Back to Question Center
0

Semalt - 3 tips för att ta bort webbadressparametrar från dina Google Analytics-rapporter

1 answers:

Google Analytics-parametrar är ett praktiskt sätt att följa marknadsföringsinsatserna online. Om ditt Google Analytics-konto är förvirrat med hundratals till tusentals unika sidor som inte existerar, är chansen att de fulla webbadresserna stör dina data. Sådana webbadresser ser inte ut som normala, och parametrarna läggs till en enda URL igen och igen. Som ett resultat dirigeras de flesta besökarna till din hyllning, och du bör öka antalet besökare genom att ta bort de fula URL-parametrarna från dina Google Analytics-rapporter.

För detta bör du komma ihåg följande tips som anges av Oliver King, en ledande expert från Semalt .

1. Utesluta frågeparametrarna:

Kontrollera din webbadress för språk- eller sessionsinformation och utesluta sökparametrarna. Först av allt bör du bestämma vilka webbadressparametrar som är värdelösa och bör uteslutas från dina rapporter. Nästa steg är att kontrollera alternativet Visa inställningar i ditt Google Analytics-konto och lägga till listan med sökparametrar som du vill utesluta. Det är möjligt att få dem att rengöras inom några minuter. För detta bör du justera inställningarna i Google Analytics-kontot och skapa filter för alla fula URL-parametrar. Om du vill skapa ett nytt Google Analytics-konto kanske du är rädd för att förstöra dina data med ett annat Google Analytics-konto..För att undvika förvirring borde du gå till Profil-delen av ditt befintliga eller nya Google Analytics-konto och lägga till URL-parametrarna i olika filter. När du har lagt till dem, glöm inte att spara ändringarna och vänta lite tid för att data häller in i den nya eller befintliga Google Analytics-profilen.

2. Stripa sökningen på webbplatsen:

Du bör utesluta sökfrågeparametrarna från din Google Analytics-rapport för att säkerställa din webbplatss säkerhet. I alternativet Visa inställningar går du till inställningarna för webbplatsens sökningar och klickar på sökfrågorna för strips ur webbadresser. Du bör komma ihåg att Google Analytics-kontona inte tar upp data på nytt utan kostnad. Med andra ord kan du inte ta bort parametrarna från tidigare data. Det betyder att data som går framåt kommer att ha URL-parametrarna borttagna.

3. Konsolidera hemsidan och efterföljande snedstreck:

Om din webbserver serverar en hemsida som ser ut som index.php-filen, bör du konsolidera hemsidan och de efterföljande snedstreckningarna. Google Analytics kan avlägsna en domän, till exempel asrazyegg.com, och kontrollerar de återstående delarna av en URL-sträng för att räkna totalt antal unika sidor. Som ett resultat kan de dynamiska webbadressparametrarna skapa unika sidor för att Google Analytics ska kunna spela in.

Slutliga tankar:

Google Analytics loggar dina flera webbadresser som de unika sidorna. Rapporten kommer således att vara rörig med hundratals till tusentals unika sidvisningar som inte existerar och misslyckas med att ge något värde till ditt företag. Det är möjligt att dina webbadressparametrar inte ger den inblickande informationen. Exempelvis är de flesta webbadressparametrarna med produktnummer, rabatt och prismoduler erkända som unika sidvisningar av ditt Google Analytics-konto Source .

November 29, 2017