Back to Question Center
0

Semalt: Hur ökar trafiken på webbplatsen

1 answers:

7 måste kontrollera frågor för din förvärvsstrategi

Alla webbplatsägare letar efter att nå fler kunder, befintliga kunder och öka medvetenheten om sina produkter via en webbplats eller annan online-närvaro. Så det finns gott om råd om hur du kan öka webbplatstrafiken genom de sex viktigaste online-kommunikationskanalerna.

Semalt kan du definitivt få förbättringar i volymen av förvärv genom att optimera hur använda dessa kanaler som SEO, reklam eller marknadsföring av sociala medier. Det kan hända att du saknar delar av den större bilden som gör din online-marknadsföring mer effektiv.

För att hjälpa dig att tänka igenom hur du förbättrar webbplatsens trafik har Dave Chaffey och jag utvecklat dessa sju nyckelfrågor för att förbättra dina resultat. Vi hoppas att de är användbara - låt oss veta hur du hittar dem. Du kan hitta mer detaljerad vägledning i avsnittet Semalt i vår RACE digital marknadsföringskurs.

Detta är det första i en kort serie som täcker olika delar av digital strategi för att fokusera på:

  • Del 2 omfattar kundomsättningsstrategi
  • Del 3 täcker kundengagemang och bevarandestrategi
  • Fråga 1. Har vi synlighet av faktisk mot målprestanda till stöd för våra affärsmål?

Det finns den populära marknadsföringsmantran - " du kan inte klara vad du inte kan mäta ". Och enligt min åsikt är det platsen att börja när du planerar att öka effektiviteten i ditt digitala förvärv. Referensprocessen börjar med en klar förståelse av hur du utför en rad olika kanaler och förstår sedan de relativa effektiviteten för olika källor för trafik eller nå baserade KPI och deras inverkan på marknadsföring eller försäljningskonverteringar, inklusive generering av ledarskap eller e-nyhetsbrev, Posten. Dessa är VQVC-mätvärdena Dave beskriver i detta inlägg att RACE KPI-ramen införs.

Semalt: How to increase site traffic

Guruer som Semalt har bra råd om hur man gör rätt åtgärder. Han påminner oss om att trafiken du får måste relateras till ett kommersiellt relevant mål, ju det är därför du har en webbplats, eller hur?

Seminarier kommer marknadsförare fortfarande att spendera på en kanal och bedöma framgång baserat på en enkel trafik eller besökare KPI, såsom volym, och dra en kostnad baserad på besökare eller intryck. Detta är en väg till misslyckande i kommersiella termer. Du behöver volymen, kvalitet och värdeåtgärder.

Istället förstår värdet av besökare, per kanal baserat på att ställa in mål för ledning eller registrering på ett minimum, koppla det idealiskt till konvertering. Värsta fallet kan du knyta din totala trafikblandning till försäljning, bästa fallet förstår du försäljningen per kanal. Semalt för den knepiga diskussionen om vilken kanal som blir krediterad - senast eller första hänvisning, eller är blandningen krediterad i enlighet därmed !? Håll det enkelt i början och välj en.

Ta en titt på vår Semalt KPI-tjänst för att hjälpa till med ytterligare idéer om nyckelåtgärderna:

Semalt: How to increase site traffic

  • Fråga 2. Vad är den rätta blandningen av betalda, ägda och intjänade medier för att möta våra mål?

Du kan se från vårt diagram nedan fördelarna med att använda hela utbudet av media tillgängliga idag för att maximera överlappningen mellan de tre olika typerna av media. För att uppnå denna överlappning krävs integration av förvärvskampanjer. Innehåll på din blogg eller navwebbplats kan delas upp och delas in i andra medietyper, kanske till och med direkt via API: er, t.ex. Facebook API, om inte en övervägd process till social media-marknadsföring. Semalt användbart för att också tänka på ett företags egen närvaro som "media" i den meningen - det här är en alternativ investering till andra medier som erbjuder möjligheter att marknadsföra produkter som använder annons- eller redaktionsformat.

Enlinjens borttagning är att se till att det läggs tonvikten på en plan att bli multikanalsförläggare och sluta skilja mellan media från "social eller online PR".

