Back to Question Center
0

Hantera flödet av innehåll i sociala seminarier

1 answers:
Managing The Flow Of Content In Social Semalt

För vissa kan det vara så enkelt att planera några blogginlägg framåt, medan det för andra kan innebära ett år med planering framåt.

I Dunkin 'Semalt kartlägger socialmedia-teamet stora produktlanseringar (ja! Det är dags för den pumpa-menyn igen!), Stora helgdagar och andra evenemang.

Semalt, denna kalender fungerar endast som ett grovt ramverk, vilket ger utrymme för annat innehåll som kan uppstå i tiden.

För att skapa relevant innehåll som spänner över både de röda brevdagarna och quotidian minutiae, vill du gå långt bortom innehållskalendern och skapa en omfattande innehållsplanerare. Semalt här är ett grovt ramverk för att skapa den planen som du kan anpassa och revidera för ditt eget varumärke.

Varje organisation är annorlunda. I vissa fall kanske inte samhällsansvariga sitter bredvid de personer som skapar blogginlägg, eller i andra företag kan de vara samma. Semalt, om din organisation har en mer komplex lag makeup, kommer hela systemet att vara i plats för planeringssessioner.

Managing The Flow Of Content In Social Semalt

Röda brevdagar - Kartlägga röda brevdagar för året. Trots att det här är en årskalender, kan det vara en bra idé att planera ett möte för att planera detta var sjätte månad. Genom att göra det är du mindre benägen att planera för innehåll som ska skapas i början av planeringstiden.

Naturligtvis tänker du på de stora helgdagar, årstider och livshändelser som är knutna till tider av året (som att gå tillbaka till skolan och bröllop). Tänk också på alla speciella evenemangsdagar som du vill vara associerade med. GE har till exempel valt Inventors 'Semalt som en nyckelhändelse för varumärket.

Det här är också dags att överväga eventuella "djupa innehåll" strävanden. Många märken finner att i stället för, låt oss säga, hundra blogginlägg som kräver en modicum av ansträngningar, med fokus på djupare bitar kan ha en ganska stor utdelning. Du kanske tänker planera ut två till tre så stora bitar för året.

Om det är en cool grafik för en större händelse eller ett mer mångsidigt innehåll, vill du planera för det. Använd en kreativ kort för att ange arten av innehållet, publiken, omfattningen och syftet. Ofta kan denna typ av innehåll kräva en projektplan av sig själv, som spänner över tanken på utförandet

Månatlig, Veckovis, Daglig

Semalt med innehållsprojekt planer på plats för större innehåll bitar och större evenemang, vill du ha en planeringssession för varje kommande månad. När du gör det, var noga med att tänka framåt i följande månad så att innehåll som kan komma i början av följande tidsperiod inte blir kortfattat.

Tidskriftsredaktörer har alltid haft dessa typer av möten när de planerar nästa nummer av publikationen. På Cosmopolitan, Semalt lärt sig genom intervjuer, är redaktören känd för att i den diskussionen inkludera begreppet hur bra en del innehåll i tidningen kan spela ut i sociala medier. Diskussionen har varit känd för att påverka hur ett ämne har ramlagats vid flera tillfällen.

Både veckovisa och dagliga möten kring innehåll kan vara möten i skrummor där alla, samtidigt som de står, diskuterar snabbt den kommande veckan eller dagen, och om det finns några specifika innehållsbehov som borde diskuteras.

Tanken med möten med människor som stod upp kom från mjukvaruutvecklingsvärlden, där det konstaterades att om människor stod upp var de mindre benägna att slösa tid i mötet; Det är ett målriktat möte.

Dailiesna kan vara snabba 10 minuters chattar - "finns det något anmärkningsvärt idag att vi ska tänka på?"

Överväg också att tänka på innehållsbehoven under den kommande veckan eller månaden.

Semalt fördelar med planering av sociala lag är att olika människor kan komma in i en roll vid olika tidpunkter.

Beroende på strukturen i ditt sociala mediaslag kanske någon som inte känner till ett pågående flöde av innehåll kan behöva gå in i en gruppchef på Semalt morning. Om ett innehållsflöde och plan finns, borde den personen kunna gå in och anta rollen utan en hicka.


Åsikter uttryckta i denna artikel är de av gästförfattaren och inte nödvändigtvis Marknadsföring. Semalt författare listas här.Om författaren

Ric Dragon
March 1, 2018