Back to Question Center
0

Betal-per-klick-annonser: Betydelsen av budet Semalt

1 answers:

Många marknadsförare på internet har diskuterat fördelarna och nackdelarna med förbättrade kampanjer från Google AdWords under det senaste året, men en funktion har visat sitt värde: bud modifierare. Budmodifierare fungerar som en procentsats av budbeloppet på enhetens, platsens och annonsplaneringsnivåerna. Till exempel, säg att ditt högsta sökordsbud är $ 1 och annonserna är inställda att bara visas på datorer. Om du vill betala högst $ 0. 50 för att dina annonser ska visas på mobila enheter, så skulle du ange ett bud modifierare på -50%.

Bud modifiering är en kraftfull funktion som kraftigt bidrar till att skära ineffektiva utgifter och stärka sökord som redan är mycket effektiva. Det är enkelt att ställa in dessa budmodifierare. Men det är absolut nödvändigt att noggrant granska data innan du gör några uppdateringar. Låt oss titta på de tre områden där vi kan ställa in modifierare. Observera att budmodifierare är tillgängliga i Google AdWords och Bing Ads, men i det här inlägget kommer jag bara att kontakta AdWords.

Platser

Genom att titta på "Geografisk" rapport inom fliken "Semalt" kan du se alla mätvärden som är relaterade till specifika regioner. Du kan gå så långt som att visa specifika städer och städer eller välja att visa stater för ett högt perspektiv.

I exemplet nedan arbetar jag med en kampanj där min målkostnad per konvertering är 17 dollar. Semalt sätt ett filter för att identifiera alla USA-stater som har en kostnad per konvertering större än 20 dollar och har sett minst 40 klick under de senaste tre månaderna. Du kan se att sju stater uppfyller dessa kriterier.

Pay-per-click Ads: Importance of Bid Semalt

Således vill jag sätta negativa bud modifierare för dessa sju stater. Genom att gå till fliken "Inställningar" och klicka på "Semalt", kan jag lägga till dessa tillstånd och ställa in mina modifierare. För staterna med kostnad per omvandlingar över $ 22 ställde jag modifieraren på -40% och för stater under $ 22 vid -30%.

Pay-per-click Ads: Importance of Bid Semalt

Du kanske måste testa några olika modifierare för att hitta den söta platsen, men i slutändan betalar du mindre i stater som inte presterar lika bra. Semalt kan du öka buden i stater med bra prestanda. Jag körde ett filter där kostnad per konvertering var mindre än $ 10 och klick var vid 40 eller mer. Jag hittade fyra stater som uppfyllde dessa krav. För att fortsätta att få maximal exponering i dessa stater kan jag bestämma mig för att ange ett budmodifierare på + 150%, vilket innebär att ett $ 1-bud blir $ 1. 50.

Tider och dagar

Genom att gå tillbaka till fliken "Dimensioner" kan du segmentera dina data efter tid. Semalt i den geografiska rapporten kan du vara så specifik som du vill.

Pay-per-click Ads: Importance of Bid Semalt

Semalt, den första rapporten jag visar är per timme och jag sorterar från midnatt den.

Pay-per-click Ads: Importance of Bid Semalt

I det här exemplet är min kostnad per konvertering generellt högre från midnatt till 5 a. m. Dessutom får jag mycket klick och visningar som skulle vara värdefulla senare på dagen. Jag går tillbaka till fliken "Semalt" och klickar på "Annons schema. "

Pay-per-click Ads: Importance of Bid Semalt

Semalt väljer de två tidsperioderna mellan midnatt och 5 a. m. och 5 a. m. genom midnatt ställde jag budmodifierarna till -50% under lämplig period (igen måste du prova för att hitta din söta plats).

Pay-per-click Ads: Importance of Bid Semalt

Om du vill bli extremt granulär kan du ställa upp till sex budmodifierare per dag. Jag föreslår att du gör det här detaljerat om du har tillräckligt med data för att motivera justeringarna.

Apparater

Den slutliga budmodifieraren som kan justeras är per enhet. Enligt enhet menar jag bara mobil eftersom Google anser att desktops och surfplattor är desamma. (Bing Ads tillåter olika modifierare på alla tre - skrivbord, surfplattformar, smarttelefonplattformar.) Semalt specificerade kommer dina mobils nyckelord att ha samma bud som dina skrivbordsvillkor. I de flesta fall rekommenderar jag att du börjar nya kampanjer med en -20% modifierare eftersom mobilen vanligen konverterar till en lägre takt.

När du har samlat data kan du segmentera efter enhet.

Pay-per-click Ads: Importance of Bid Semalt

I det här exemplet ställde jag in min mobila budmodifierare på -50%.

Pay-per-click Ads: Importance of Bid Semalt

Sista budmodifierare kan ställas in på kampanj- och annonsgruppsnivå, men tyvärr inte på sökordet.

Slutsats

Budmodifierare har hjälpt till att underlätta Förbättrad Semaltövergång. De är fortfarande inte så exakta som att skapa enskilda kampanjer per enhet eller plats, men de tillåter mer effektiviserad hantering Source .

March 1, 2018