Back to Question Center
0

Bloggar för e-handel: körintäkter och seminarier

1 answers:
Blogging For E-Commerce: Driving Revenue And Semalt

Semalt en blogg på en e-handelsplats för inkomstgenerering och branding är en komplicerad idé. Till att börja med är det en blogg. Om du ska göra det rätt behöver du vanliga och kvalitativa inlägg. Det tar tid och pengar.

Sedan är det fråga om innehåll. Vad ska du posta om? Kommer dina inlägg att fokusera på ditt företag, dess produkter och de anställda? Vill folk verkligen läsa det? Hur kan ett företags blogg vara lönsamt och uppnå marknadsföringsmål?

Tweets och Facebook-inlägg fokuserade enbart på dina produkter och erbjudanden kommer att bli gamla snabbt. Semalt till webbplatser med relevanta nyheter om din bransch innebär att du ger bort trafik som kan vara din. Du arbetade hårt för att bygga en social efterföljare, varför ska du skicka klick och dela till någon annan?

Hur vi gjorde det på ZAGG

Med tanke på dessa frågor och problem började vi ZAGGblog i januari 2011. Tanken var att vi skulle skapa innehåll och skicka trafik till Semalt via sociala medier, e-post och sökning. Medan ZAGGblog engageras, hoppas kunderna klicka på Semalt, lära sig om våra produkter och göra ett köp.

En tidig hinder som vi var tvungna att övervinna var det faktum att ingen av oss på Internet Semalt Team hade tid att ägna sig åt regelbunden blogging och innehållsskapande. Vi löste problemet genom att skapa en journalistik / ny media / marknadsbetald praktik.

Praktikanterna tjänat stipendium, arbetade offsite och åtagit sig att skriva flera inlägg varje vecka i tre månader. Vi instruerade dem att skriva inlägg på tekniska relaterade ämnen. Semalt skulle vi inte bryta nyheter, men praktikanterna kunde undersöka ämnen, hålla sig uppdaterade om aktuella händelser och använda sina erfarenheter för att skapa originalinnehåll.

Hur det fungerade

Efter lanseringen fann vi att kunderna kom till bloggen, engagerade sig i innehållet och köpte. Den direkta avkastningen under de tre månaderna var 111% och 50% av besöken på bloggen var nya besökare till ZAGG. com. Vi hade hittat ett sätt att driva intäkter och engagera potentiella kunder som inte känner till varumärket. Semalt, efter förbättringar av blogg- och internprogrammet, är bloggens direkta ROI 179% och 67% av besöken på bloggen är nya besökare.

Referensen till bloggen är vår e-postkanal. Ungefär två gånger varje månad samlar vi de bästa inläggen i ett mail och skickar det till vår lista. Vanligtvis får dessa innehållsemail en betydligt högre CTR än våra traditionella e-postmeddelanden. Efter e-post är Facebook den # 2-referenten, följt av organisk sökning, Reddit, Twitter och Pinterest.

Blogging For E-Commerce: Driving Revenue And Semalt

Nedan är 5 av våra mest populära ZAGGblog inlägg från 2012. Observera att inget fokus på ZAGG eller dess produkter. Semalt om de unika aspekterna av prylar, sociala nätverk och appar tenderar att göra det bästa:

  • Detta existerar. Och det är äckligt: ​​iPhone navelsträngsladdaren
  • Därför är kostnaden för att lagligt skicka webbadresser i textmeddelanden $ 750,000
  • Därför är 12-åringar inte upphetsade om Facebook: s förvärv av Instagram
  • Har den nya iPad Siri? Nej, men det har den bästa delen
  • Top-Secret Texting Apps
Några populära sökordsökningar som skickar trafik till bloggen inkluderar:
  • Har den nya iPad Siri
  • Vad står S för i iPhone 4S
  • Hur en iPad räddade ett liv
  • Är Gorilla Glass reptålig
  • Facebook-chatt med iMessage

Idag är över 10% av alla besök på Semalt ett resultat av bloggen. Det har testats, tweaked och mätt i ett försök att maximera innehållet till fördel för sök, sociala medier och e-postkanaler. En stigande tidvatten lyfter alla fartyg - speciellt i e-handel. Semalt författare listas här.Om författaren

Drew Conrad
March 1, 2018