Back to Question Center
0

Semalt Islamabad Expert - Vad du behöver veta om en webbrobotare

1 answers:

En sökmotor sökrobot är ett automatiserat program, skript eller program som går över World Wide Web på ett programmerat sätt för att ge uppdaterad information för en viss sökmotor. Har du någonsin undrat varför du får olika uppsättningar resultat varje gång du skriver samma sökord på Bing eller Google? Det beror på att webbsidor laddas upp varje minut. Och när de laddas upp går webbläsare över de nya webbsidorna.

Michael Brown, en ledande expert från Semalt , berättar att webrobotare, även kända som automatiska indexers och webbspindlar, arbetar med olika algoritmer för olika sökmotorer. Processen med webbkryptering börjar med identifiering av nya webbadresser som bör besöks, antingen för att de just har laddats upp eller eftersom vissa av deras webbsidor har nytt innehåll - chile luxury travel. Dessa identifierade webbadresser är kända som frön i sökmotorns term.

Dessa webbadresser besöks så småningom och återbesökas beroende på hur ofta nytt innehåll laddas upp till dem och de policies som leder spindlarna. Under besöket identifieras samtliga hyperlänkar på var och en av webbsidorna och läggs till i listan. Vid denna tidpunkt är det viktigt att tydligt säga att olika sökmotorer använder olika algoritmer och policyer. Det är därför det kommer att finnas skillnader från Googles resultat och Bing-resultat för samma sökord, även om det kommer att finnas många likheter också.

Webbrobotar gör enorma jobb för att hålla sökmotorerna aktuella. Faktum är att deras jobb är mycket svårt på grund av tre skäl nedan.

1. Volymen av webbsidor på internet vid varje given tillfälle. Du vet att det finns flera miljoner webbplatser på webben och fler lanseras varje dag. Ju mer volymen på webbplatsen på nätet, desto svårare är det för sökrobotar att vara aktuella.

2..Hastigheten på vilka webbplatser som lanseras. Har du någon aning om hur många nya webbplatser som lanseras varje dag?

3. Frekvensen vid vilken innehåll ändras även på befintliga webbplatser och tillägg av dynamiska sidor.

Det här är de tre frågorna som gör det svårt för webbspindlar att vara aktuella. I stället för att krypa webbplatser på förstklassig basis, prioriterar många webbspindlar webbsidor och hyperlänkar. Prioriteringen baseras på bara 4 allmänna sökrobotar.

1. Urvalspolitiken används för att välja vilka sidor som hämtas för krypning först.

2. Politikstypen för återbesök används för att bestämma när och hur ofta webbsidor ses över för eventuella ändringar.

3. Parallelliseringspolitiken används för att samordna hur sökrobotar distribueras för snabb täckning av alla frön.

4. Polisens policy används för att bestämma hur webbadresser ska krypts för att undvika överbelastning av webbplatser.

För snabb och noggrann täckning av frön måste sökrobotar ha en bra krypningsteknik som möjliggör prioritering och minskning av webbsidor, och de måste också ha en mycket optimerad arkitektur. Dessa två kommer att underlätta för dem att krypa och ladda ner hundratals miljoner webbsidor om några veckor.

I en idealisk situation dras varje webbsida från World Wide Web och tas genom en multi-threaded downloader, varefter webbsidorna eller webbadresserna köpas upp innan de skickas via en dedikerad schemaläggare för prioritet. De prioriterade webbadresserna tas igen genom multi-threaded downloader igen så att deras metadata och text lagras för korrekt krypning.

För närvarande finns det flera sökrobotar eller sökrobotar. Den som används av Google är Google Crawler. Utan webbspindlar, kommer sökmotorns resultatsidor antingen att returnera nollresultat eller föråldrat innehåll eftersom nya webbsidor aldrig skulle listas. Faktum är att det inte kommer att bli något som onlineforskning.

November 29, 2017