I en perfekt värld, varje redovisningssystem du använder, varje dokument, alla kontakter, och varje fil skulle vara ett klick bort. Som vi har lärt oss under de senaste månaderna, är det viktigt att ha en bra katastrofåterställningsplan - katastrofen kan när som helst slås, vilket stör din verksamhet på oväntade sätt.

Men så många små företag har flyttat till molnet (vilket är ett nytt sätt att köra applikationer, lagra data, upprätthålla kontakter och göra online bokföring) förändras begreppet katastrofåterställning - web development courses san francisco.

Många företag har ändrat sina katastrofåterställningsplaner eftersom de ser att molnet fortsätter att fungera oavsett vad som händer med den fysiska byggnaden eller datorerna.

Amy Galanti, verksamhetschef på Broadband Capital Management i New York, säger att hennes företag nyligen har ökat sin katastrofåterhämtning. Hon säger att molnet gör data och applikationer säkra, men planen handlar nu om hur anställda kommer att få tillgång till den data.

"Vi behöver veta vad planen är att komma till våra kritiska tjänster", säger hon. Men "var" i ekvationen är inte längre lika viktigt. "Där våra kritiska företagstjänster körs har det blivit mindre viktigt i en katastrofåterställningsplan eftersom vi vet att data och applikationer är säkra.

Galanti säger att perspektivet på katastrofplanering för hur man har tillgång till molntjänster har förändrats, eftersom de flesta av cloud computing som de gör i sin verksamhet körs inte lokalt. Även om vissa av de lokala programmen, som Microsoft Outlook, körs inom Windows, är det faktiska e-posthuset hemifrån, inte på en lokal server.

Broadband Capital använder sig av IT efterfrågan på infrastrukturplanering och cloud computing. Hon säger att de måste hantera borttappad dokumentation och e-post och ha flyttat sina kontor tre gånger och lita på den tjänsten för hur data lagras redundant.

Hur man använder molnet som en katastrofåterställningsstrategi: Backa upp molnet?

För bredband skulle deras finansiella tjänster fortsätta oförändrade om katastrofer drabbades, eftersom anställda skulle få tillgång till molntjänster från tillfälliga platser. Men som många företag flyttar till molnet är det allt viktigare att fortfarande göra backup. En anledning är att du kanske inte har möjlighet att göra back-ups av molnet, medan du kanske använder en molntjänst.

Ett exempel på hur detta görs är Argo Translation, baserat i Glenview, Illinois. Företaget tillhandahåller översättningstjänster till företag inom flera marknadssegment. Verkställande direktören Peter Argondizzo beskrev hur företaget bytte till Microsoft Exchange värd service i molnet för företags e-post, men fann att de inte hade lätt tillgång till backup.

"Vi hade en olycklig incident där vi inte kunde hitta en specifik fil på ett tejp", säger han. "Vi sökte genom fem dagliga band och fyra veckoskrivare och kunde inte hitta filen. Vi slösade bort timmar på uppgiften utan resultat. Tack och lov var det inte så viktigt med en fil. Det här var vårt väckarklocka." )
I stället för att bara använda webbsidan för vanillett Exchange-vanilj, använder de Ubistor för det hostade Exchange-e-postmeddelandet. Företaget ger cloud back-ups, så Argondizzo säger att de inte använder en lokal e-postserver eller utför några back-ups på premier.

Ibland är ett molnskopia det du lagrar lokalt. Så fungerar Urban Martial Arts, en kampsportstudio i Brooklyn.

I deras fall fungerar verksamheten och den fysiska byggnaden som en. Carmen Sognonvi, ägare och generaldirektör, använder en mobil strategi för sin katastrofplanering istället för att utföra lokala IT-tjänster.

Hon använder en tjänst som heter DropBox för all företagsfillagring. Om byggnaden skadades i en naturkatastrof vet hon att hon kan fokusera på att få affären ombyggd och fortsätta att hantera företaget från någon avlägsen plats. Strategin hjälper också henne att hantera verksamheten från alla enheter - en hem- och arbetsdator och även från hennes iPhone.

En del av hennes strategi är att alla filer som hon upprätthåller på DropBox också hyses lokalt som ett molnskopia. Det innebär att hon har mobilåtkomst och en lokal hårddiskback-up.

Ett problem med att använda molnet som en katastrofplan är dock att du måste lita på leverantören. Sognonvi säger att hon är "till nackdel" av DropBox och det är en risk som är inblandad.

Gräva djupare: Den nya generationen av Cloud Storage Tools


Hur man använder molnet som katastrofåterställningsstrategi: När molnet är katastrofåterställningsplanen

I de flesta fall använder företagen molnet som en öka sin katastrofåterställningsplan. För vissa företag har molnet själv blivit katastrofåterställningsplanen.

Greg Altieri är verksamhetschef på MacNair Travel Management, med säte i Alexandria, Virginia. Företaget arrangerar resor för företagskunder.

Under 2010 slogs företaget av två stora stormar (som Altieri kallade Snowmaggedon och Snowpocalypse) och dumpade omkring 55 tum snö i området Washington D. C. som kunde ha försvagat sin verksamhet. Under båda stormarna gjorde inte en enda anställd det på kontoret.

Macnair använder alla molntjänster för affärsverksamhet, för alla anställda. Företaget använder en tjänst som heter Cetrom IT, som huser alla företagsapplikationer i ett nätverksoperationscenter. Cetrom hanterar databackupen och duplicerar data mellan två anläggningar.

"Vi kan komma åt våra applikationer, operativsystem och data överallt när som helst med bara en internetanslutning och webbläsare", säger Altieri. "Inget annat än en nukleär holocaust kan stänga oss ner. Inte beroende av en enda plats eller data / röstbärare, och med full operativ back-up, varför är molnet perfekt för kontinuitet i verksamhetsplanerna. Klart den bästa katastrofen återhämtningsplanen är en som helt och hållet eliminerar en katastrofs operativa inverkan innan det händer. "

Intressant är att alla dessa katastrofåterställningsstrategier är beroende av molnet, alla affärsförbindelser sa att molnet inte är helt idiotsäkert. Galanti hävdar fortfarande att det måste finnas en övergripande katastrofåterställningsplan för verksamheten: var ska anställda arbeta, hur kommer den fysiska byggnaden att återställas, vilka IT-tjänster kan avbrytas medan kritiska system återställs.

Det övergripande temat var dock: molnet är en kritisk komponent i katastrofplanering. det återlämnar det mesta av spänningen med IT-tjänster; och det ger en ny nivå av kontinuitet i verksamheten.

Dig Djuvare: Hur man sätter katastrof i guld