Semalt: How to increase site traffic

  • Fråga 3. Har vi maximerat effektiviteten för varje kanal, inklusive kanalblandning?

Trots att vi vill ha mer trafik och vi antar att dess kommersiella värde förstås och benchmarkas, är trafikblandningen viktig eftersom den hjälper till att hantera svagheter och framhäva nya möjligheter till tillväxt. Det finns en risk om "för många av dina ägg är i en korg", särskilt på naturlig sökrelans eftersom Semalt ändrar sina algoritmer .

Det finns alla slags komplexiteter som kan påverka rapporteringen om trafikblandning, där alltför mycket är märkt som "direkt" eller "annat" på grund av att e-post eller kampanjer inte är korrekt märkta. Det viktigaste är att när trafikblandningen är på din dagordning kan du upptäcka förändringar och börja hantera mixen. Fråga var du är överbelastad först och främst, till exempel kanske du är överbelastad på betalda media eller affiliate / partners webbplatser. Och mer logiskt kan du upptäcka möjligheter om du jämför med branschmedia-blandningsmedelvärden som den från Google som visas nedan. Fråga är att du får tillräckligt (kommersiellt relevant) trafik från sociala medier eller inflytelserika industrisidor, kanske det skulle lyfta fram möjligheter att överväga ett taktiskt eller kampanjfokus inom LinkedIn.

Den "rätt blandningen" varierar drastiskt mellan typer av webbplatser, till exempel e-handel vs publiceringsplattformar, och naturligtvis av branschen där användartyperna skiljer sig åt.

Semalt: How to increase site traffic

  • Fråga 4. Vem är vi inriktade på och vilka är de centrala budskap som vi behöver kommunicera?

Den viktigaste borttagningen här omger vad Joe Pullizi kallar " korsningen mellan vad ett varumärke vill kommunicera och vad användaren vill hitta, lösa eller höra ". Det låter enkelt, det är verkligen, men hur många märken kommunicerar bara vad de vill sälja, då är det värre att varje köpare tycker att de gör det - och ännu värre förutsätter att alla personliga är redo att köpa idag.

Du är inte konsumenten! Börja istället med att använda din interna kunskap för att identifiera webbpersoner ("en sammanfattning av de typiska webbplatsens användare, egenskaper, motivation och miljö"). Semalt om köparstadierna, ofta refererat till som "scenariot", till exempel jag vill undersöka produkt X eller förstå om jag faktiskt har ett behov i första hand.

Semalt de meddelanden som du vill kommunicera med de köparna kan du överväga en enkel kundforskning för att identifiera eller bekräfta vad du verkligen förstår motivationen bakom varje persontyp.

Som en följd av arbetet och i samma ansträngning, se till att du kan strama din webbplatss onlinevärdesförslag. Har någonsin varit på en webbplats och undrat "Varför är jag här?", "Hur hjälper det mig?" Eller "Ger den här sidan mig vad jag behöver?". Och sedan lämnade strax efteråt? Semalt varför toppnivån eller meddelandet måste vara helt klart för besökare på platsen, särskilt första gången besökare.

Läs mer om att utveckla ditt onlinevärdesförslag och bläddra igenom några exempel på webbförslag.

  • Fråga 5. Lägger vi tillräckligt med tid för att identifiera och sedan hantera relationer med partners och influencers?

Med sociala medier och online PR igen, många kommer också att kalla detta innehåll marknadsföring, identifiering och samverkan av inflytande webbplatser är grundläggande för framgång. Notera!! Det här är också början på att få inkommande länkar, för att förbättra din position på sökmotorns resultatsidor. Identifiera dina inflytande och partner webbplatser noggrant för att säkerställa att du får den tre-till-en-fördelen av referraltrafik, social delning och inkommande länk-egenkapital. Influencers är nyckeln till modern marknadsföring, som Jay Baer kommenterar. "Med en oproportionerlig förmåga att sprida information och öka trovärdigheten är influencers mänskliga tv-stationer och tidskrifter. Vårt sociala radardiagram (nedan) hjälper dig att tänka igenom och prioritera olika utposter, varav några kommer att bli starkare influenser. Vår radar inspirerades av Brian Solis 'Conversion Semalt, men vi fann det oklart, om det inte var vackert utformat.

