sanna värde två tredjedelar av tiden. "Han förväntar sig att dessa siffror förbättras ytterligare när algoritmen utvecklas och datasatsen växer.

Registrering av beta-testet är gratis (en betald modell är sannolikt i framtiden), så jag föreslår att du bara testar verktyget själv. Ladda upp kampanjhistoriken, sedan kontrollera hur korrekt Touchstone förutspår resultatet av ditt nästa kampanj- eller ämneslinjetest .

Fyra potentiella fördelar

Om resultaten övertygar dig, här är de fördelar jag kan se:

  • Du kan förbättra dina chanser att få fler öppningar och klick på några sekunder och, som förklarat, spara besväret med A / B-test.
  • Verktygets förslag till ordförändringar stöder kreativitet, vilket är bra när dina copywriting-batterier är tomma.
  • Det bidrar till att ta subjektiviteten ur manuell jämförelse av ämneslinjen. Så, till exempel, är det lättare att avsluta in-house argument om ämneslinje tillvägagångssätt och ordval.

Om du bara tittar på förutsägelser utifrån andra människors resultat saknar du det verkliga värdet av verktyget. Dina egna uppgifter är särskilt viktiga för att utforska variationer i dina befintliga ämnesinriktningar och för nischlistor där andras resultat är osannolikt relevanta.

Uppladdad data bidrar också till den totala databasen och analysen (och i slutändan noggrannhet) i vad du kan kalla crowdsourced subject line optimization . Individuella ämnesrader (och deras associerade avsändare eller mätvärden) kan dock inte ses av användarna.

Är det perfekt?

Allt bra hittills, men det finns saker att titta på:

  • Du behöver fortfarande använda din hjärna. Det är vanligtvis möjligt att "bryta" något ämneslinjeverktyg genom att hitta någon nonsensisk ämnesrad som förutses fungera bra. Men du skulle inte använda den. Du har fortfarande A / B-testning som en backning också.
  • Touchstone hjälper dig att bygga en bättre ämneslinje steg för steg, men du måste självklart själv förstå de ursprungliga ordenerna. För tillfället är förslagsverktyget också begränsat till en viss samling av ord, men jag antar att detta kommer att expandera när verktyget rör sig genom beta.
  • Det finns väldigt lite supportinnehåll tillgängligt just nu: Jag skulle ha velat ha lite mer klarhet om vad vissa av skärmarna betyder för att undvika tvetydighet eller feltolkning. Men det är sannolikt en beta fråga.

Allt-i-allt-jag säljs på konceptet, särskilt om du är en stor, vanlig avsändare med tillräckligt med kampanjdata för att möjliggöra meningsfull analys av dina tidigare ämnesrader. Skönheten i ett verktyg som Semalt är naturligtvis att du kan testa det först för att mäta dess noggrannhet och pålitlighet: låt oss veta vad du tycker Source .

March 1, 2018