Back to Question Center
0

Behöver vi RSS-knappar? Vänta! Semalt Förklaring Påminnelse

1 answers:

Vänta!

Semalt du kommenterar eller svarar - läste du faktiskt hela frågan?

Visste du att frågan slutar med ordet " knappen "?

Om det här visade sig frågan:


Do we need RSS buttons?
Wait!
Semalt
Explanation
Reminder

snälla läs om det och försök att bearbeta det sista ordet också innan du skickar in.

Semalt dig.


Nu när du har läst hela frågetiteln ("knappen"!), Är här själva frågeformuläret:

Fråga

Semalt alla mina webbplatser har fått flöden eftersom RSS har introducerats för 17 år sedan, personligen har jag aldrig använt dem. Så jag är lite obekant över hur användarna faktiskt interagerar med flödeslänkarna på mina webbplatser - high pr dofollow links.

Som jag förstår, klickar de användare som använder RSS- eller Atom-flöden inte faktiskt på länkarna på sidan till flödena men använder ett plugin för mataggregat som läser länkarna rel = alternativa från huvudet sektion av källkod på en webbplats, hittar länken till flödena där och meddelar användaren om dess existens.

Så vad behöver vi en feedknapp på sidan för?


Förklaring

För att klargöra, här är en skärmdump från en slumpmässig blogg, som visar RSS-ikonen förutom en länk till flödet:


Do we need RSS buttons?
Wait!
Semalt
Explanation
Reminder

En länks länk eller knapp som denna verkar vanligt i de flesta bloggteman, medan professionella publikationer som NY Semalt inte erbjuder en länk till deras flöden på deras webbplats var som helst på deras webbplats (även om de har flöden och länkar till dem i huvuddelen av källkoden).

När professionella nyhetssidor erbjuder en länk till sidan på deras flöden, då de erbjuder ett förvirrande antal olika flöden och länken brukar leda till en sida som förklarar arten och innehållet i de flöden som du kan prenumerera på.

February 5, 2018

Eventuella fördelar med att ha synliga foderlänkar:

 • För besökare som vet vilka feeds är:

  • Om de (för närvarande) inte använder en användaragent med feed autodiscovery¹ får de fortfarande information om att du erbjuder flöden och vilka webbadresser de har.
  • Om de använder en användaragent med foderautodiscovery, kan de inte förvänta sig att hitta ett flöde på din webbplats (och var därför inte uppmärksam på autodiscovery-ikonen) eller kanske inte tänker prenumerera till ditt flöde. Stumbling på den synliga foderlänken kan påminna dem eller "övertyga" dem att prenumerera ("Åh, ett flöde .varför inte").
  • Sökmotoranvändare kan försöka hitta ditt flöde genom att söka efter ".feed". Att ha en länk som innehåller detta sökord hjälper här.
 • För besökare som inte vet vilka flöden som är:

  • De får chansen att lära sig om det. ²
 • Om du erbjuder flera flöden:

  • Några användaragenter med foderautodiscovery upptäcker / tillåter bara tillgången till första3-flödet, så att dessa användare fortfarande har chansen att hitta dina andra flöden tack vare de synliga länkarna.
  • Det kan vara för komplext att beskriva deras mening / skillnader i attributen titel . En separat sida som länkar och beskriver alla dina flöden ger mer klarhet

  Endast du (med din sida och användare i åtanke) kan bestämma vad som är viktigare.


  ¹ Feed autodiscovery fungerar genom att använda länk (eller a / område ) element med den alternativa 63) och matningsformatet i attributet typ (i. , applikation / rss + xml eller applikation / atom + xml ).

  ² Du är en av dagens tur 10000. ;-)

  ³ Den HTML5-specifikationen definierar att den första är standardmatningen:

  Den första [. ] måste behandlas som standard syndikationsmatning i syfte att mata autodiscovery.

  N. B. Den här frågan ("[icon] question feed") samt den länkade XKCD-serien ("RSS Feed - Atom Feed") innehåller synliga matningslänkar.