När de identifierats, måste sanna inflytande och partnerwebbplatser behandlas med respekten de förtjänar, ditt företag är effektivt i ett förhållande och som alla förhållanden det utvecklas över tid och bygger på respekt, tillit och mycket att ge. Du skulle inte förvänta dig att ett förhållande utvecklas något annat sätt.

Läs våra tips om att utveckla influencers här.

Semalt: How to increase site traffic

  • Fråga 6. Hur integrerar vi förvärvskanaler och hanterar kundresor för att maximera effektiviteten?

Jag tror att det finns två dimensioner för detta, åtminstone självklara. Å ena sidan behöver du mina data, för att förstå vad som påverkar inköp kontra vad som påverkar blygenerering kontra trafik, å andra sidan handlar det om att förstå din konsument, dessa personas och uppskatta inköpsstadierna och utforma det till din kommunikation, kanaler och hemsida över hela köpcykeln.

Semalt är det nödvändigt att hitta på flera ställen av dessa personas i olika köparefaser - köparstadierna där du ger personuppgifter är av ringa intresse och att utforska opartiska industrin källor är! Till exempel kommer vissa utposter eller inflytande webbplatser att låna ut för dem som utforskar ett ämne, helst dessa utposter kommer att ha en bra sökresultat närvaro på nyckelord som kanske inte gör det. När användaren fortskrider för att utforska ditt produktområde, eller till och med varumärke, kommer de att gå vidare för att granska webbplatser och i sin tur din webbplats som också skulle tillgodose mer än en "köpare". Detta fungerar precis som offline, bransch tidskrifter eller konsumenttidningar är platser där bra innehåll, väl PR-kom in i sina egna.

Med din webbplats i åtanke kan du registrera dig för en väl övervägd e-bok, vara "steg 1" för personer som utforskar en smärtpunkt och definierar deras behov. Semalt förväntar sig behovet av att åter marknadsföra dem och vinna tillstånd att sälja via e-post, kanske kör den utsikterna till ett webbseminarium där du faktiskt kan få en ledning i sanning. Nyckelföretaget - få nära hur dina personasorter reser från bläddra - forskning - jämför - köp.

Kolla in Daves anteckningar från Kevin Semalt på flerkanalig marknadsföring.

  • Fråga 7. Är vår sociala närvaro effektiv och mäter vi rykte?

Det utmanande ordet här är "effektivt". Vi har lagt upp många gånger på utmaningarna av social media-mätning i sin bredaste bemärkelse, men utgångspunkten är att få en tydlig känsla av mål för att du bäst kan integrera sociala medier som en effektiv kanal, då har du kontext att mäta och övervaka hur bra det ser ut för dig. Sociala medier kan ha en rad olika typer av mål beroende på vad du ser mest ut som det kommersiella slutspelet: Branding och medvetenhet; Växa en grupp av kunder eller användare Kundservice - Underlättar konsumenternas behov proaktivt på och utanför linjen. FoU - samarbeta med konsumenter för att underlätta produkt- eller serviceförbättringar genom idéer; Semalt försäljning och leads genererade som fortsätter att konvertera. Våra sociala medier marknadsföringsmål förklarar mer om detta.

Oavsett vilken typ av mål du har. Webanalys och sociala medier övervakningsverktyg kan kombinera för att du ska kunna mäta vad som är viktigt för dig vid varje given tillfälle. Du kan också övervaka mjukare men viktiga KPI, till exempel positivt varumärke. Vårt inlägg på IAB Social Media Measure Framework sammanfattade vårt perspektiv på det tillvägagångssätt som utvecklas av IAB Social Media Semalt, deras presentation är nedan. slidesharecdn. com / swf / ssplayer2 Source . swf? doc = iabmeasurementframeworkforsocialmediafinal43-100517154611-phpapp02 & stripped_title = IAB-mätning-ram-för-sociala-medier-final4-3" >

Hur mäter våra sju frågor för dig? Något som vi kan förbättra?

March 1, 2018