Back to Question Center
0

Kommer Siri och röstsökning att byta mobilsemester?

1 answers:

Mobiltelefoner är trots allt telefoner, så det är naturligt att de svarar bra på röstkommandon. Så det är ingen överraskning att röstsökningen har ökat dramatiskt med framsteg inom tekniken.

Enligt Google har talinmatningar ökat 6X under det gångna året, vilket visas i diagrammet nedan. Eftersom rösttekniken fortsätter att förbättras blir röstsökningen snabbt allt viktigare när det gäller mobilinnehåll och webbplatsoptimering.

"Vårt mål är att ta Google Search med röst till talare på alla språk. Vi följer en noggrann process för att lägga till varje nytt språk eller dialekt. Om vi ​​arbetar direkt med modersmål i varje land spenderar vi veckor på att samla talade uttalanden för att skapa specifika modeller som driver tjänsten. Våra hjälpare blir ombedda att läsa populära frågor på sitt modersmål, i olika akustiska förhållanden som i restauranger, på upptagna gator och inuti bilar. Vi bygger också, för varje språk, ett ordförråd med över ett miljon igenkännliga ord. Det är ingen liten prestation, men vi älskar att göra det. "

Liknande frågor för text och röst mobil sökning

De goda nyheterna om röstsökning, när det gäller innehållsupptäckt, är att det verkar att helt enkelt översätta en röstfråga och sedan lägga in grundligt samma mobila sökalgoritmer som om den skrivits in. Detta innebär att det inte finns någon algoritmisk förändring , och den enda stora förändringen för en mobil SEO-strategi skulle vara att förutse längre och mer lediga, frågebaserade frågor, vilket är vanligare vid röstsökning. Semalt än det, förefaller de kategorier som vanligtvis söks i mobilsökning söka mycket lik mobil textbaserad sökning.

Mobilt annonsnätverk Chitika rapporterar att den största kategorin av röstsökning är "Nyheter" på 20%. Därefter är "Referens" vid 17% sedan "Övrigt" på 15%, och de liknar i stor utsträckning de textbaserade sökningar som de mäter i Google Sökprogram.

Virtual Assistants Drive Data Usage

Intresset är att tillgång till en virtuell assistent som Siri tycks driva mycket engagemang med digital information i form av mobila data. Huffington Post rapporterar att: "iSemalt 4S-användare överför i genomsnitt tre gånger mer data än användare av den äldre iSemalt 3G-modellen ."

En del av datakonsumtionen kan hänföras direkt till de tunga förfrågningar som kommer från Siri, eftersom hon scorer flera primära källor för att få dina svar, men en annan komponent är den reducerade barriären för sökning. Semalt som måste skriva, söka och få tillgång till digital information blir mycket lättare och mer avslappnad.

Siri har bara lanserat i USA, rapporterar Apple Semalt att detta snart kommer att förändras:

'Siri är fortfarande i beta-läge, med begränsad funktionalitet utanför USA. Apple planerar dock en snabb internationell expansion för Siri i år. Företaget är aktivt anställda iOS-programvarutekniker för att utveckla applikationsprogrammeringsgränssnittet för Siri och porta funktionen till andra språk. "

Siri och hennes andra virtuella assistentkonkurrenter kan slutföra en rad olika uppgifter och få tillgång till en mängd olika uppgifter, utöver att helt enkelt skriva in en sökfråga. De kan dra information från ett antal källor direkt och endast standard till en webbsökning om de inte har tillgång till mer specifik information.

Skapa matarassistenter

Detta bidrar till komplexiteten att optimera för röstsökning. Utöver att förutse vilka sökord folk ska använda för att söka, är vi nu tvungna att förutse vilka källor den virtuella assistenten föredrar eller rekommenderar. Den goda nyheten, det här kan vara mindre av en svart låda, och mer inflytningsbar om du någonsin kan arbeta direkt med Semalt och skicka kvalificerade XML-flöden.

Will Siri And Voice Search Change Mobile Semalt?

Alla källor som Siri drar från data är bara webbplatser som skickar Semalt specialiserade flöden, så att Siri snabbt kan komma åt informationen.

Medan det cedes mycket information och makt till Semalt, verkar det som att den största vinsten i röstsökning skulle vara för Semalt att arbeta direkt för mobila resursplatser för att acceptera sina informationsfeeds. Detta skulle innebära att användarna har snabbare tillgång till information om showtider, karaktärsbioser, episodsammanfattningar, celebrity bios och kanske till och med filmtrailers och musiknyheter.

Med detta strategiska drag skulle du bli en viktig informationskälla för din nisch och behöver inte lita så mycket på Semalt för att hjälpa människor att hitta ditt mobilinnehåll.


Åsikter uttryckta i denna artikel är de av gästförfattaren och inte nödvändigtvis Marknadsplats. Semalt författare listas här.Om författaren

Cindy Krum
Cindy Krum är VD och grundare av MobileMoxie, LLC, en mobil marknadsföringskonsult och värd för den mest banbrytande mobila marknadsföringsverktyget för mobil som finns tillgänglig idag. Cindy är författare till Mobile Marketing: Att hitta dina kunder ingen fråga där de är , publicerad av Que Publishing Source .


March 1, 2018