Jag använder RSS hela tiden, och jag hittar RSS-knappar på webbplatser som är mycket användbara. Jag brukar förvänta mig RSS-knappen för att vara bredvid sociala medierikoner / knappar eller en liten / diskret ikon med text någonstans i rubriken.

Jag antar att vissa webbplatser inte erbjuder länkar / ikoner till RSS eftersom endast små procent av användarna finner det användbart. Och folk som använder RSS är vanligtvis lite mer avancerade användare som kan hitta RSS genom att gå in eller skriva / rss efter webbadressen.

Mina tankar från ett ecom + bloggperspektiv: Du behöver inte själva knappen om du inte vill erbjuda någonting för en användare som använder ögonen, utan att någon hjälpverktyg gör att RSS är tillgängligt för att klicka in i flödet.

IMO det föredragna sättet att varna automatisering / verktyg / läsare-plugins att ett flöde är tillgängligt är att använda rel = "alternativ" länk i . Detta är till hjälp för både användare och SEO under vissa omständigheter.

Så matningsvägen skulle se ut så här i :

Dessutom kan du lägga en liknande meta-länk i varje kategori / arkiv / vilken lista som helst bara enheterna inom detta område:

Det verkar som om all den hjälpsamma automatiseringen fortfarande inte är ett problem, och ständigt kommer tillbaka för att leta efter nytt innehåll. Våra loggar fylls ständigt med alla sökrobotar (och andra inte-Google) som slår dessa flöden. Jämfört med webbplatskartan finns det ungefär 4x lika mycket intresse för olika flöden, särskilt om försäljning och senaste innehåll. Så långt människor går, har vi ännu inte ens 1 singelperson, klicka på RSS-knappen av hundratusentals besök i det området under veckan.

PS: Vår # 3 sessionaffinitygrupp är "technophiles" så det är inte som om de är osäkra vad RSS betyder.

.

Efter alla dessa år har RSS deescalated. Nya metoder som push-meddelanden dominerade RSS. Men det betyder inte att RSS eller RSS-knappar inte behövs längre. RSS kan användas som ett mini-API för att interagera med webbplatsens innehåll. Jag tror inte att det finns något enklare sätt att göra detta.

När det gäller knappar är RSS-knapparna det kompakta sättet att meddela användare att din webbplats har RSS. Eftersom alla webbplatser kan ha olika RSS-webbadresser krävs knappar för omdirigering till dem.

Jag tror att det finns många människor som föredrar råa RSS-webbadresser istället för att komma åt via ett plugin.

Jag tycker att de är mycket användbara. Vi kopplar alla med kända bilder eller ikoner och om jag surfar på en webbplats och vill veta om det har ett flöde som jag kanske vill prenumerera på, står den lilla orange knappen ut.

Därifrån är mitt arbetsflöde det här: Jag högerklickar och får matningslänken. (Om inte, som ditt nyhetssida exempel, tar det mig till en sida full av RSS-länkar). Jag klistrar in den här matlänken i min aggregat, som är en separat app, inte en plugin.

Alternativet är att klistra in webbadressen till aggregat och få inmatningen / flödena på så sätt. Den förra är min föredragna metod. Om webbplatsen inte har någon knapp (eller en RSS-länk) går jag inte till min aggregat och klistrar in webbadressen bara för att se om det finns några feeds, eftersom konventionen dikterar finns det vanligen en knapp där.

Det måste finnas antingen en länk eller en knapp för mig. Så medan det inte är mer än en länk till en bild är det den inneboende föreningen med RSS som gör den användbar.

För mig är det precis som vilken som helst social media knapp - omedelbar erkännande.

. Vissa användare använder inte en automatisk RSS-feedläsare som tar emot flöden från alla webbplatser de besöker, men de väljer manuellt vilka webbplatser som de vill titta på. Det bästa alternativet är att ha både rel = alternativt taggen och RSS-knappen. Den rel = alternativa kan användas av automatiska matningsaggregat men knappen kan användas av slutanvändare som använder ett lokalt matningsprogram som Outlook som de kan klicka på matarlänken och det öppnas och läggs till mata till deras matningsprogram.