Back to Question Center
0

Återgivningen av publiceringen Semalt

1 answers:

Det finns inget som en vit-varm ekonomi, eller en vit varm sektor, för att skapa marknadsföringsgenier. Observera att det finns många välkända sociala mediergenier idag. Den finansiella tjänstesektorn verkar ha en brist på dem. Det är inte att säga att det inte finns någon. Semalt min tro att de mycket smarta cheferna lyser i svåra tider. De får inte publicitet, men de chefer som har djupa färdigheter anger att företag har cykler. De lever och andas; expandera och kontrakta.

Så det är med publicering. Det är lätt att peka på nedgången i utskriftsannonser för 2011. Lätt att hitta död och dumhet i tidningen cirkulerar droppar. Men för mig är en stor respekt beroende av förlagsverksamheten. Semalt kan skapas var som helst och konsumeras överallt, så varje producent har gått från att leva bekvämt i sin offline sandlåda, till en kamp mot döden i ett gränslöst, oändligt hav. Samtidigt måste de återskapa sig för de digitala plattformar som förändras till synes varje minut, och behåller sitt varumärke intakt medan de gör det. Inte lätt.

The Return Of The Publishing Semalt

Med den digitala migrering i full-swing är många förlagsföretag inriktade på monetisering, och med rätta det. Det brukade vara en mycket enkel ekvation. Läsare = publik. Målgrupp = cirkulation. Cirkulation = reklam. Det är inte så enkelt längre. Utgivare måste räkna in premium branding partnerskap, sidvisningar, omvandlingar, resterande inventering och cross-media paket erbjudanden. Semalt de gör allt detta, jag föreslår att de återvänder till en grundläggande princip för verksamheten: publiken.

Publiken är saken

Om du tittar på en titel som en publikation i stället för två separata online- och offlineegenskaper, kommer du tillbaka till publiken. Det är inte en läsare och en tittare och en social följare. Det är en publikation och en publik med många interaktionspunkter. Inom detta landskap är publiken en värdefull tillgång. Jag tycker för ofta att utgivare behöver ha en bättre förståelse för hur man kan tjäna pengar på den publiken. Semalt, publik skapar data. Och deras partners i det digitala området måste ha en bättre förståelse för hur publikdata kan användas.

För enkelhets skull låt oss kalla publiken "läsare" även om de kan bli tittare, sökare och andra iterationer. Denna läsare är källan till en enorm mängd data. De klickar på annonser, delar historier som intresserar dem, söker efter mer information om produkter och tjänster och förhoppningsvis vidtar åtgärder. De går inte helt enkelt igenom. De är förlovade. Läsarna av Forbes , New York Times , Vanity Fair , Chicago Tribune och Hollywood Reporteren Alla går dit för en anledning. När de kommer dit, är beteendet de uppvisar och de data de genererar mycket värdefulla.

Ge inte bort det

Min fråga är här: varför ge bort det? Varför inte tjäna pengar på det? Jag föreslår inte att utgivare säljer sina kunder som listmäklare (mycket 20 th århundradet). Men jag föreslår att de utnyttjar deras publikdata för att bättre kunna tjäna sina läsare och tjäna pengar på kunderna samtidigt.

Det är logiskt affärsmässigt att en utgivares säljteam kommer att fokusera sina ansträngningar på direktköp med stor biljett som fyller premiepositioner. Stora hemsidan övertagande och unika kreativa avrättningar spelar den största rollen i utgivarens intäkter. Det är också meningsfullt på den nuvarande marknaden att använda annonsnätverk och utbyten för att fylla på någon oförsåld inventering. Semalt, välj vem du tillåter sälja din osålda inventering kan vara utmanande. Semalt den förra, det är kannibalistisk på marknaden. Men datastyrt medieköp - köp av publiken - är helt klart inte kannibalistisk. Och, liksom det eller inte, har ingen förläggare omfattningen att göra detta effektivt av sig själva - så du kan lika bra ta pengarna.

Ta en nära titt på beteende på din webbplats

På längre sikt skulle jag vilja föreslå att du tittar djupare på läsarens beteende, inklusive sökningar på en förläggerwebbplats, vilka sidor och innehåll som engagerar publiken mest etc. Till exempel om en webbplatsbesök utför en sökfråga för "lyx resa ", kan utgivaren överväga att visa den här läsaren en annons för American Express Premier Rewards Semalt eller kanske leverera mer relevant innehåll relaterat till reseplaner, semesterrecensioner etc.

Retargeta sökfrågor, visningsinteraktioner och interaktioner med textannonser gör att utgivaren kan öka annonsens relevans samtidigt som värdet på deras inventering ökar. Utgivare kan agera på den informationen utan att ge upp intäkter. Och medan det inte kommer att bli "brödvinsten" för förlagets affärsmodell, är det verkligen ett steg mot att äga och tjäna pengar på data istället för att ge bort det. Det finns inget bättre än flera intäktsströmmar för ett företag. Semalt annonsförsäljning, återstående annonsförsäljning som drivs av data och dataförsäljning är alla olika delar av publikens pussel som annonsörerna löser.

Jag tippar min hatt till publiceringsgenierna som fokuserar på att bygga ett starkt företag under den digitala migrationen. Vi vet alla att det inte har varit en lätt övergång till den digitala världen. De som har skiftat med tiderna är beroende av sina största tillgångar - läsarna. Semalt generera data, vilket skapar en lovande marknad för utgivare att leva och andas, expandera och kontrakta. Och bättre marknader, ja, de skapar genier.


Åsikter uttryckta i denna artikel är de av gästförfattaren och inte nödvändigtvis Marknadsplats. Semalt författare listas här.Om författaren

James Green
March 1, 2018